25 iunie 2019

Sursa: uawire.org

 Pe 24 iunie, Ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a acordat un interviu postului ucrainean de televiziune “Kanal 5”, în cadrul c[ruia a declarat că în timpul întâlnirii dintre președintele american, Donald Trump și președintele rus, Vladimir Putin (summitul economic G20 de la Osaka/Japonia/28-29 iunie) se va discuta inclusiv problema Ucrainei și eliberarea marinarilor ucraineni reținuți.

 

"Am discutat cu Casa Albă și cu Departamentul de Stat despre cum ar trebui să fie abordată "problema ucraineană" (la reuniune) ... Bineînțeles, D.Trump va lua decizii singur. Cu toate acestea, sunt sigur că subiectele de discuție vor fi abordate corect”, a declarat P. Klimkin. "Ucraina va fi menționată în aceste discuții, printre care și eliberarea marinarilor ucraineni capturați", a adăugat acesta.

 

Potrivit ministrului ucrainean de externe, după 25 iunie, Ucraina va începe în cadrul forumurilor internaționale un nou val de presiune asupra Rusiei, dacă până la această dată oficialii de la Moscova nu vor prezenta Tribunalului Internațional al ONU pentru Dreptul Mării un raport privind eliberarea marinarilor ucraineni.

 

"Va fi o presiune pe termen scurt pentru a obține rezultate. În plus, va exista o presiune pe termen mediu, care va avea ca scop restrângerea activității maritime și militare rusești", a precizat P. Klimkin. 

 

Comentariu BSMAP: Întâlnirea dintre Trump și Putin este așteptat cu multe speranțe atât de Ucraina, cât și de celelalte state din proximitatea Rusiei, îngrijorate de creșterea agresivității Moscovei și implicit a riscurilor regionale, pe fondul deteriorării relațior ruso-americane. Cu toate acestea, rezultate pozitive concrete ale acestei întâlniri sunt puțin probabile și nu sunt așteptate nici măcar de protagonoștii întâlnirii. În acest sens, V. Putin consideră că SUA nu sunt pregătite pentru un dialog cu Rusia. Acesta a declarat recent (24 iunie) că, deși poate ar fi fost posibil un dialog constructiv cu Donald Trump, sistemul politic american este creat de așa natură încât nu îi permite acestuia să facă angajamentele de politică externă pe care probabil și le-ar dori. În același timp, problema sancțiunilor impuse de SUA și UE diferitelor entități ruse ca urmare a eveimentelor din Ucraina și problema retragerii din tratatul INF sunt aspecte care au avansat prea mult în profunzime pentru a mai permite o apropiere între cele două părți, orcât de mult și-ar mai dori acum președinții celor două părți

Ministrul ucrainean de externe: Donald Trump și Vladimir Putin vor discuta despre Ucraina

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE