Sursa: tass.ru

 

 În cadrul unui interviu acordat gazetei Kranaya Zvezda și publicat în ediția din 03.06.2020, comandantul Institutului Central 48 pentru Cercetări Științifice al Ministerului rus al Apărării, Serghei Borisevici, a declarat că testarea preclinică a vaccinului pentru coronavirus pe maimuțe și hamsteri a dovedit siguranța și eficiența preparatului.

 

“Ca parte a studiilor preclinice, specialiștii institutului au finalizat, cu succes, testarea medicamentului pe două specii de animale: maimuțe și hamsteri. În timpul studiilor, au fost dovedite atât siguranța, cât și eficiența preparatului”, a precizat Borisevici.

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că pentru testarea umană a vaccinului au fost selectați 50 de militari voluntari. Borisevici a menționat că “este vorba despre 45 de bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, sănătoși și fără obiceiuri nocive”.

 

Comandantul Spitalului Clinic Militar Principal Burdenko din Moscova, Evgheni Kriukov, a declarat că între voluntari se află 10 lucrători din domeniul medical, între care trei medici. Înaintea începerii testelor, aceștia se vor afla în izolare, iar până la demararea cercetărilor vor fi testați împotriva coronavirusului.

 

“Cercetările clinice în desfășurare vizează obținerea de răspunsuri la două întrebări fundamentale. În primul rând, trebuie aflat dacă vaccinul este sigur și este bine tolerat de către pacienți. În al doilea rând, trebuie văzut cât de imunogen este, adică dacă organismul, după vaccinare, poate dezvolta anticorpi protectori împotriva infecției cu coronavirus. Acestea sunt întrebările la care trebuie să răspundem în cadrul cercetărilor noastre”, a spus Kriukov.

 

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, l-a informat recent pe președintele Vladimir Putin că Institutul Central 48 pentru Cercetări Științifice împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie N.F. Gamalei dezvoltă un vaccin recombinat împotriva infecțiilor cu noul coronavirus. Este planificat ca testele clinice ale noului vaccin să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: O teorie a conspirației ar putea spune că cel care obține atât de repede un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi suspectat de faptul că este chiar creatorul acestui virus și deținea demult antidotul.

În cazul Federației Ruse, această teorie ar putea fi susținută și de numărul foarte mic de morți raportat la numărul celor infectați cu noul coronavirus (5.037 de morți la 423.741 de infectați, potrivit datelor din 02.06.2020).

Însă, cum rămâne cu cele aproximativ 10.000 de noi infectări raportate zilnic în Federația Rusă în ultimul timp? Poate cineva să plătească un preț atât de mare pentru a crea o pandemie și pentru a destabiliza lumea, fie chiar și pentru o perioadă scurtă de timp? Este greu de presupus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul rus al Apărării a testat un vaccin pentru coronavirus pe maimuțe și hamsteri

03 iunie 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro