21 mai 2019

Sursa: iz.ru, topwar.ru, remmilitaryblog.com

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 20.05.2019, citând o sursă din mediul militar, că Ministerul Apărării analizează mai multe variante privind desfășurarea unităților de aviație, care vor primi în dotare avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57.  

 

Sursa a precizat că există cel puțin două posibilități referitoare la regimentele înzestrate cu avioane Su-57. Prima, și cea mai credibilă, se referă la formarea unui nou regiment de aviație și reînzestrarea altor două regimente exeistente deja. A doua variantă presupune reînzestrarea a trei regimente de aviație existente.

 

Potrivit calculelor făcute de militari, cele 76 de avioane care vor fi contractate permit dotarea a trei regimente formate din două escadrile, iar restul de patru avioane vor fi livrate Centrului 4 pentru pregătirea piloților de la Lipetsk.

 

O soluție definitivă la această problemă va fi adoptată după ce se va conveni cu Corporația Întrunită Constructoare de Avioane (OAK) graficul cu livrările avioanelor la trupe.

 

În compunerea subunităților tehnice ale regimentelor de aviație dotate cu avioane Su-57 vor fi aduși specialiști responsabili pentru avioanele cu tehnologie stealth. Pentru lucrul cu avioanele de vânătoare Su-57 vor fi produse hangare mobile, unde va fi posibilă urmărirea stării de acoperire stealth și aflarea modului în care zborurile au afectat vizibilitatea avionului pe radar, în infraroșu și în alte spectre de detecție. Echipamentul pentru testarea acoperirii radioelectronice a avionului Su-57 a fost verificat deja în Siria, în timpul testelor cu noile avioane în condiții de luptă.

 

Se presupune că regimentele cu Su-57 vor acoperi direcțiile strategice de bază: câte un regiment în Extremul Orient, la frontiera vestică a țării și pe direcția sud-vest în Regiunea Mării Negre.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că, varianta finală stabilită de Ministerul rus al Apărării va avea totuși în vedere reînzestrarea cu avioane Su-57 a trei regimente de aviație existente deja. Este posibil să fie preferate unități de aviație care sunt dotate încă cu avioane de vânătoare de tip Su-27 și care nu au primit tehnică de generație 4++.

 

Ministerul rus al Apărării analizează variante pentru dislocarea avioanelor de vânătoare Su-57

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE