Sursa: militarynews.ru

 

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 02.06.2020, că, în Federația Rusă vor începe testele clinice pentru un vaccin împotriva coronavirusului pe militari voluntari.

 

“Ministerul Apărării a încheiat selecția voluntarilor pentru efectuarea testelor clinice ale unui vaccin național unic împotriva infecției cu noul coronavirus CoViD-19. Pentru verificarea securității și eficienței vaccinului au fost aleși 50 de militari, între care cinci femei, care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la aprobarea preparatului modern”, se arată în comunicatul de presă.

 

Vaccinul împotriva coronavirusului a fost dezvoltat cu participarea militarilor ruși la Institutul Central 48 de Cercetări Științifice al Ministerului Apărării. În cadrul acestui institute vor fi efectuate și testele clinice.

 

“Pe 03 iunie este planificată sosirea primului grup de militari voluntari la facilitățile medicale speciale ale Institutului 48 al Ministerului Apărării, pentru efectuarea urmăririi medicale preliminare și pregătirea în vederea efectuării experimentului”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

Potrivit declarațiilor acestora, toți candidații au fost supuși unor teste și examinări preliminare, timp de o lună, și nu au fost diagnosticați cu nicio boală.

 

Participanții la testele clinice au fost selectați din diverse subunități ale Forțelor Armate, din toată Federația Rusă.

 

Anterior, în cadrul Institutul Central 48 de Cercetări Științifice al Ministerului rus al Apărării au fost testate, cu succes, vaccinuri pentru Ebola, sindromul respirator din Orientul Mijlociu sau virusul gripal.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: La nivel internațional, aproape toate statele desfășoară activități de cercetare în vederea descoperirii unui vaccin împotriva noului coronavirus. Specialiștii în acest domeniu au estimat că activitățile de cercetare vor dura cel puțin un an, un vaccin eficient fiind așteptat la începutul anului viitor.

Nu este exclus însă ca cineva să producă mai rapid un vaccin, probabil bazându-se pe experiența anterioară în dezvoltarea unor vaccinuri similare pentru alte virusuri, ca de exemplu Ebola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul rus al Apărării va începe testarea unui vaccin împotriva coronavirusului pe 50 de militari voluntari

02 iunie 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro