Mop cu aburi

mopa-a-vapor

Când vine vorba de treburile casnice, cei mai mulți oameni nu sunt adepți fideli ai acestei responsabilități plictisitoare. Este nevoie de timp, de multe produse și de efort pentru a ne păstra casa impecabilă, motiv pentru care inovația tehnologică a intervenit în îmbunătățirea activităților umane pentru a le simplifica, cum ar fi crearea mașinii de spălat, a aspiratorului , și chiar a mopului cu abur.

Faptul că avem cel mai bun mop cu abur ne-a ușurat viața. Acest aparat inovator ne ajută să economisim timp și energie și nimic nu este mai plăcut decât să vezi o podea curată. Dar mopurile cu aburi nu au doar funcția de a lăsa suprafața podelei curată, ci și de a dezinfecta podelele, astfel încât acestea să fie lipsite de bacterii și viruși.

Motivul eficacității lor este foarte simplu, fără a fi nevoie de substanțe chimice, prin utilizarea aburului fierbinte, acestea devin un dezinfectant natural care ucide germenii și îndepărtează murdăria, inclusiv cele mai dificile suprafețe, cum ar fi gresia, piatra, marmura, laminatul, bambusul și podelele din lemn sigilate.

Acum, mopurile tradiționale îndeplinesc și ele funcția de a curăța podelele, dar ne cer să facem efortul fizic de a freca mai tare pentru a îndepărta petele, ca să nu mai vorbim că ne cer să avem găleți, săpun și o serie de alte ustensile nepractice și uneori dăunătoare mediului.

Cele mai bune mopuri cu aburi

Care este cel mai bun mop cu aburi?

Dacă doriți să investiți într-un mop cu abur bun, am pregătit mai jos o selecție a celor mai bune mopuri cu abur de pe piață, ușor de folosit și ieftine. Le luăm în considerare pe cele ale căror accesorii îndepărtează murdăria și resturile de pe cât mai multe suprafețe.

Iată dintre cele mai bune mopuri cu abur:

1. Vileda Steam

31Q0E6WQJfL

Vezi pretul Emag

Acest mop cu abur este foarte elegant în culorile sale negru și roșu și nu necesită substanțe chimice, ci doar apă, într-adevăr, ceea ce este excelent pentru planetă. Tamponul său este fabricat din microfibră de piele de căprioară 100%, ceea ce îi permite să curețe toate tipurile de pardoseli, chiar și acele spații greu accesibile, cum ar fi colțurile și colțișoarele.

Dar dacă credeți că acesta este un dispozitiv neconvențional și complicat, vă înșelați, trebuie doar să-l porniți, să așteptați 15 secunde și mopul este gata de utilizare. Părerile pe care oamenii le au despre el sunt de acord că este potrivit pentru covoare, marmură și lemn.

2. Polti Vaporetto SV205 5 în 1

31ukoWJY-XL

Vezi pretul Emag

Pe piață se găsește și mopul cu abur electric Polti Vaporetto SV205, care curăță podele, geamuri, covoare, tapițerie și gresie, doar adăugând apă și așteptând câteva secunde, ceea ce înseamnă că ai nevoie doar de acesta pentru a curăța fiecare cameră din casă.

Multe persoane au optat pentru acest aparat de curățat cu aburi deoarece este practic, ușor și la îndemână atât pentru ergonomie, cât și pentru regulatorul de temperatură, capabil să atingă 120 de grade Celsius. Una dintre caracteristicile sale speciale este că are accesorii pentru curățarea suprafețelor verticale, cum ar fi parbrizele și jaluzelele, și poate fi detașat de mâner pentru a deveni un dispozitiv portabil.

3. Mop cu abur Black Decker FSM1615-QS

31awcHf5cTL

Vezi pretul Emag

Acest mop cu abur de l este unul dintre favoriți datorită plăcuței sale lavabile și reutilizabile, ceea ce vă va ajuta să economisiți ceva bani, dar, de asemenea, mulți preferă acest mop pentru capul său mobil și înclinabil care poate ajunge în cele mai incomode spații, cum ar fi cele de sub mobilă și colțurile plictisitoare care pot acumula o mulțime de germeni.

Black & Decker vine cu fir, deși multe sunt fără fir, și este disponibil într-o culoare albă modestă cu accente albastre. Unul dintre cele mai mari atribute ale sale este faptul că acest mop cu abur cântărește doar 3,6 kilograme, inclusiv apa.

4. BEEM Miracle Mop 9 in 1 V2

31k9oOwj20L

Vezi pretul Emag

Potrivit producătorilor săi, acest mop cu abur este capabil să facă un miracol pentru a menține podelele curate, deoarece poate fi folosit ca și curățător de podea, de mâini și chiar portabil. De asemenea, spre deosebire de celelalte, are multe accesorii utile, cum ar fi o curea de umăr, furtun de abur pentru a ajunge în spații înguste sau în mizerie foarte adâncă.

Cu o temperatură minimă de 100 de grade Celsius, peria și pernuța sa pot dezinfecta fiecare colțișor și îl pot lăsa liber de viruși și bacterii. Dacă aveți nevoie să vă curățați baia, covorul, tapițeria mobilierului și podelele din lemn masiv, curățarea cu abur nu este un impediment, deoarece nu deteriorează suprafețele și se usucă rapid.

5. Spontex Power Steam

31ouL2UWnPL

Vezi pretul Emag

Gata de utilizare în doar 30 de secunde, Spontex este unul dintre cele mai bune mopuri cu abur, ideal pentru a scăpa de mopul tradițional și de toate produsele chimice și ustensilele care vin cu el. Acest dispozitiv de curățare are o pernă din microfibre care nu va deteriora nicio suprafață. Iar partea bună a curățării cu abur fierbinte este că nu contaminează și dezinfectează în același timp.

Cu acest mop puteți lăsa suprafețele de parchet, ceramică, lemn, linoleum, marmură, mochetă și covoare strălucitor de curate. Cu toate acestea, dacă doriți să ajungeți în spații dificile, folosiți doar patina sa specială de alunecare.

6. Yokkao mop multifuncțional cu aburi 10 utilizări în 1

31PcbYALwZL

Vezi pretul Emag

Da, exact așa cum scrie: Yokkao promovează să dai mopului tău 10 utilizări, deoarece, cu designul său detașabil pentru a-l face portabil și portabil și cu capacitatea de a regla cantitatea de abur pe care o curăță și dezinfectează, a devenit unul dintre cele mai funcționale mopuri de pe piață.

Fără a avea nevoie de substanțe chimice și doar cu abur, puteți distruge bacteriile și îndepărta murdăria de pe gresie, linoleum, ceramică, lemn, pardoseli din piatră și chiar și de pe geamuri.

Vine cu multe accesorii: duză cu jet, capete de perie mici și medii, plus un cap de răzuire necesar pentru murdăria mai adâncă și unul special pentru curățarea spațiilor din gresie.

Ce este un mop cu aburi?

escoba-a-vapor-300x169

Dacă v-ați întrebat vreodată care este diferența dintre un mop convențional și un mop cu aburi, nu vă va lua mult timp să înțelegeți. Mopurile cu aburi folosesc tehnologia aburului pentru a scăpa mai eficient de murdărie și bacterii, deoarece folosesc apa și căldura pentru a curăța mai bine.

Un mop cu aburi vă va ajuta să îndepărtați mirosurile, petele și praful de pe diferite suprafețe, deoarece versatilitatea lor vă permite să le folosiți fără probleme pe mobilă, perdele, lenjerie de pat și covoare.

Care sunt avantajele utilizării unui mop cu aburi?

Aburul este un aliat de nădejde atunci când vine vorba de curățenia în casă, iar folosirea unui mop cu această tehnologie îți va aduce o mulțime de beneficii încă de la prima utilizare, dintre care se remarcă următoarele:

Curățare foarte igienică:

Datorită căldurii emise de aceste echipamente prin abur, ele sunt capabile să elimine toate urmele de bacterii, ciuperci și germeni care se găsesc pe diferite suprafețe din casa dumneavoastră, lăsându-le dezinfectate și complet igienizate, ceea ce le face sigure pentru întreaga familie.

Poate scăpa de aproape orice:

Pe lângă marea sa putere de a elimina bacteriile și germenii, aceste mopuri cu aburi vă vor ajuta să vă curățați covoarele și podelele de paraziți și insecte mici și nedorite, cum ar fi furnicile sau termitele.

Curățare fără substanțe chimice:

Folosirea unor substanțe chimice prea puternice poate fi dăunătoare pentru toată lumea din casă, în special pentru copii, animale de companie și persoane cu dificultăți respiratorii, dar acest lucru nu înseamnă că nu puteți face o curățenie temeinică, deoarece un mop cu aburi este o alternativă perfectă la toate aceste produse care sunt extrem de abrazive.

Sunt rapide:

Nu va trebui să petreceți ore întregi curățându-vă casa sau apartamentul, deoarece aceste aparate de curățat cu aburi funcționează la viteză mare, iar acest lucru vă va economisi timp, pe care îl puteți investi în alte activități, cum ar fi să împărțiți cu copiii sau să îndepliniți sarcinile pe care le aveți în așteptare.

Purificarea aerului:

Chiar dacă un purificator este cel mai eficient mod de a avea un aer curat și proaspăt acasă, un mop cu abur este capabil să vă curețe camerele, fiind un supliment perfect pentru primul și ajutând la realizarea unei munci mai complete.

Mopurile cu abur: avantaje și dezavantaje

Pe lângă beneficiile pe care le-am menționat, există diferite avantaje pe care aceste echipamente de curățenie vor putea să ți le ofere, dar, în același timp, este necesar să cunoști și dezavantajele pe care le poți avea în cazul unor mopuri cu abur.

Avantaje:

Un mop cu aburi este conceput pentru a ne face viața mult mai ușoară, cu rutine de curățare mai scurte, economisind timp și lăsând spațiile curate și strălucitoare, prin urmare, nu este de mirare că acestea sunt capabile să vă ofere diferite avantaje față de alte metode de curățare și, ca exemplu, veți găsi următoarele:

Nu veți mai avea nevoie de găleată : Atunci când folosiți un mop convențional, trebuie să aveți o găleată pentru a-l curăța de fiecare dată când îl folosiți, lucru pe care cu un mop cu abur îl veți lăsa în trecut.

Veți economisi timp și energie : Cu toții am fost epuizați după o lungă sesiune de curățenie acasă, lăsându-ne cu puțină energie pentru a face alte activități în zilele libere și lăsând la o parte posibilitatea de a profita la maximum de ele, dar, cu un mop cu aburi, veți putea economisi timp și nu veți ajunge să fiți complet obosiți.

Ecologic: Lăsând deoparte substanțele chimice prea abrazive, puteți avea un mediu mai sigur pentru întreaga familie și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la bacterii sau germeni, deoarece vor obține o curățare în profunzime.

Ușor: Mopurile cu abur au particularitatea și avantajul de a fi extrem de ușoare, astfel încât nu va trebui să cărați prea multă greutate atunci când vă curățați casa.

Ușor de depozitat: Pe lângă greutatea lor redusă și ușurința de manevrare, aceste unități sunt destul de ușor de depozitat, nu vor ocupa prea mult spațiu în casă și le puteți depozita în orice dulap fără probleme.

Dezavantaje:

Chiar și cu toate beneficiile pe care aceste mopuri cu abur le au de oferit, este posibil ca pe piață să întâlnești echipamente care nu sunt la fel de eficiente și care pot avea ca rezultat următoarele dezavantaje:

Timp de pregătire mai lung: Un mop electric este un instrument excelent pentru a fi folosit de unul singur pentru curățare, dar, mulți oameni preferă să își curețe în prealabil podelele, cu ajutorul altor metode, pentru a obține cele mai bune rezultate, ceea ce vă poate face să rezistați mai mult timp atunci când efectuați igiena casei.

Nu este suficient de fierbinte : Acesta este un factor care va depinde de tipul de mop cu aburi pe care îl alegeți, deoarece există mărci și echipamente care nu se vor încălzi la temperatura dorită, ceea ce poate afecta rezultatele curățării, făcând-o mai puțin eficientă decât în cazul altor modele de mop cu aburi.

Mop cu abur sau aspirator: Care este cel mai potrivit pentru tine?

Există diferite opțiuni pe care le puteți alege pentru a vă ajuta să curățați diferite medii, fie că este vorba de casă, birou sau altundeva, printre cele mai utilizate echipamente se numără mopurile cu aburi și aspiratoarele, ambele cu avantaje și beneficii mari care vă vor economisi timp și energie.

Cu toate acestea, pentru a alege între unul sau altul, este important să țineți cont de diferiți factori, cum ar fi locul în care intenționați să le folosiți, pentru cât timp vor fi folosite, dacă suprafețele care urmează să fie curățate sunt potrivite pentru acest echipament și, bineînțeles, ca modelul pe care îl alegeți să se încadreze în bugetul dumneavoastră.

Ce trebuie să căutați la un mop cu aburi?

Dacă doriți să cumpărați un mop cu aburi și ați început căutările, este important să analizați anumite caracteristici ale acestui echipament, astfel veți putea garanta că alegeți cel mai bun model care se potrivește perfect nevoilor dumneavoastră.

Multe dintre aceste mașini sunt concepute pentru a curăța suprafețe specifice, de exemplu, veți găsi mopuri cu abur pentru covoare, pentru podele sau mașini care sunt versatile și combină diferite opțiuni.

De asemenea, puteți lua în considerare diferitele accesorii care pot fi adaptate la mop, pentru a profita la maximum de echipamentul dumneavoastră.

Cu cât este mai mare prețul, cu atât este mai bună calitatea?

Înainte de a face o alegere sau chiar de a începe să căutați, este recomandabil să stabiliți un buget, deoarece acest lucru va face lucrurile mult mai simple și veți putea restrânge numărul de opțiuni, ceea ce vă va facilita alegerea între numeroasele modele diferite de pe piață.

Puteți găsi modele de la 20 la 200 de euro, iar alegerea unuia sau altuia va depinde de numărul de funcții pe care îl doriți la mopul dumneavoastră, deoarece cu cât prețul este mai mic, cu atât echipamentul este mai puțin versatil.

Cum să obțineți o curățare maximă atunci când folosiți mopurile cu abur

Dacă ați ales deja mopul cu abur perfect pentru a-l lua acasă, ar trebui să cunoașteți cele mai bune tehnici și sfaturi pe care le puteți aplica atunci când îl folosiți, astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.

Pregătirea suprafeței este esențială:

Chiar dacă nu este un pas complet necesar, puteți obține o curățare mai profundă prin curățarea prealabilă a suprafeței pe care veți folosi mopul cu abur, în acest fel puteți garanta spații fără bacterii și germeni.

Mopurile cu abur sunt instrumente de întreținere:

Folosirea unui aparat de curățare cu abur pe o suprafață excesiv de murdară nu va face decât să dăuneze echipamentului, deoarece acesta va fi în cele din urmă deteriorat.

Mopurile cu aburi sunt concepute pentru a menține curățenia podelelor și covoarelor, așa că trebuie folosite frecvent, fără a lăsa să se acumuleze prea multă murdărie.

Tampoanele de înlocuire sunt esențiale:

Mopurile sau tampoanele unui mop cu abur pot fi ușor de schimbat cu alte piese de schimb, ceea ce este foarte recomandat în cazul în care doriți să curățați diferite suprafețe fără a fi nevoiți să o spălați de fiecare dată pe cea din dotare.

Aceste piese de schimb pot fi găsite cu ușurință pe Amazon.es, iar prețurile lor variază între 3 și 30 de euro, în funcție de modelul pe care îl căutați și de cel care se potrivește echipamentului dumneavoastră.

A se utiliza numai pe podele adecvate:

Aburul poate fi dăunător pentru unele suprafețe, deoarece poate ajunge să le deterioreze, așa că înainte de a folosi mopul, trebuie să vă asigurați că podeaua este potrivită.