Monitor pc de 27 inch
Pe o piață atât de complexă și cu atât de multe opțiuni cum pot fi
monitoarele pentru PC, cu diferite dimensiuni, rezoluții și conexiuni, un ghid precum cel pe care vi-l prezentăm astăzi poate fi foarte util. Ne-am specializat pe monitoarele de 27 de inchi, o dimensiune comună și foarte utilizată, și vă prezentăm o listă de șase produse diferite, cu o varietate cât mai mare în gama accesibilă pentru majoritatea utilizatorilor.
Pentru a întocmi clasamentul nostru, am analizat diferite funcționalități, dincolo de detaliile menționate mai sus, cum ar fi designul, ergonomia și reglabilitatea, calitatea monitorului în sine, dincolo de panoul ca atare, tehnologiile suportate (3D, VESA, G-Sync) sau conectivitatea (HDMI, DVI, VGA, DisplayPort, USB etc.), pe care le vom descrie pe scurt înainte de a trece la listă.
Cele mai bune monitoare de 27 inch pentru PC
Iată cele mai bune monitoare de 27 inch pentru PC :
1. Asus VX279H-W
Cel mai complet
Pentru a începe lista noastră, am plasat acest ecran Asus pe primul loc. Cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli (Full HD), acesta îndeplinește standardul în ceea ce privește rezoluția în sectorul de 27 de inci. Cu un panou LED IPS (care permite culori mai vii și mai realiste, în schimbul unui ușor decalaj al imaginii pe care doar cei mai sibariți îl vor observa), oferă un unghi de vizualizare de 178 de grade, acoperind mai multe opțiuni de amplasare.
Formatul său widescreen (16:9) este completat de o tehnologie proprietară Asus, ASUS Smart Contrast Ratio, care oferă un nivel de luminozitate și claritate superior concurenței. În ceea ce privește conectivitatea, acesta oferă două porturi HDMI și un port VGA (conexiune pentru care este inclus un cablu), pe lângă obișnuitele porturi pentru căști și, evident, porturile de alimentare.
Acesta include difuzoare încorporate și, datorită tehnologiei Tracer Free , viteza de răspuns, parțial afectată de tipul de panou, este sub 5 milisecunde.
2. HP 27es
Un design subțire
Această opțiune de la HP împarte multe caracteristici cu produsul anterior de la Asus. Atât rezoluția (FullHD), cât și tipul de panou, IPS LED, sunt practic identice. Timpul său de răspuns rămâne la 7 milisecunde, astfel încât, deși poate fi utilizat în acest scop, nu este funcția ideală pentru care să se utilizeze acest model.
Cu posibilitatea de a-l înclina până la 178 de grade, HP 27es are un design foarte îngrijit, fără aproape nici o ramă pentru ecran și cu un ecran ultra-subțire (fără suport), care permite accesul ușor la conexiunile sale VGA și HDMI (cu două de acest tip, precum și cu includerea unui cablu pentru a-l utiliza). În plus, construcția sa înseamnă că, în ciuda dimensiunii sale de 27 de inci, este foarte ușor, cântărind doar 3,4 kg. Pe de altă parte, nu include difuzoare și nici nu permite reglarea înălțimii.
3. Samsung LC27F390FHUXEN
Opțiunea curbată
Ecranele curbate sunt o tendință în creștere, iar pentru a răspunde și acestei funcții, am ales acest model Samsung, cu o curbură de 1800R care va permite o experiență mai captivantă și mai confortabilă pentru utilizatori. La nivel tehnic, de această dată s-a trecut la un panou LCD, păstrând rezoluția FullHD, dar scăzând timpul de răspuns la 4 milisecunde, fapt care, împreună cu compatibilitatea cu tehnologia AMD FreeSync, îl face un bun candidat pentru gameri.
Are, ca funcție suplimentară, un regulator automat al luminozității care va face posibilă economisirea energiei atunci când utilizați monitorul. În plus, poate fi montat pe perete datorită suportului său detașabil. Pe de altă parte, pierdem opțiuni în ceea ce privește conectivitatea, rămânând cu un singur port HDMI (din care este inclus un cablu) și un port VGA. Nu include nici difuzoare, dar are o conexiune pentru căști.
4. Hannspree Hanns.G HQ271HPG
O rezoluție mai mare
Cu această ocazie găsim un model de la marca Hannspree, care propune câteva schimbări față de ceea ce am văzut până acum. Principalele caracteristici ale acestui ecran sunt panoul de 27 de inci cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli) și de tip IPS, care oferă culori mai vii și mai realiste.
Rata de reîmprospătare ajunge până la 75 Hz, o cifră care depășește obișnuitele 60, cu o rată de răspuns de 7 milisecunde, cauzată de tipul de panou, ceea ce nu îl face deosebit de bun pentru a juca jocuri video, dacă ne dorim o performanță bună.
Designul său, cu rame reduse, se traduce printr-o greutate de peste 7 kg, care este justificată de conexiunile HDMI, DVI și VGA (cablu inclus) și de difuzoarele integrate, cu o putere de 3W. Înălțimea nu poate fi reglată, dar ecranul poate fi înclinat în raport cu suportul.
5. BenQ ZOWIE XL2730
Modelul premium
Pentru a include și mai multe opțiuni premium în această listă, am inclus și acest produs BenQ, care este foarte axat pe jocuri, dovadă fiind faptul că este folosit chiar și în competițiile profesionale pentru diferite titluri, datorită ratei de reîmprospătare de 1 milisecundă. Acesta împarte unele caracteristici cu modelul anterior, dar a fost dus la nivelul următor.
Păstrând aceleași dimensiuni despre care am discutat pe toată lista, crește rezoluția la 2560×1440 pixeli, numită și QuadHD, și crește rata de reîmprospătare la 144 Hz, ceea ce îl face mult mai confortabil de privit în timpul sesiunilor lungi de jocuri.
Din punct de vedere al conectivității, vine cu un port VGA, două conexiuni HDMI și un Display Port, cu cabluri pentru ultimele două incluse în cutie. De asemenea, este inclus un port USB, dar nu există difuzoare pe ecran. Locul său pe listă este justificat de preț, care este mai mult decât dublu față de mulți dintre concurenții săi.
6. LG 27MP38VQ-B.AEU
Calitate bună a imaginii
Pentru a încheia lista noastră, și nu din acest motiv fiind mai rău, avem această opțiune de la marca asiatică LG, care se află oarecum la mijlocul tuturor celor de mai sus, cu specificații bune, dar fără a ieși în evidență în vreun fel anume. Cu o rezoluție FullHD (1920×1080 pixeli), un panou IPS (cu îmbunătățirea culorilor pe care o implică) și o întârziere de răspuns de 5 milisecunde.
Nici construcția monitorului, pe de altă parte, nu iese în evidență, cu o greutate de 4,4 kg ca cea mai notabilă caracteristică și suport VESA. În ceea ce privește conectivitatea, este echipat cu porturi VGA (cablu inclus), HDMI și DVI, precum și cu portul obișnuit pentru căști.
Produsul LG se remarcă totuși în ceea ce privește tehnologiile încorporate, cu modurile Reader și Flicker Safe (configurare text și culoare), precum și funcțiile OnScreen Control și My Display Presets (personalizare, în principal), cu interesantul Split Screen, care permite împărțirea ecranului în diferite segmente pentru a lăsa o sarcină pe porțiune.
Calitatea monitorului:
Pe lângă calitatea panoului, în ceea ce privește rezoluția, rata de reîmprospătare și gama de culori, construcția este evaluată și din punct de vedere al materialelor.
Cabluri și conectivitate:
Merită menționate numărul de cabluri incluse cu monitorul, precum și tipul și posibilitățile oferite de numărul de conectori. Pe lângă număr, sunt importante și diferitele tipuri.
Ergonomie și ajustabilitate:
În legătură cu următoarea categorie, un monitor ergonomic și ajustabil se va putea adapta la mult mai multe situații posibile, lucru pe care anumiți utilizatori îl vor aprecia foarte mult.
Design:
Dincolo de un monitor bun, un design atractiv este important, iar mărcile acordă din ce în ce mai multă atenție acestui aspect, așa că este un lucru de apreciat.
Porturi USB:
În plus față de conectorii obișnuiți, porturile USB devin din ce în ce mai frecvente pe monitoare, de obicei pentru încărcare, așa că ar putea fi un element de luat în considerare atunci când căutați un monitor.
Suport VESA:
Suportul VESA va permite îndepărtarea suportului pentru monitor și va asigura o instalare ușoară pe perete. Cu toate acestea, faptul că acestea permit acest tip de montare nu înseamnă neapărat că sunt certificate pentru acest tip de montare, așa că este un aspect de care trebuie să țineți cont.