Motocoasa

desbrozadora

Una dintre cele mai mari preocupări pentru oricine are o curte, o grădină sau orice alt tip de gazon sau peluză acasă este vegetația crescută excesiv, care afectează frumusețea spațiilor verzi. Cea mai bună mașină de tăiat tufișuri vă va ajuta să îndepărtați orice vegetație, indiferent cât de dură, încrustată sau dificil de accesat.

Problema este că există o mare varietate de mașini de tăiat perii. Există modele de tractoare, cu baterii, cu roți, autopropulsate și multe altele. Cu toate acestea, dacă știi unde să cauți și cum să cauți, vei găsi întotdeauna acea mașină de tăiat tufișuri sau de tuns iarba care poate tăia și elimina orice buruieni care stau în calea frumuseții grădinilor tale. Scapă de buruieni ca și cum ar fi cel mai ușor lucru de pe planetă.

Acum, dacă lucrați pentru consiliul local sau sunteți pădurar și doriți să tăiați cele mai dure tulpini care pot crește în sălbăticie, precum și bușteni și vegetație lemnoasă, există și produse concepute pentru aceste lucrări mai complicate.

Toate motocoasele pe care vi le prezentăm în următoarea listă de comparație sunt alegeri excelente. Ideea este că, pentru a-l alege pe cel mai bun, trebuie să știi ce vrei să faci cu el, ce fel de vegetație vrei să îndepărtezi, de câtă putere ai nevoie și cum îți place să lucrezi cel mai bine.

Odată ce știți toate acestea, va fi ușor să alegeți între o mașină de tuns iarba pe benzină și una pe ulei sau între una electrică cu cablu și una cu baterii.

De asemenea, trebuie să știți cât de mult sunteți dispus să cheltuiți și câtă greutate puteți suporta în mod confortabil, deoarece unele tipuri de motocoase sunt mai puțin economice și mai grele.

Cele mai bune perietoare

Iată dintre cele mai bune perietoare:

1. TRUESHOPPING Foarfecă de crengi profesională în 2 timpi

Cu 3,5 CP

41TIhzFcxfL

Vezi pretul Emag

Atunci când începeți lucrările de întreținere și grădinărit în curtea din spate, este întotdeauna recomandabil să aveți un echipament profesional care poate măsura și ușura procesul de plivire. Pentru aceasta, una dintre alternativele puternice pe care le puteți găsi vine din mâna celor de la Trueshopping, care, cu această ocazie, vin să ne ofere o motocositoare profesională cu o capacitate cilindrică de 62cc, 2,6 kW și 3,5 CP, ceea ce o face ideală pentru sarcini grele.

Echipamentul este proiectat pentru a funcționa pe benzină, motorul său este răcit cu aer și are 2 viteze în ceea ce privește funcționarea sa. Dacă sunteți interesat să aflați despre metoda de transmisie a puterii, vă va plăcea, deoarece este realizată cu un ambreiaj centrifugal automat. Angrenajul carburatorului său este elicoidal și are o metodă de oprire a activității sale printr-un sistem de scurtcircuit primar.

2. Motocositoare pe benzină 52cc SPARK

Cu cască de protecție

41VSPe121xL

Vezi pretul Emag

Dacă vă plac ofertele de scule în care produsul principal este însoțit de accesorii utile, această ofertă este pentru dumneavoastră, deoarece producătorii de Spark, , cu gândul la grădinarul modern, au scos pe piață o mașină de tăiat buruieni, acest dispozitiv este prevăzut cu o cască de protecție și un ham robust pentru a o ține în poziție, în plus, este prevăzut cu un mic rezervor de combustibil plus o pâlnie pentru a putea turna combustibilul fără probleme de fiecare dată când trebuie să îl umpleți.

În ceea ce privește motocositoarea, aceasta are un motor în 2 timpi cu o putere electrică de 16500 W și 3,2 CP. Are o cilindree de 52 cmc și, în general, este ușor de ținut în mână datorită ghidonului ergonomic. Funcționează cu o linie de tăiere de 2,4 mm, ideală pentru finisarea marginilor curții. Vine cu un disc de tăiere cu 3 dinți pentru zonele stufoase.

3. Bosch ART 23 SL

Preț imbatabil

31W1c169DQL

Vezi pretul Emag

Cu toții știm că Bosch este una dintre cele mai bune mărci de scule electrice. Adevărul este că acesta încă se ridică la acele standarde de bună calitate și, de asemenea, vine la cel mai bun preț de pe piață.

Acesta este un model de mașină de tuns cu bobină semiautomată pentru o alimentare convenabilă și o prindere bună, astfel încât să o puteți ține în siguranță și confortabil.

Este proiectat ergonomic și are proporții destul de bune, cântărind doar 1,7 kg și având un diametru de tăiere de 23 cm. Nu va lăsa să scape nici o buruiană.

În afară de tăierea cu cablu, este de tip motor electric cu o putere de 280 W și are părți metalice care garantează calitatea sa ridicată. Este ideal pentru o muncă ușoară și mai confortabilă.

4. Tuns iarba BLACK&DECKER ST4525-QS

Elimină orice buruieni

319qGQRFDUL

Vezi pretul Emag

Black&Decker este o altă marcă dintre cele mai căutate atunci când vine vorba de unelte de lucru. Motivul este că aceștia produc întotdeauna mașini de cea mai bună calitate și cu o putere mare, cum ar fi această mașină electrică de tuns iarba.

Pentru o mașină care nu funcționează cu benzină, puterea sa este surprinzătoare, deoarece 450 W și un diametru de tăiere de 25 cm îndepărtează buruienile rapid și eficient.

Cu ea puteți tăia iarba moale, medie și ușor complicată, deoarece are discuri și angrenaje cu tehnologie E-Drive pentru cea mai bună calitate.

Nu uitați că este o mașină de tuns iarba cu fir, dar cu bobine automate pentru o utilizare mai confortabilă. În același timp, este ușor de manevrat, deoarece cântărește 3 kg.

5. Mașină profesională de tuns cu benzină Einhell GH-BC 43 AS

Ușoară și puternică

31f2D-UvSpL

Vezi pretul Emag

Poate că nu este o marcă cunoscută pe piață, dar acest model pe benzină chiar poate tăia totul, de la buruieni până la tulpini și trunchiuri tari, datorită motorului său în doi timpi de 1,7 CP.

Este o perietoare versatilă, cu posibilitatea de a folosi lame cu 4 dinți sau cablu de nailon cu alimentare automată, cea mai convenabilă și mai rapidă de pe piață.

De asemenea, are un arbore lung din aluminiu cu ghidon dublu sau 'corn de taur' cu tehnologie de protecție împotriva vibrațiilor.

Este, de asemenea, un model detașabil, ceea ce, împreună cu cele 9 kg ale sale, îl face ușor de transportat și manevrat. Este perfect pentru lucrări grele.

6. Alpina TB420

Combină puterea și ușurința

41F5huTKSiL

Vezi pretul Emag

Poate că nu este cea mai accesibilă, dar cu siguranță este o mașină de tuns cu discuri de oțel de bună calitate, care atrage atenția.

În mod interesant, în ciuda faptului că folosește combustibil și are o putere de 1,25 kW, este un model care cântărește puțin peste 8 kg, ceea ce îl plasează în fruntea listei noastre de comparație ca fiind cea mai ușoară motocositoare pe benzină.

Are un motor în 2 timpi, element de tăiere din nailon cu două fire, ham pentru o utilizare mai sigură și ghidon dublu pentru a asigura o prindere fermă.

Designul său este confortabil și bine gândit, pentru o mai bună senzație de aderență și confort.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune perietoare

Ce este o perietoare?

desbrozadora

Mașinile de tăiat tufișuri sunt utilaje utilizate pentru a îndepărta buruienile, butucii, tulpinile și orice altă vegetație care împiedică frumusețea grădinii sau a peisajului. Acestea sunt cunoscute și sub numele de mașini de tuns iarba sau mașini de tăiat marginile, iar unii oameni le numesc tăvăluguri.

Este posibil ca acestea să folosească corzi subțiri de nailon pentru a tăia iarba, iar alte modele folosesc lame de plastic sau de metal. Partea bună a mașinilor de tuns cu coardă este că acestea nu vă deteriorează pereții sau gardurile din grădină și sunt mai sigure.

Probabil că le-ați mai văzut: aceste mașini au un arbore din oțel sau aluminiu cu un element de tăiere la un capăt. La celălalt capăt se află un motor cu combustie în cazul modelelor pe benzină.

Sfaturi pentru cumpărarea unei perietoare bune

Ca întotdeauna, fiecare produs are caracteristicile sale cheie. Iar în cadrul fiecărui produs, fiecare model are caracteristici care îl diferențiază de celelalte. Pentru a alege cel mai bun tăietor de iarbă de pe piață, vă recomandăm să acordați atenție:

Putere:

Nu toate mașinile de tuns iarba au aceeași capacitate și putere. Așadar, trebuie să știți exact ce aveți de gând să faceți și de câtă putere aveți nevoie pentru a tăia vegetația care vă deranjează atât de mult.
Nu uitați că, în timp ce ierburile moi au nevoie doar de o mașină de putere mică sau medie, tăierea trunchiurilor, a tulpinilor și a creșterilor mai dure necesită o mașină de putere mai mare, deoarece acestea sunt mai dure.

Ușurința de utilizare:

Nimic nu este mai rău decât să fii nevoit să folosești un aparat incomod și greu de manevrat. Cu atât mai mult dacă este vorba de sarcini nu prea distractive, cum ar fi plivitul și dacă este vorba de echipamente grele. Așadar, căutați unul care să fie ușor de utilizat și de întreținut.

Fiabile:

Mașinile de tăiat perii pot fi dispozitive periculoase, mai ales dacă nu sunt ușor de utilizat sau dacă sunt greoaie. Se recomandă să căutați o mașină de tăiat iarba cu elemente de tăiere interschimbabile și, de preferință, cu piese fixe din oțel.

Preț:

Nimeni nu vrea să cheltuiască mai mult decât este necesar sau să cheltuiască mai puțin pentru un produs care nu face ceea ce trebuie să facă. Căutați modelul cu caracteristicile și prețul care se potrivesc cel mai bine cu ceea ce căutați.

Cât cântărește:

Aceste aparate pot fi grele. Cele mai ușoare sunt cele electrice, de aproximativ 1,5 kg, în timp ce cele mai grele pot ajunge până la 15 kg. Dacă nu aveți multă forță sau obosiți repede, acesta este un aspect de luat în considerare.

Tipul de motor:

Mașinile de tăiat cu perii au două tipuri de motoare: în 2 timpi sau în 4 timpi. Ambele sunt de bună calitate și fiabile, dar diferă prin faptul că primul este ușor și are nevoie de un amestec precis de benzină și ulei.

Motorul în 4 timpi are mai puține piese în mișcare, este mai ecologic și superior în ceea ce privește puterea, zgomotul și greutatea.

Tipuri de punți:

Mașinile de tuns iarba pot avea arbori curbi sau drepți. Primele au angrenaje elicoidale care transmit o putere mare la viteză mare și sunt mai confortabile de utilizat.
Celelalte sunt precise și flexibile pentru a ajunge în locuri dificile, dar mai grele.

Elemente de tăiere cu schimbare rapidă:

Aceste elemente au devenit la modă, dar nu sunt de bună calitate și nu sunt recomandate. Dacă trebuie să schimbați elementul de tăiere al motocositoarei, este mai bine dacă este un proces mai lung. Aceasta indică o calitate și o siguranță mai ridicate.

Cu o singură mână sau cu două mâini:

Cunoscute sub numele de corn de taur, sistemele cu două mânere sunt mai confortabile și mai sigure, deoarece oferă o prindere fermă și sunt utilizate cu un ham.
Ghidonul simplu este utilizat cu o singură mână, ceea ce face dificilă manevrarea unui dispozitiv care poate cântări până la 15 kg.

Mașină de tăiat cu perii vs. mașină de tuns cu fir:

Dacă achiziționați o mașină de tuns cu fir , folosiți-o întotdeauna cu cabluri de nailon, asigurați-vă că acestea au o grosime mai mare de 2,4 mm și nu uitați că sunt destinate doar pentru tăierea mărăcini și iarbă moale , chiar și în colțuri greu accesibile.
Pe de altă parte, tăietorii de tufișuri folosesc lame de oțel sau fierăstraie pentru trunchiuri și vegetație dură. Acestea sunt mai puternice și mai grele. Utilizați cu hamul.

Electric sau pe benzină:

Aceasta este o altă alegere importantă. Versiunile electrice au mai puțină putere și sunt folosite mai mult în zonele cu vegetație moale. Acestea utilizează prize sau baterii și sunt mai ușoare, mai ușor de utilizat și de întreținut.
Mașinile de tăiat tufișuri pe benzină sunt mai populare, deoarece pot fi folosite oriunde, nu necesită reîncărcare sau conectare și au putere pentru orice tip de vegetație.

Tipuri de mașini de tuns iarba și de tăiat iarba

Este ușor de distins tipurile de mașini de tuns iarba. Uitați-vă doar la tipul de axă pe care îl au:

  • Arbore curbat sau cu gât de gâscă: acestea vin cu un arbore curbat și un mecanism cu discuri care oferă suficientă flexibilitate astfel încât dispozitivul să fie la un unghi de 45º, astfel încât tăierea să fie paralelă cu iarba și să puteți elimina buruienile Este o soluție mai puțin costisitoare și mai simplă.
  • Arbore drept: acesta este cel mai popular dintre arbori. Acesta transmite energie la viteză mare, dar are problema de a provoca o mulțime de vibrații puternice. Acesta este motivul pentru care ar trebui să căutați un model cu tehnologie anti-vibrații.

Caracteristicile mașinilor de tuns iarba

La fel cum este important să cunoașteți tipurile de produse pe care le puteți găsi pe piața și cum să le recunoașteți pe cele mai bune, este important să știți și ce caracteristici au de obicei acestea:

  • Arbore: se recomandă arborele din oțel drept și cele de înaltă rezistență, protejate împotriva vibrațiilor.
  • Elemente de tăiere cu schimbare rapidă: evitați-le. Acestea oferă o schimbare rapidă, dar nu sunt foarte durabile și nu sunt foarte convenabile pe termen lung. Experții nu le preferă.
  • Ghidon și manevrabilitate: căutați modele cu ghidon dublu. Acestea sunt mai ușor și mai sigure de manevrat. Nu uitați că aceste dispozitive pot fi periculoase dacă nu sunt folosite în mod corespunzător, așa că este necesară o prindere fermă. Nu uitați că, de obicei, nu există versiuni pentru stângaci.
  • Vibrații: Mașinile de tăiat perii fac mai mult zgomot și vibrează mai mult atunci când încearcă să taie bușteni și altă vegetație dură. În acest caz, asigurați-vă că modelul pe care îl alegeți este prevăzut cu protecție împotriva vibrațiilor.

Alte caracteristici

În afară de cele de mai sus, vă rugăm să rețineți următoarele:

Putere de acționare:

Una dintre cele mai mari probleme ale motocositoarelor este greutatea și dimensiunea. De aceea, motoarele în 2 timpi sunt mai convenabile în această privință.

De asemenea, acestea tind să fie mai ușor de pornit, deși necesită un amestec precis de combustibil și ulei , iar unele sunt livrate cu sticle măsurate pentru a facilita această pregătire.
Celălalt tip de motor este motorul electric, care este recomandat pentru lucrări mai simple datorită puterii sale mai mici. Cu toate acestea, ele sunt mai ușor de pornit și unele pot fi utilizate cu baterii.

Elementul tăietor:

Acesta poate fi o frânghie de nailon sau o lamă de oțel sau de plastic.

Sfoară de nailon:

Ideal pentru mărăcini moi și arbuști subțiri . Nu deteriorează pereții sau gardurile din cauza moliciunii sale și este mai sigură. Una dintre problemele sale este că trebuie să fie scoasă mai multă frânghie din când în când, astfel încât sunt preferabile sistemele automate sau semiautomate.

Lame de oțel:

D Trebuie să le folosiți cu grijă, deoarece pot provoca răni grave. Vă rugăm să rețineți că acestea vin în diferite tipuri, în funcție de numărul de dinți și sunt perfecte pentru vegetația groasă și dură.

Lamele din plastic:

S sunt mai sigure, dar nu sunt bune pentru bușteni sau tulpini de lemn. Nu uitați că, deși sunt mai moi decât oțelul, acestea vă pot deteriora pereții și gardurile.

Calitate:

Pentru a vă asigura o perietoare de bună calitate trebuie doar să căutați materiale bune. Arborii drepți din oțel, protecția sofisticată împotriva vibrațiilor, un ham peste umăr și o căptușeală vor contribui la reducerea oboselii pe perioade lungi de timp.
Mașinile de tuns iarba cu flagel ar trebui să fie însoțite de unelte pentru schimbarea lamei și, în mod ideal, de o vizieră de protecție cu plasă.

Întreținere:

Toate mașinile de tăiat tufișuri sunt însoțite de manuale de instrucțiuni, dar o curățare în fiecare an poate fi tot ce aveți nevoie. Nu uitați că motocositoarele electrice nu au nevoie aproape deloc de întreținere, dar cele pe benzină sunt mai delicate, deoarece filtrul de aer trebuie curățat și înlocuit din când în când, uleiul și combustibilul trebuie amestecate corect, iar combustibilul vechi acumulat în rezervor trebuie îndepărtat.

Alte utilizări ale motocositoarelor: unele modele pot fi adaptate pentru tăierea stâlpilor, ca motocultoare manuale și ca motocoase cu rază lungă de acțiune .

Avantajele și dezavantajele mașinilor de tăiat iarba

Deoarece ne ocupăm și de analiza argumentelor pro și contra ale fiecărui produs, este important să puteți evalua avantajele și dezavantajele mașinilor de tăiat iarba, astfel încât să știți exact ce cumpărați.

Ușurința de utilizare - Mașinile de tuns iarba cu flagel sunt ușor de utilizat. Da, unele modele sunt foarte grele și zgomotoase, dar adevărul este că acestea simplifică sarcina de a îndepărta buruienile și de a vă înfrumuseța curțile și grădinile.
Nu uitați că trebuie să învățați cum să le folosiți și să vă obișnuiți cu modelul specific pe care îl veți folosi.

Versatilitate și durabilitate - Mașinile de tăiat tufișuri sunt prevăzute cu lame diferite care le permit să taie diferite tipuri de vegetație. Acestea sunt, de obicei, durabile și fiabile dacă sunt întreținute corespunzător, iar durata lor de viață depinde de frecvența cu care le folosiți. Dacă aveți tendința de a tăia în zone stâncoase sau în zone cu mulți bușteni sau obstacole, acestea își vor pierde rapid ascuțimea. Cu toate acestea, chiar dacă tăiați iarbă moale, verificați marginea de tăiere înainte de a începe.

Putere și confort - Dacă mașina de tuns iarba sau mașina de tuns cu coarde nu poate curăța un tufiș, mașina de tăiat ar trebui să o facă. De asemenea, acestea ajung și în zonele cele mai greu de tăiat.
Aceasta este o comoditate excelentă, dar nu uitați că, de obicei, sunt mașini grele, așa că puteți obosi foarte tare dacă tăiați suprafețe mari.

Probleme de siguranță - După cum s-a menționat mai sus, mașinile de tuns iarba sunt produse periculoase dacă sunt utilizate incorect. Folosiți întotdeauna motocoase cu un ham și mânere cu o bună prindere. Și, deoarece mașina poate arunca resturi de frunze spre dumneavoastră, trebuie să purtați întotdeauna protecție pentru ochi.