Monoclu
Cel mai bun monocular este alternativa perfectă dacă doriți să înlocuiți binoclul tradițional cu un instrument cu aceeași funcție, dar mai compact și cu un singur vizor.
La fel ca un telescop sau o lunetă, monocularul are o singură lentilă într-un corp compact, ideal pentru a-l ține într-o singură mână.
Tehnologia sa este aceeași cu cea a binoclurilor care folosesc cristale și prisme pentru a mări imaginea și a reflecta lumina a ceea ce doriți să vedeți, dar înainte de a cumpăra un monocular trebuie să vă asigurați că acesta îndeplinește caracteristicile specifice care se potrivesc scopurilor pe care le aveți în vedere, luând în considerare și bugetul sau alte nevoi pe care le aveți, astfel încât, înainte de a investi, să vă asigurați că echipamentul este cel ideal pentru dumneavoastră.
Când vine vorba de acest tip de produs cu anumite detalii tehnice ne putem simți puțin dubioși, deoarece îl putem confunda cu un monocular digital cu vedere pe timp de noapte sau cu alte echipamente asemănătoare din punct de vedere fizic, dar pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel mai potrivit și să luați decizia corectă am pregătit un clasament al celor mai deosebite șase monoculare existente în prezent pe piață.
Următoarele dispozitive au caracteristici care le fac superioare altor produse cu performanțe similare.
Fie pentru specificațiile, calitatea, caracterul practic și prețurile competitive, aceste modele s-au poziționat ca fiind cele mai bune și au fost susținute prin recenzii bune din partea utilizatorilor care le dețin deja.
Cele mai bune monoculare
Iată dintre cele mai bune monoculare:
1. Telescop monocular INNISLINK 40x 60mm HD
Cu adaptor pentru telefon și trepied
Pentru toți iubitorii de natură care se bucură să privească păsările și animalele din rezervoarele naturale, este esențial să aibă un monocular care poate mări vederea în mod clar și fiabil. Acesta este motivul pentru care renumita marcă Innislink a proiectat un telescop portabil cu o mărire de 40x și un diametru al obiectivului de 60 mm, care nu numai că oferă acuitate și apropiere, dar și o funcționalitate nocturnă acceptabilă; finisajul său este acoperit cu cauciuc antiderapant și rezistent la șocuri, iar echipamentul include un trepied și un suport pentru smartphone-uri.
2. COMPRAFUN
Telescop monocular de 40X și 60mm cu focalizare dublă
Cu acoperire în bandă largă
Încheind ciclul de recomandări din această recenzie privind telescoapele portabile, avem Comprafun, specialiști în echipamente care permit ca distracția în familie să fie mereu sănătoasă, fiabilă și cu cele mai bune produse. De data aceasta este vorba despre un monocular 40x care vă permite să vedeți obiectele, animalele și natura mult mai clar și mai luminos datorită obiectivului său de 60 mm. Designul său este ergonomic și dublu reglabil datorită butonului de acuitate, are, de asemenea, un strat de acoperire în bandă largă cu film verde, facilitând transmiterea luminii cu 99,5%.
3. Polaris Explorer Optics
Cu acest monocular veți vedea lucrurile mai de aproape datorită intervalului său de 12X, cu o viziune luminoasă și clară datorită lentilei de 50 mm.
Veți fi surprins de cât de puternic este și de calitatea imaginii pe care o reflectă.
Piesa are o structură rezistentă, realizată din materiale de înaltă calitate, care îi conferă protecția de care echipamentul are nevoie.
Pe de altă parte, are un suport pentru trepied dacă doriți o vedere mai stabilă și mai profesională.
Modelul este perfect pentru a fi lăsat în aer liber, deoarece respinge umezeala și praful; de asemenea, este rezistent la apă și ceață, dispozitivul funcționând în orice mediu sau condiții meteorologice.
Este cu siguranță un produs în care merită să investești, datorită calității sale bune și mai ales datorită prețului.
4. Bushnell Legend Ultra HD
Cântărește doar 372 g și măsoară 16,5 cm lungime, obiectivul lentilei este de 42 mm și are o mărire de 10X.
Optica este excelentă, iar manevrarea este ușoară și intuitivă, fiind recomandat în special pentru persoanele care doresc un monocular ușor și compact pe care să îl poată transporta în rucsac.
Designul este ergonomic și este, de asemenea, texturat, pentru a vă oferi o aderență mai bună și pentru a preveni alunecarea mâinii.
Viziunea este clară și pentru prețul pe care îl aveți, veți fi mai mult decât mulțumiți de produsul primit.
5. Visionking Back4 8 x 42
Cu acest echipament, investiția dumneavoastră este protejată timp de doi ani datorită garanției oferite de fabrică.
Imaginile sunt ușor de focalizat și vă veți bucura de calitatea imaginilor în ciuda distanței la care se află obiectele.
Este ideal pentru a detalia natura, pentru drumeții sau pentru a urmări concertele sau evenimentele sportive.
Este acoperită cu un înveliș de cauciuc care nu numai că nu alunecă, dar este și rezistentă la șocuri.
Este, de asemenea, unul dintre cele mai compacte și ușoare monoculare pe care le puteți cumpăra, astfel încât va fi cel mai practic de luat cu dvs. oriunde.
6. Monocular rezistent la apă 10 x 25
Designul se adaptează perfect mâinilor dumneavoastră, deoarece are spații care se potrivesc confortabil cu degetele dumneavoastră.
Modelul include o frânghie care vă oferă siguranța de a o ține și de a evita astfel orice cădere sau lovitură.
De asemenea, lentila are un strat de film care vă protejează vederea, astfel încât să nu simțiți oboseala ochilor în timp ce folosiți instrumentul și, de asemenea, imaginile pe care le veți obține sunt în HD, cu cele mai fidele culori față de obiectele reale.
7. Monocular Panda 15-70×22
Este ideal pentru activități precum golful, campingul, drumețiile, pescuitul și multe altele; este simplu de utilizat și este un echipament care își îndeplinește perfect funcțiile.
Nu o să vă vină să credeți cât de ușor este, cântărind doar 100 g și măsurând 13,6 cm lungime, este suficient de mic pentru a încăpea în buzunar, iar designul său este subtil și delicat.
Claritatea imaginilor este cu adevărat uimitoare, la fel ca și rezoluția și culorile izbitoare.
Este un produs ieftin, iar accesoriile incluse în achiziție includ o cârpă de curățare, o geantă de transport și o curea.
Dacă aveți nevoie de un dispozitiv care să vă lărgească vederea și să vedeți ce se întâmplă la distanțe considerabile, iată care sunt cele mai practice și utile în acest scop; și investiția într-unul dintre ele va merita, dar dacă doriți chiar mai multe opțiuni, consultați link-ul de mai jos.
Ghid de cumpărături: Cele mai bune monoculare
Ce este un monocular?
Acestea sunt dispozitive miniaturale care funcționează ca niște telescoape mici sau, mai degrabă, ca un binoclu tipic pe care îl folosim pentru a vedea de la distanță la un concert, la un meci de fotbal sau chiar la vânătoare de amatori. Numai că, în acest caz, nu este vorba de un binoclu, ci de un monocular, adică se folosește la un singur ochi.
Și aici se află principalele diferențe între monoculare, binocluri și lunete: primele sunt mult mai mici și, prin urmare, nu au aceeași putere și nici nu vă permit să vedeți la distanțe atât de mari. De aceea sunt, de asemenea, foarte compacte și ușor de transportat aproape oriunde, chiar și în buzunar.
Datorită acestor caracteristici, monocularele sunt utilizate pe scară largă la vânătoarea pentru începători, deoarece vă permit să faceți distincția între obiecte sau animale la distanțe medii; să mergeți la un meci al echipei preferate și să vedeți mai de aproape jucătorul vedetă; să vedeți semnele îndepărtate de pe stradă sau chiar să vedeți de aproape, ca o lupă. În funcție de model, puteți întoarce un monocular pentru a vedea din partea opusă și a observa obiecte mici de aproape.
Uitați-vă la puterea de mărire și la lentile
Alegerea unui monocular nu este la fel de simplă ca și cum ați merge la magazinul din colț și ați lua prima pereche pe care o vedeți. Dacă doriți cu adevărat să cumpărați un model care să merite și care să facă exact ceea ce aveți nevoie, atunci va trebui să vă uitați puțin la câteva lucruri legate de performanța și capacitatea dispozitivului. Vom vorbi mai târziu despre aspecte de design, cum ar fi dimensiunea și greutatea.
Gândiți-vă la puterea de care veți avea nevoie
Mărirea dispozitivului va afecta direct distanța și claritatea cu care veți putea vedea obiectele. În prezent, cele mai populare și comune monoculare pot avea niveluri de mărire între 5x și 8x, deși puteți găsi și mai mari dacă plătiți prețul.
Cu toate acestea, înainte de a face alegerea, este important să știți că, deși o mărire mai mare vă permite să vedeți clar la distanțe mai mari, aceasta va face, de asemenea, dificilă operarea dispozitivului. Pentru că atunci când monocularul are o mărire mai mare, orice mișcare pe care o faceți va face ca imaginea să sară mult și veți pierde urma a ceea ce priviți. Este ca atunci când faci un zoom prea mare cu camera foto a unui telefon mobil și îți este greu să-ți păstrezi ochii pe obiectiv.
Așadar, dacă doriți un dispozitiv ușor de utilizat, care să vă permită să vă deplasați fără să pierdeți din vedere ținta, vă recomand un monocular bun cu mărire de la 5x la 8x. Pe de altă parte, dacă sunteți un vânător experimentat, un observator la distanță sau orice altă activitate care necesită utilizarea acestor dispozitive, vă veți descurca foarte bine cu monocularele 9x sau chiar 10x.
De asemenea, trebuie să rețineți că câmpul vizual scade mult atunci când mărirea este mare. Așadar, dacă aveți nevoie de un câmp larg, vă recomand modelele cu mărire mică.
Decideți-vă asupra dimensiunii obiectivului
Găsirea dimensiunii potrivite a obiectivului este pur și simplu o chestiune de a găsi acel echilibru precis între calitatea imaginii, lățime și confort. Ceea ce se întâmplă este că lentilele mai mari pot oferi un câmp vizual mai mare și o claritate mai bună a imaginii, dar sfârșesc prin a fi puțin mai voluminoase, ceea ce va face ca acestea să fie mai greu de transportat.
Așadar, dacă sunteți în căutarea confortului, căutați un model care să rămână între 20 și 30 mm. În schimb, dacă prioritatea dvs. este de a avea un câmp vizual mai deschis și o claritate mai mare, monocularele mai mari de 30 mm și până la 42 mm vor fi ideale.
Pentru a vă ajuta să distingeți ce tip de monocular sunteți pe cale să cumpărați, producătorul va pune de obicei o specificație de genul: 8 x 25. Aceasta înseamnă că modelul are o mărire de 8x cu o lentilă de 25 mm. Vor exista, de asemenea, 6 x 30 sau multe alte variante care vă permit să jucați cu diferite balanțe.
Obiectivul este prevăzut cu un strat de acoperire?
Lentilele monoculare pot fi prevăzute cu acoperiri speciale pentru a vă proteja vederea împotriva elementelor, cum ar fi lumina soarelui. Cu toate acestea, nu toate straturile sunt la fel și, în funcție de cel pe care îl are monocularul dumneavoastră, vă puteți bucura de o imagine mai clară sau mai puțin clară, cu sau fără întuneric și reflexii enervante.
Cel mai bun și cel mai recomandat dintre straturile disponibile este cel cu strat multistrat complet. Acest tip de lentilă are protecție împotriva razelor solare pe toate laturile pentru a preveni afectarea și obstrucționarea vederii. Cu toate acestea, nu uitați că este cel mai înalt nivel de calitate și, prin urmare, cel mai scump tip de tratament. De fapt, ai putea să o porți chiar și în timp ce lumina soarelui strălucește direct pe lentilă și nu ai observa prea mult disconfort.
Există apoi alte tipuri de acoperiri care, de la cea mai mică la cea mai mare calitate, sunt următoarele: cu un singur strat de acoperire; cu strat complet; și cu straturi multiple. Primul soi nu ar trebui să fie utilizat în lumina directă a soarelui, deoarece nu oferă aproape nicio protecție. Cel de-al doilea tip este puțin mai protector, dar acoperirea este realizată dintr-un singur material și poate fi afectată de lumina soarelui și de reflexii.
În cele din urmă, există acoperiri multistrat, care au mai multe straturi de materiale diferite, dar care nu acoperă întreaga lentilă, astfel încât pot lăsa să pătrundă unele reflexii și nu oferă o vedere complet clară. Aceasta este diferența față de acoperiri multistrat complete.
Cum este focalizarea de aproape în monocular?
Această măsură vă permite să știți cât de bine veți putea vedea obiectele la distanțe mai mici cu ajutorul monocularului. O focalizare apropiată ridicată vă va permite să detaliați fără probleme obiecte sau animale aflate la distanțe mici
Despre distanța de odihnă a monocularului
Vorbesc aici despre distanța la care trebuie să poziționați monocularul în fața ochiului. Acest mic spațiu, măsurat în mm, va determina în mare măsură cât de departe veți putea vedea prin lentila monoculară. O distanță ușor mai mare (aproximativ 14 mm) vă va oferi spațiu pentru a utiliza dispozitivul cu ochelarii, dar nu vă va permite să profitați de 100% din câmpul vizual pe care îl poate oferi dispozitivul în cauză.
Pe de altă parte, o distanță mai mică este recomandată dacă nu purtați ochelari și veți putea profita de mărirea completă și de calitatea monocularului.
Cum rămâne cu prisma?
În cazul în care nu știați, monocularele folosesc atât lentile, cât și prisme, deoarece ambele componente sunt necesare pentru întregul proces de refractare a luminii și pentru a face ca obiectele și imaginile observate să pară mai mari. În principiu, la monoculare se folosesc două tipuri de prisme, prismele de acoperiș și prismele Porro, iar utilizarea lor depinde direct de mărirea folosită în monocular.
De exemplu, modelele cu mărire mare sunt de obicei echipate cu prisme de acoperiș deoarece, datorită construcției și caracteristicilor lor, acestea pot produce o imagine mai compactă și mai îngustă decât celelalte tipuri de prisme. Prismele Porro sunt cele mai frecvent utilizate și, pe lângă faptul că oferă o mai mare profunzime imaginii, produc și imagini mai clare și mai luminoase.
Cum ar trebui să arate un monocular bun?
În afară de caracteristicile lentilelor, cum ar fi dimensiunea și mărirea și modul în care acestea afectează dimensiunea și greutatea monocularului, trebuie să vă gândiți și la asta: la design. Așadar, haideți să vedem ce ar trebui să luați în considerare în acest domeniu:
Există monocluri mari, mici și medii
După cum am menționat mai devreme, există monocluri de 20 mm, 25, 30, 40 și chiar mai mari și trebuie să vă gândiți direct la modul în care acest lucru va afecta portabilitatea dispozitivului în funcție de modul în care îl veți utiliza.
De exemplu, dacă intenționați să îl folosiți doar pentru meciurile ocazionale ale echipei preferate sau pentru a vedea mai de aproape vedetele momentului la ultimul concert, s-ar putea să nu vă deranjeze să aveți un monocular de dimensiuni bune, având în vedere că veți câștiga mult în mărire și în calitatea imaginii. În acest caz, acest tip de aparat poate avea lentile de 30, 42 și chiar 50 mm, așa că, în unele cazuri, veți avea nevoie de o geantă sau de o husă pentru a vă ușura sarcina și pentru a-l păstra protejat.
Dacă sunteți în căutarea unui model compact pe care să îl luați cu dvs. la vânătoare sau pentru orice altă activitate care necesită multă mobilitate, aruncați o privire la modelele din gama de 25 mm. Aceste modele compacte pot încăpea în buzunar, în geantă, în portbagajul mașinii și, prin urmare, sunt adesea foarte convenabile pentru o utilizare constantă.
Uitați-vă la greutatea aparatului
În funcție de activitatea pe care o veți desfășura, va trebui să alegeți un monocular bun și în funcție de greutatea acestuia. Bineînțeles, este o chestiune de logică faptul că monocularele mai mari și mai clare vor fi mai grele din cauza dimensiunii și calității componentelor, în timp ce monocularele mai mici vor fi întotdeauna mai ușoare.
Așadar, atunci când cumpărați, vă recomand să vă gândiți la scopul pentru care veți folosi dispozitivul, deoarece dacă veți vâna în mod constant sau dacă intenționați să folosiți monocularul pentru a observa mingile de golf la distanță, există șanse ca un model greu să ajungă să fie incomod și să își piardă din comoditate. Nimeni nu vrea să simtă oboseala brațelor de fiecare dată când petrece câteva minute privind ținta în depărtare.
Pe de altă parte, dacă îl veți folosi pentru momente foarte specifice, dacă pur și simplu nu vă deranjează că este mai greu decât de obicei sau dacă nu doriți să sacrificați calitatea pentru comoditate, atunci puteți alege foarte bine un model mai greu. Totuși, nu uitați că, datorită ultimelor progrese tehnologice și materiale, puteți găsi acum și modele destul de ușoare și de foarte bună calitate. Aruncați o privire la lista mea de comparație și veți găsi cu siguranță mai mult de unul care vă va încânta.
Cumpărând cel mai bun monocular
Orice cumpărător bun știe că procesul de cumpărare nu se referă doar la caracteristicile intrinseci ale produsului, cum ar fi dimensiunea, rezoluția, funcționalitatea, greutatea sau designul, ci și la alte aspecte care sunt legate de toți acești factori, dar pe care uneori ajungem să le trecem cu vederea. Vorbesc despre a lua în considerare prețul dispozitivului și a nu vă lăsați dus de val, a vă acorda ceva timp pentru a-l testa după ce îl cumpărați și, bineînțeles, a vă asigura că sunteți susținut de o garanție bună.
Haideți să punem monocularul pe toate acestea pentru a le examina mai în detaliu.
Comparați-vă opțiunile în funcție de preț
Un pas fundamental în efectuarea oricărei achiziții este să vă uitați la preț. Desigur, deși nu este cel mai important, deoarece uneori un preț mic nu este un indicator al unei calități slabe, la fel cum prețurile mari nu înseamnă întotdeauna că un produs este cel mai bun, este necesar să vă adaptați alegerea la bugetul pe care îl aveți la dispoziție și să fiți mulțumit de ceea ce cheltuiți.
Asigurați-vă că comparați diferitele mărci de pe piață și caracteristicile fiecărui monocular. Numai atunci veți avea o idee mai clară despre valoarea diferitelor specificații și despre cât ar trebui să plătiți pentru fiecare tip de monocular. S-ar putea să fiți surprins să constatați că două mărci oferă practic același monocular, dar la prețuri diferite. Pentru aceasta vă recomand să vizitați lista mea de comparație, ați făcut deja cea mai mare parte a muncii acolo.
Încercați-l atât timp cât este necesar
Întotdeauna veți avea o perioadă de probă în care, dacă există o problemă sau dacă nu sunteți mulțumit de dispozitiv, puteți contacta compania care l-a fabricat și cere un schimb sau o rambursare. Bineînțeles, condițiile vor varia de la un vânzător la altul.
Așadar, vă sfătuiesc să îl încercați bine și în diferite situații cu care vă veți confrunta, cum ar fi pentru vânătoare, sport, concerte, observarea vieții sălbatice, aventuri în aer liber și multe altele. Simțiți-i greutatea și dimensiunea și decideți dacă, pe lângă faptul că este ușor și portabil, considerați că vă oferă echilibrul și confortul de care aveți nevoie pentru a-l ține mult timp. De asemenea, este important să acordați atenție distanței față de ochi atunci când îl purtați, astfel încât să nu fie prea strâns sau prea departe.
În același timp, ar putea fi o idee bună ca, înainte de a cumpăra un model pentru dumneavoastră, să le încercați pe cele pe care le au deja prietenii dumneavoastră sau să treceți pe la un magazin fizic și să aruncați o privire la o pereche sau două pentru a vedea ce dimensiuni vi se potrivesc cel mai bine.
Asigurați-vă că are o garanție bună
Există credința că monocularele sunt dispozitive destul de ieftine și, deși acest lucru este adevărat într-o anumită măsură, adevărul este că un monocular bun poate costa ceva mai mult decât ați crede, deoarece sunt fabricate cu materiale de cea mai bună calitate și componente optice de ultimă generație.
De aceea, merită să vă asigurați că modelul pe care îl cumpărați este însoțit de o garanție care să fie pe măsura prețului pe care tocmai l-ați plătit. Nu vreți ca articolul cumpărat să aibă brusc un defect de fabricație și să vă treziți cu un dispozitiv inutilizabil pentru că nu ați acordat atenție garanției.
Cu toate acestea, nu vă așteptați ca garanția să acopere orice deteriorare, cum ar fi căderile sau loviturile, deoarece acest lucru va depinde în întregime de dumneavoastră și de modul în care îl manevrați. Așadar, nu uitați să vă tratați echipamentul cu grijă și chiar să cumpărați o husă de protecție pentru ieșiri și pentru a-l păstra în siguranță acasă. De asemenea, este bine să folosiți o cârpă specială pentru a șterge obiectivul la ambele capete, pentru a nu lăsa urme de pete care pot cauza imagini neclare.
Monoclu sau vizor de mare distanță?
Probabil că dacă doriți să cumpărați un monocular este pentru că aveți nevoie de un dispozitiv compact, portabil, care să vă permită să vedeți la distanță, așa că în aceste cazuri este o soluție de la sine înțeleasă. Cu toate acestea, este posibil să doriți să luați în considerare o altă opțiune care poate fi, de asemenea, foarte utilă în cazul în care destinația dvs. este mai profesională și necesită o putere de mărire mare.
În acest caz, este posibil să doriți să aruncați o privire la lunete pentru distanțe mari sau lunete de observație, care sunt mai mari și au lentile mai mari, oferindu-vă o putere de mărire mai mare și un câmp vizual mai larg. Cu toate acestea, ceea ce vă oferă în materie de putere și calitate a imaginii, vă lipsește în materie de portabilitate.
Aceste lunete necesită o montură sau un trepied pentru a fi utilizate și sunt utilizate pe scară largă în vânătoarea profesională, pentru urmărirea unui obiect sau a unei persoane dintr-un punct fix, pentru fotografie, în aplicații militare sau de aplicare a legii și chiar de către biologi și alți experți în natură. Prin urmare, acestea sunt, de asemenea, grele și nu încap într-o geantă, cu atât mai puțin într-un buzunar.
Dacă nu aveți nevoie de atâta putere și nu doriți să sacrificați confortul unui monocular, cel mai bine este să vă limitați la aceste dispozitive simple și să profitați de toate avantajele pe care le oferă.
Monoculare de vedere pe timp de noapte
Există, de asemenea, opțiuni speciale pentru cei care practică vânătoarea pe timp de noapte sau orice altă activitate în condiții de lumină slabă sau întuneric complet. În aceste cazuri, puteți investi puțin mai mult în monoculare de vedere pe timp de noapte, care funcționează cu un mic iluminator cu infraroșu care generează lumina necesară pentru a vedea prin dispozitiv fără a modifica iluminarea reală a scenei. Așadar, dacă observați animalele fără ca ele să vă observe, nu vor observa că le iluminați cu lumină infraroșie.
Una dintre problemele acestor modele este că lentilele lor nu oferă o mărire atât de mare, deoarece, dacă ar fi așa, s-ar pierde multe detalii din imagine și aceasta ar fi neclară. Desigur, acestea sunt, de asemenea, considerabil mai scumpe decât monocularele tradiționale din cauza tehnologiei implicate.