N. Iordan,  sursa: telegrafi.com

  Pe  07.04.2020, printr-o declarație emisă de Departamentul de Informații și Presă, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a reacționat dur la recentele decizii luate de Guvernul Republicii Kosovo cu privire la taxa de 100 la sută.
 
În declarație, se afirmă că Priștina continuă manipularea pe tema tarifelor. "Autoritățile de la Priștina continuă să manipuleze pe tema eliminării taxelor vamale de 100 la sută pentru mărfurile din partea centrală a Serbiei, care au fost impuse în noiembrie 2018 și care au condus la suspendarea procesului de soluționare a problemei Kosovo. Prim-ministrul interimar, Albin Kurti, cu un gest de demagogie, a anunțat desființarea taxei de la 1 aprilie, dar numai temporar și cu restricții care conțin multe precondiții".
 
De asemenea, în declarație s-a menționat că Kosovo obligă Belgradul să pună numele de Republica Kosovo pe mărfuri.
"Kosovo insistă pe principiul reciprocității, obligând Belgradul să eticheteze mărfurile sub standardele Priștinei, ceea ce înseamnă că este de acord să plaseze autoproclamata Republica Kosovo în documente, ceea ce înseamnă recunoașterea indirectă a acestui așa-numit stat".
 
În declarația Ministerului Afacerilor de Externe de la Moscova s-a precizat că Kosovo nu și-a armonizat deloc poziția, în pofida criticilor din partea Washington-ului, care arătau că această poziție întârzie în mod deliberat procesul de dialog. Ministerul Afacerilor de Externe de la Moscova a criticat reacția Bruxelles-ului, subliniind că, "în calitate de mediator, UE ar trebui să răspundă cu o evaluare măsurată a situației, fără a favoriza niciuna dintre părți".
Mulțumim pentru încredere
07 aprilie 2020
Moscova se pronunță împotriva principiului reciprocității impus de Kosovo mărfurilor sârbești

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest