24 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 24.02.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării intenționează ca, până la sfârșitul lunii aprilie, să încheie un contract pentru construirea primelor două nave universale de desant.

 

“Se estimează că departamentul militar va încheia un contract, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru construirea a două nave universale de desant, care vor fi produse la Șantierul Naval Zaliv din Crimeea”, a precizat sursa.

Aceasta a adăugat că, după ce Comandamentul Principal al Forțelor Navale a formulat cerințele tehnice, a fost elaborat proiectul tehnic pentru construirea navelor.

 

Sursa a confirmat faptul că începerea construcției celor două portelicoptere este planificată pentru prima parte a lunii mai, în cinstea sărbătoririi a 75 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. Aceasta nu a dezvăluit valoarea estimată a tranzacției.

 

După cum au declarat anterior pentru agenția Tass surse aparținând industriei constructoare de nave, deplasamentul noilor nave va fi de 25.000 de tone, iar lungimea maximă a acestora de aproximativ 220 de metri. O navă universală de desant va putea ambarca peste 20 de elicoptere grele, va dispune de două camere de andocare pentru două vedete de desant și va putea transporta până la 900 de infanteriști marini.

 

În luna ianuarie 2020, Serviciul de presă al Șantierului Naval Zaliv din Kerci a confirmat pentru agenția Tass disponibilitatea tehnică pentru construcția celor două portelicoptere pentru Forțele Navale ale Federației Ruse.

 

Navele universale de desant, așa-numitele portelicoptere, sunt capabile să poarte un grup de elicotere grele cu diverse destinații, să transporte peste 1.000 de infanteriști marini sau tehnică blindată. În timpul fostei URSS, nu au fost construite nave de acest tip.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2011, Federația Rusă a încheiat un contract cu Franța pentru achiziționarea a două portelicoptere de tip Mistral. Construcția navelor denumite Sevastopol și Vladivostok a început în perioada 2012-2013. Portelicopterul Vladivostok a efectuat chiar câteva ieșiri pe mare, în cadrul testelor de marș, inclusiv cu marinari ruși la bord. Ca urmare a situației din Ucraina și a sancțiunilor impuse Federației Ruse, afacerea a fost anulată în vara anului 2015. Navele au fost vândute de către francezi Egiptului, care le-a acordat denumiri ale unor președinți ai republicii.

Inițial, reprezentanții militari ruși au anunțat că ambele portelicoptere comandate în Franța sunt destinatei Flotei din Oceanul Pacific. Ulterior însă, după ce acestora le-au fost acordate denumirile de Vladivostok și Sevastopol s-a bănuit că un portelicopter va fi introdus în dotarea Flotei din Oceanul Pacific și unul în cea a Flotei din Marea Neagră.

Conducerea actuală a Forțelor Navale a decis să păstreze denumirile de Vladivostok și Sevastopol pentru primele două portelicoptere care vor fi construite la Kerci, în Crimeea.

Este foarte probabil ca, în cazul păstrării denumirilor celor două nave, să fie menținute și destinațiile acestora, urmând ca o navă să rămână în Marea Neagră și una să fie deplasată în Extremul Orient.

 

Ministerul rus al Apărării va contracta construirea primelor două portelicoptere

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE