10 martie 2019

Sursa: ukrinform.info, uawire.org

  Pe 09.03.2019, ministrul de externe ucrainean, Pavlo Klimkin, a declarat că, în următorii câţiva ani, numărul militarilor ruşi din Crimeea ar putea ajunge la 50 de mii.


"Militarizarea Crimeei a ajuns la o anumită limită, dar va continua. Ştim că în anii următori vor fi aproape 50 de mii de militari ruşi [in Crimeea]", a declarat Klimkin. 


Ministrul de externe a amintit că Rusia a pregătit infrastructura teritoriului anexat pentru arme nucleare. Potrivit acestuia, în mare măsură, expansiunea Rusiei în Siria şi Orientul Mijlociu vine tocmai din Crimeea anexată. 


Misiunea ONU de monitorizare a smnalat încălcări ale drepturilor omului în Crimeea, din partea autorităţilor ruse de ocupaţie.

 

"În această peninsulă sunt încălcate drepturile religioase, mai ales pentru tătari. De asemenea, libertatea de exprimare este limitată de abuzurile Rusiei privind legislaţia antiteroristă, însă există multe restricţii și în ceea ce priveşte întrunirile paşnice, în special pentru tătarii crimeeni", a precizat P. Klimkin.

 

Kremlinul s-a confruntat cu condamnare internaţională pentru anexarea peninsulei, care a condus la impunerea de sancţiuni economice din partea mai multor ţări occidentale împotriva Rusiei. În cadrul ONU, numai Afganistan, Coreea de Nord, Cuba, Nicaragua, Venezuela şi Siria recunosc Crimeea ca un subiect federal legitim al Rusiei.

 

Ministrul ucrainean de externe: numărul militarilor ruşi din Crimeea se apropie de 50 mii

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE