N.Iordan, sursa: telegrafi.com

  Ministrul de externe în exercițiu al Albaniei, Gent Cakaj, s-a referit la acuzațiile adresate de fostul prim-ministru kosovar Ramush Haradinaj conform cărora ar fi făcut lobby pentru schimbul de teritorii.
 
Cakaj a declarat la RTV Dukagjini că nu a făcut niciodată lobby pentru astfel de idei. "Nu am susținut politic, nici public această idee".
 
Ministrul de externe al Albaniei a afirmat că este îngrijorat de faptul că politicienii kosovari își ascund responsabilitățile față de cetățeni, acuzând oficial Tirana. "Își acoperă responsabilitățile guvernamentale cu acuzații împotriva Tiranei".
 
Cakaj a subliniat că Albania nu poate schimba granițele Kosovo, întrucât nu se află la masa negocierilor. "Constituția kosovară prevede clar că eventualele modificări ale frontierelor nu pot fi trecute decât prin ratificarea în Adunare."
 
Cakaj, care de un an se află în fruntea diplomației albaneze, a declarat că obiectivul său a fost să consolideze factorul albanez în Balcani. Cakaj a precizat că "Albania a deschis la Canberra prima ambasadă comună cu Kosovo și avem trei consulate comune la Munchen, Bari și Copenhaga și lucrăm pentru deschiderea altora la Istanbul, Toronto și într-un oraș din Germania"
 
Oficialul de la Tirana a menționat că în curând vor fi deschise consulate la Struga (Macedonia) și Preșevo (Serbia) și a apreciat cooperarea foarte bună cu partidele albaneze din Preșevo si Macedonia de Nord.
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
20 februarie 2020
Ministrul de externe al Albaniei neagă acuzația că ar sprijini teza schimbului de teritorii

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest