Modem usb
Cine poate trăi astăzi fără internet? Societatea noastră se bazează în mare măsură pe web, mulți dintre noi își plătesc taxele, se alătură comunităților virtuale, comunică la distanțe mari și chiar se înscriu în instituții prin intermediul acestuia. Practic, în această lume dependentă, dacă nu ești pe web, nu exiști, așa că dacă ai în buzunar o copie de rezervă a acestui serviciu, te poți salva de orice eventualitate neprevăzută.
Cel mai bun modem USB fără fir se poate adapta la orice dispozitiv electronic, fie că este vorba de computer, smartphone sau tabletă, porturile USB sunt universale deoarece sunt folosite pentru a partaja conținut multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri și muzică, astfel încât funcționalitatea și versatilitatea lor nu este pusă la îndoială.
Cele mai bune modemuri USB fără fir
Cele mai bune modemuri USB fără fir
Este uimitor cât de multe dintre aceste produse sunt disponibile la vânzare, dar foarte puține sunt cu adevărat eficiente, așa că am alcătuit o listă scurtă a celor mai bune modemuri USB fără fir.
Iată dintre cele mai bune modemuri USB fără fir:
1. Router Wi-fi portabil RP-WD03 RAVPower
RAVPower este primul modem wireless de pe listă nu doar pentru că este cel mai ergonomic, ci și pentru că funcționează ca filehub, router wi-fi și chiar WLAN, fiind și cititor de carduri și având o baterie externă pentru utilizare prelungită atunci când suntem departe de casă, adică este compatibil cu Micro SD, SDHC, SDXC și USB. Dispune de LED-uri luminoase pentru a informa despre starea semnalului.
2. Netgear A6100-100PES
Acest hotspot de buzunar este cel mai ieftin din selecția noastră datorită designului său mai mic și mai compact, dar nu din această cauză calitatea sa este discutabilă, deoarece este dual band, ideal pentru casele mari.
Netgea explică faptul că utilizatorii săi vor putea reda videoclipuri și se vor putea bucura de jocuri online fără probleme datorită conexiunilor mai rapide.
3. TP-Link MA180
TP-Link poate fi confundat foarte ușor cu un simplu pen-drive, dar acest hostpot electronic de internet mobil, al cărui avantaj față de celelalte este că este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Windows Vista și Windows 7, este ușor de instalat și are benzi de suport de până la 1900 mega Hertz.
4. D-link DWM-157
Și, nu în ultimul rând, D-Link cu conectivitate 3G, care este disponibil în alb cu accente albastre.
Singura sa sursă de alimentare este un port USB, dar poate funcționa pe orice sistem de operare, de la Windows la Mac. Acest modem wireless este ușor de instalat și de înaltă performanță.
Ce este un modem wireless?
Un modem wireless nu este altceva decât un dispozitiv prin care puteți accesa direct conectivitatea de rețea oferită de un ISP - Internet Service Provider ,
Capacitățile și versatilitatea unui modem fără fir sunt de așa natură încât acesta poate fi preinstalat în smartphone-uri, telefoane mobile și asistenți personali de date (PDA) sau poate fi distribuit sub formă de modem firewall USB, serial sau fără fir .
Dar cum arată aceste modemuri USB?
Ei bine, acestea arată ca un pen-drive sau un dispozitiv de stocare, dar în schimb sunt concepute ca un router de buzunar care vă permite să vă conectați la internet sau la un semnal wi-fi. Acesta caută și creează hotspoturi, care sunt spații în care vă puteți conecta la o rețea fără fir.
Acum știi că, dacă în timpul rutinei tale zilnice vrei să faci comisioanele fără teama de a fi deconectat, este mai bine să ai o copie de rezervă, ca să nu mai spunem că aceste modemuri îți vor economisi timpul și banii pe care în mod normal trebuie să îi cheltuiești pentru a instala internetul acasă.
Iată care sunt avantajele utilizării unui router WiFi portabil
Dacă v-ați întrebat vreodată care sunt avantajele de a avea un router WiFi portabil, luați aminte la primele trei.
Vorbesc despre o securitate sporită în rețelele WiFi publice, despre accesul wireless la internet oricând și oriunde, precum și despre o conexiune WiFi portabilă, ușoară și multifuncțională.
Securitate sporită în rețelele WiFi publice
Cu un router WiFi portabil puteți fi protejat de diverse riscuri informatice atunci când stabiliți o conexiune la internet prin intermediul rețelelor WiFi publice gratuite din centre comerciale, restaurante, cafenele și parcuri, printre altele.
Acest lucru se realizează prin activarea firewall-ului (firewall-uri) și prin utilizarea protecției prin parolă, astfel încât să aveți control asupra utilizatorilor care au acces la conexiune.
Acces wireless la internet oricând și oriunde
Având în vedere esența sa, cu un router wireless portabil vă veți asigura că veți avea mereu acces wireless la internet, indiferent de zi, indiferent de oră, și mai ales de loc, fie că vă deplasați dintr-o locație îndepărtată.
La egalitate - dar cu permisiunea dvs., desigur - cu un router wireless portabil ați putea chiar să oferiți conectivitate și celor din jurul dvs. care au dispozitive compatibile cu WiFi , cum ar fi tablete, smartphone-uri și laptopuri.
Și, ca o cireașă de pe tort, un router wireless portabil vă oferă posibilitatea de a extinde acoperirea wireless a unei conexiuni la internet existente în mediul dumneavoastră, deoarece acest terminal funcționează similar cu un repetor wireless.
Conexiune WiFi portabilă, ușoară și multifuncțională
Deoarece majoritatea routerelor WiFi portabile sunt mici și compacte - atât de mici încât încap într-un buzunar - dacă sunteți un profesionist mobil sau un utilizator care trebuie să fie conectat la internet în permanență, acest dispozitiv vi se potrivește ca o mănușă.
În plus, routerele WiFi portabile sunt ușor de utilizat și multifuncționale.
În acest sens, merită remarcat faptul că aceste dispozitive sunt echipate pentru a funcționa în trei moduri: ca router, pentru a partaja accesul la internet cu alți utilizatori; ca punct de acces, pentru a partaja accesul la internet atunci când există o singură conexiune Ethernet disponibilă; și ca client fără fir, pentru a accesa o conexiune fără fir existentă fără a fi nevoie să descărcați vreun software sau să instalați hardware.
În plus, multe modele de routere WiFi portabile sunt capabile să suporte o rețea privată virtuală ( VPN ) cu funcții de firewall care includ nu numai traducerea adreselor de rețea ( NAT ), ci și filtrarea adreselor MAC (control al accesului media).
Aceasta este în plus față de o conexiune USB care vă permite să stabiliți o conexiune atunci când nu este disponibilă o priză de curent.
Iată cum funcționează un router WiFi portabil
Înainte de a intra în subiect, trebuie să știți că există diferite metode utilizate pentru a stabili conectivitatea fără fir cu un router WiFi portabil, iar totul depinde de tipul de router.
De exemplu, dacă este vorba de un router wireless portabil pentru iPad sau tabletă, acesta funcționează cu USB și se potrivește direct în încărcătorul de perete al oricăruia dintre cele două dispozitive menționate.
De acolo, puteți crea un hotspot wireless pe care să îl partajați cu alte dispozitive compatibile WiFi.
Majoritatea modelelor de routere acceptă standardele wireless 802.11b / g/n. Deși, dacă routerul este echipat cu 802.11ac, acesta este compatibil cu restul standardelor wireless de mai sus.
Pe de altă parte, există routerele de călătorie care, pe lângă faptul că au un adaptor de alimentare integrat pentru a fi ușor de transportat, vin cu un prelungitor de rază de acțiune și o antenă externă detașabilă, precum și cu diverse tehnologii care ajută la creșterea intensității semnalului WiFi.
Acum, cu astfel de routere - deja conectate la o rețea publică fără fir - este posibil să creați o conexiune sigură la internet pentru oricâte dispozitive doriți.
Pur și simplu conectați routerul la o priză de curent sau la portul USB al laptopului dumneavoastră.
Din aceste 4 motive, un router WiFi portabil este mai bun decât tethering-ul
Deși tethering-ul a fost o opțiune valabilă și utilizată pe scară largă de mulți utilizatori de smartphone-uri pentru a avea acces la conectivitate 3G sau 4G, în cele din urmă, utilizarea unui router WiFi portabil ar fi o opțiune mai bună. Acest lucru este ilustrat de următoarele patru motive.
În primul rând, pentru că mai mulți furnizori de servicii wireless - poate chiar și dumneavoastră - percep taxe suplimentare pentru conectarea smartphone-urilor.
Așadar, dacă faceți mult tethering, este posibil să vi se pară un pic cam scump în comparație cu prețul pe care ar trebui să îl plătiți dacă ați decide să cumpărați un router WiFi portabil.
În al doilea rând, dacă utilizați tethering-ul pentru a accesa multe conținuturi media și pentru a reda videoclipuri în mod frecvent, vă veți 'epuiza' planul de date mobile în scurt timp.
Al treilea este că, pe lângă faptul că un router WiFi portabil are avantajele suplimentare ale securității firewall , acesta este capabil să suporte și un VPN.
Și al patrulea motiv, pentru că tethering-ul ar putea consuma bateria telefonului mobil.
Care este diferența dintre un modem USB wireless și un router WiFi?
Foarte simplu și direct.
Un modem USB fără fir primește și trimite date; și primește o singură adresă IP. În timp ce un router WiFi, primește și trimite date; și distribuie adrese IP către computere și alte dispozitive compatibile WiFi aflate în raza de transmisie.
Pași pentru a obține internet prin USB și a nu muri încercând
Dacă doriți să vă conectați la internet wireless cu dispozitivul USB, trebuie să aveți un plan de internet mobil. Cu toate acestea, dacă sunteți în curs de a cumpăra unul sau de a compara furnizorii de servicii, țineți cont de câteva lucruri înainte de a face pasul cel mare.
În primul rând, asigurați-vă că laptopul dvs. are un modem încorporat; în al doilea rând, verificați hărțile de acoperire, deoarece probabil că nu doriți să plătiți pentru un abonament de telefonie mobilă și în zona dvs. nu îl puteți utiliza sau semnalul nu este bun.
În continuare, comparați cotele de date oferite de fiecare plan, astfel încât să puteți vizualiza cantitatea de e-mailuri, fotografii și filme, printre altele, pe care le veți putea trimite și/sau descărca în timpul unui ciclu de facturare.
În cele din urmă, alegeți planul de telefonie mobilă și metoda de plată care vi se potrivesc cel mai bine.
Chei pentru a cumpăra un modem USB wireless
În cazul în care vă gândiți să cumpărați un modem USB wireless de o marcă recunoscută și care să fie și ieftin sau cel mai ieftin dintre cele mai scumpe , este necesar să nu pierdeți din vedere anumite considerente pentru a nu vă alege cu un fiasco.
Primul și cel mai important lucru este să vă scoateți din minte că un modem USB wireless de bună calitate este doar pentru că arată așa sau așa.
Faptul că un astfel de dispozitiv este echipat cu una sau două antene, nu înseamnă că este mai bun sau mai rău decât un altul, de exemplu.
De aceea, ar trebui să vă uitați la specificațiile terminalului; mai exact, la partea referitoare la protocoalele wireless pe care le suportă (b/g/n/ac), precum și la generația portului USB la care se conectează (2.0 sau 3.0) și la benzile pe care le utilizează (2,4 GHz sau 5 GHz).
Având în vedere acest lucru, verificați tipul de porturi USB de care dispuneți pe laptop (USB 2.0 sau USB 3.0). Dacă este USB 2.0, veți atinge o viteză maximă teoretică de 60 MB/s; iar dacă este USB 3.0, veți depăși 640 MB/s.
În plus, verificați dacă routerul și adaptorul acestuia pot transmite pe aceleași protocoale. Aceasta înseamnă că, dacă aveți un router 802.11ac și un port USB 3.0, ar trebui să optați pentru un modem 802.11ac. Dacă aveți un router sau porturi USB care nu sunt foarte rapide, cumpărați un modem cu o conexiune wireless N.
Caracteristici de luat în considerare la un modem USB fără fir
Pe lângă particularitățile de mai sus, este foarte important să cunoașteți și alte caracteristici prezente într-un modem USB fără fir și cu ajutorul cărora ați putea extinde experiența utilizatorului.
Mă refer la porturile LAN și USB, precum și la calitatea serviciului.
Porturi LAN
Porturile LAN sunt porturi care sunt utilizate pentru a stabili conexiunea de la computer la router, prin cablu Ethernet.
Porturi USB
Prin intermediul acestor porturi, este posibilă conectarea routerului la o unitate flash, la un hard disk extern sau la o imprimantă USB, de exemplu.
Calitatea serviciului (QoS)
Această funcție este ideală dacă sunteți un utilizator căruia îi place să se aventureze cu configurarea computerului, deoarece veți avea 'puterea' de a optimiza performanța routerului. De exemplu, acordând mai multă lățime de bandă anumitor aplicații, astfel încât alte aplicații care rulează simultan să nu le oprească sau să le repornească.