Motocoase

mejor-motoazada

Primăvara trecută mi-am renovat grădina și am plantat noi culturi. Am fost foarte entuziasmat crezând că totul va ieși bine, dar, din păcate, acum înțeleg că nu am reușit să folosesc cel mai bun motocultor . Așa că m-am apucat să lucrez mai întâi pământul cu mâna, îndepărtând rădăcinile și orice altceva cu unelte manuale. Prima greșeală. A fost prea complicat, pentru că m-am ales cu o durere de spate îngrozitoare, cu câteva tăieturi pe mâini și nici măcar nu puteam să deschid bine solul.

A doua mea greșeală a fost că am încercat să o repar folosind un motocultor de calitate inferioară. Mai întâi mi-a fost foarte greu să o pornesc, iar apoi, când am reușit, două dintre lamele sale slab sudate s-au desprins. Am fost tentat să-mi iau drujba și să trec prin acest dispozitiv dezamăgitor.

Cele mai bune drujbe

Care sunt cele mai bune drujbe?

Anul acesta am găsit unul de cea mai bună calitate și astăzi vă voi explica cum să faceți acest lucru. În primul rând, analizați caracteristicile terenului dumneavoastră: duritatea acestuia, cantitatea de buruieni - dacă există - și culturile sau alte plante prezente. De acolo, veți putea face o alegere destul de bună dintr-o mare varietate. De la cultivator cu dinți divizibili, cu 4 dinți de coroană, la modele cu 20 de dinți sau chiar cu un cărucior . Există, de asemenea, modele cu motoare puternice pe benzină, precum și modele mai compacte și mai ușoare care funcționează cu energie electrică.

Deocamdată, vă invit să aruncați o privire pe lista mea comparativă de mai jos. Există modele cu până la 7 cai putere, modele electrice și chiar cu baterii. Mai multe despre aceste mașini fascinante mai târziu.

Iată cele mai bune motocoase:

1. Motocoasa Ducati DTL7000

Motor neted și puternic

51pivVOzVZL

Vezi pretul Emag

Lucrul și întoarcerea solului este mai ușoară cu această motocoasă cu două viteze, capabilă să lucreze la o adâncime de până la 300 mm.

Este o mașină netedă, cu o roată auxiliară pentru transport și lame puternice care asigură o zi întreagă de lucru.

Are transmisie cu lanț, motor de 7 CP și o putere de 5,25 Kw.

2. Motoazada 8510 de Ayerbe

Robustă și de înaltă performanță

41orqV034LL

Vezi pretul Emag

Întreținerea unei grădini de legume și afânarea solului este o sarcină simplă dacă aveți o mașină ca acest model de la producătorul Ayerbe.

Motocoasa 8510 are un motor în 4 timpi, cu o putere de 4,8 Kw și o cilindree de 196 cmc, ceea ce o face potrivită pentru a se îngropa perfect și a întoarce solul.

Este o mașină robustă, cu un motor lin.

3. Motoazada electrica Einhell GC-RT 1440M

Fără zgomote puternice

310Jn2r1DAL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să lucrați pământul din grădină în liniște și pace, fără sunete care să vă amețească sau să vă deranjeze vecinii, atunci probabil că acest model este cel de care aveți nevoie. Are tehnologie electrică, astfel încât va emite foarte puțin zgomot, spre deosebire de altele.

În plus, pentru confortul dumneavoastră, este o mașină de grădinărit ergonomică cu mâner rabatabil pentru o utilizare fără probleme. Dispune de roți reglabile pe înălțime care asigură o bună ajustare a adâncimii în mijlocul lucrului. Cântărește puțin peste 11 kilograme.

4. Garland MULE 741 QG benzină cu motofierăstrău

Cu lame de oțel

41TI3RPkYbL

Vezi pretul Emag

Are un motor puternic în 4 timpi și o cilindree de aproximativ 98 CC, precum și lame de oțel ascuțite, suficient de rezistente la terenuri de dimensiuni considerabile.

Această mașină are o culoare galbenă frumoasă, ceea ce o face ușor de observat de la distanță pe câmp. De asemenea, are un design robust, astfel încât veți avea un control și un echilibru bun pe acele terenuri accidentate care ar putea avea unele obstacole. Acesta are o greutate de aproximativ 30 de kilograme.

5. Freză fără fir East Power Tools

Simplu și practic

31oKg6gsm1L

Vezi pretul Emag

Funcționează datorită unei baterii cu litiu, astfel încât, neavând fire, este destul de comod de manevrat și este și ergonomic, astfel încât îl puteți folosi într-un mod simplu și practic. Chiar dacă există un adolescent în familie, acesta îl poate folosi fără probleme, deoarece cântărește puțin peste 5 kilograme. Are un mâner dublu, care vă va oferi o prindere remarcabil de ușoară. Lățimea și adâncimea maximă a acestuia sunt de 20 de centimetri.

6. Motoazada MADER 7 CP

Motor de 210 CC

51a91EC2yZL

Vezi pretul Emag

Dacă intenționați să cumpărați o unealtă cu putere mare, care să vă ofere încredere și siguranță atunci când o utilizați pe terenuri accidentate sau dificile, atunci aceasta este cea potrivită pentru dumneavoastră. Este echipat cu un motor puternic de 210 CC, astfel încât veți avea suficientă putere pentru aproape orice teren. În plus, are 7 cai putere pentru a vă trece chiar și prin cele mai dificile terenuri fără prea multe probleme. De asemenea, este prevăzut cu 3 viteze diferite pentru a se potrivi solului.

7. 80 cm Garland MULE 861 QG Garland MULE 861 QG

Robust și fiabil

41qqvTD7EhL

Vezi pretul Emag

Are o lățime de lucru de 80 cm, suficientă pentru a lucra o suprafață mare în doar câteva treceri. Are un motor puternic în 4 timpi, o cilindree mare de 196 CC și un design robust care vă va ajuta, fără îndoială, să vă păstrați echilibrul și să aveți un control mai bun pe terenuri dificile. Are o roată, dar cântărește puțin sub 60 de kilograme, ceea ce va fi un pic cam greu pentru adolescenți și călăreți mai în vârstă. Cu toate acestea, greutatea îl ajută să traverseze mai bine terenul.

Ce este o sapă de grădină?

Mecanismul este destul de simplu, este un motor conectat la un cadru mejor-motoazada

cu lame rotative , rezultând una dintre cele mai eficiente mașini de grădinărit. Acest tip de motocultor sau unealtă de grădinărit este utilizat pentru a pregăti terenul înainte de semănat și, de asemenea, pentru a adânci terenul la diferite niveluri și distanțe.

Se știe că aceste unelte de arat cu motor în 4 timpi sunt de obicei mult mai eficiente decât cele care o fac în mod tradițional - manual - deoarece au putere și viteză mare. De aceea, acestea vă permit să vă faceți treaba într-un mod foarte practic. Mai ales când vine vorba de terenuri mari, în acest caz este ideal dacă modelul dvs. este prevăzut cu roți mari pentru a vă deplasa fără probleme pe teren în câteva minute.

Multe dintre aceste motocultoare pot fi alimentate cu baterii sau pur și simplu funcționează cu benzină sau cu un derivat, ceea ce va oferi o putere considerabilă la lamele din oțel inoxidabil pe care le are pentru a lucra pământul cu mult mai mult confort și practicitate. Există mărci care produc aceste unelte cu remorcă, astfel încât nu va trebui să vă faceți griji în privința culegerii de buruieni. Pe lângă faptul că funcționează ca o mașină de tuns iarba, aceasta servește și ca o mașină de tăiat perii.

La ce se folosește un cultivator de grădină?

Aceste unelte electrice de grădinărit, cunoscute și sub numele de cultivatoare, sunt folosite pentru a curăța o anumită bucată de teren înainte de a planta orice fel de culturi, astfel încât plantele dvs. să crească eficient și să fie suficient de sănătoase. Este recomandat să folosiți aceste unelte electrice, deoarece utilizarea lor va fi simplă și fără complicații, fiind mai ușor decât să curățați terenul cu mâinile. Aceste motocultoare de grădină cu motor facilitează procesul de lucru în soluri compacte sau stâncoase, eliminând buruienile și rădăcinile.

De ce aveți nevoie de un motocultor?

Pe piața de astăzi există diferite tipuri de motocultoare de grădină, unele sunt de obicei mai puțin costisitoare decât altele, așa că ar trebui să știți care este cultivatorul ideal înainte de a merge să cumpărați un astfel de produs. Și, așa cum am menționat mai devreme, este instrumentul ideal pentru a elimina munca grea de curățare manuală a solului. Îndepărtează rădăcinile, tulpinile, tuberculii și orice alt obstacol în calea viitoarelor dumneavoastră culturi.

Există diferite dimensiuni de motocultoare, mici și mari, cu motoare pe benzină sau electrice, în funcție de gustul dumneavoastră și de situația specifică în care veți folosi unealta. Multe dintre aceste motocultoare sunt dotate cu un sistem de siguranță , de obicei un capac de protecție realizat din metal , astfel încât să puteți lucra în siguranță și să evitați accidente teribile.

Acestea au aproape întotdeauna o treaptă de viteză înainte, deși există și alte modele mai puțin ieftine care includ și o treaptă de viteză înapoi, alături de alte caracteristici. Și, ca în cazul oricărui alt produs, nu uitați că, cu cât conține mai multe funcții, cu atât va fi mai scump.

Tipuri de motocultoare

Există mai multe tipuri, iar alegerea dvs. va depinde de locul în care veți utiliza mașina. Fie că este folosit în grădina dvs. mică, în curtea din spate a casei sau pe o parcelă mare de teren care este folosită exclusiv pentru plantare, faceți o comparație între prețuri și locul în care intenționați să folosiți unealta.

Mașini de tuns iarba frontale

Acest tip de motocultor funcționează eficient pe terenuri mici și mijlocii, pregătind solul, plivind și compostând în grădini, ceea ce îl face un instrument simplu de utilizat, care nu vă va crea probleme. Dinții ajută la deplasarea mașinii în timp ce săpați în sol, care nu trebuie să fie stâncos, deoarece este aproape sigur că veți primi șocuri puternice de la mașină, afectând negativ durata de viață a uneltei. În acest caz, este ideal să aveți la îndemână piese de schimb .

Cu lamă spate

Sunt potrivite pentru terenuri mari și oferă eficiență și durabilitate ridicate datorită roților acționate de motor. Acestea pot avea lame ascuțite care se rotesc în sens invers față de roți. Această contra-rotație le oferă un cuplu mai mare pentru a sparge teren nou și a săpa mai adânc în sol.

Aceste unelte speciale sunt adesea folosite de fermieri, cultivatori și persoane cu o anumită experiență, deoarece au multe caracteristici pe care un începător nu le-ar putea manevra eficient. Vă rugăm să rețineți că astfel de instrumente sunt costisitoare, deoarece sunt utilizate în general în scopuri industriale și comerciale. Există modele de bună calitate care au viteze diferite atât pentru podele dure, cât și pentru cele moi, precum și pentru mers înainte și înapoi, ceea ce facilitează ieșirea din spații înguste sau noroioase.

Câtă putere ar trebui să aibă un motocultor?

Totul depinde de terenul pe care veți lucra, dacă este un teren stâncos, veți avea nevoie de un motor considerabil de puternic, indiferent dacă este un motor electric sau pe benzină. În lista mea comparativă veți vedea câteva cu puteri mai mari de 190 CC pentru munca profesională și altele pentru uz casnic. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine pentru munca dumneavoastră.

Care sunt avantajele și dezavantajele unei sape pe benzină?

Una dintre principalele caracteristici ale unei sape pe benzină este că sunt mașini fără fir, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la tăierea unui cablu de alimentare. Sunt, de asemenea, mașini puternice, mult mai puternice decât cele electrice, astfel încât nu veți avea probleme atunci când lucrați solul dur. Cu toate acestea, aceste utilaje sunt zgomotoase, așa că se recomandă să purtați protecție auditivă atunci când lucrați cu astfel de unelte.

Îngrijirea acestor mașini necesită timp și bani, deoarece este vorba de un motor pe benzină care va necesita o întreținere optimă din când în când. Pe de altă parte, aceste mașini nu sunt, în general, la fel de ergonomice ca modelele electrice mai ușoare, dar sunt mai voluminoase și mai grele, bineînțeles. Acest lucru înseamnă un instrument puternic și durabil.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui cultivator electric de grădină?

Aceste mașini cu propulsie electrică sunt ecologice, nu va trebui să vă confruntați cu emisiile de gaze de eșapament și nu veți polua mediul înconjurător. Este, de asemenea, un instrument silențios, astfel încât îl puteți utiliza dimineața fără a deranja pe nimeni. Cu toate acestea, aceste utilaje se bazează pe un cablu de alimentare, astfel încât este puțin incomod să lucrezi cu ele și limitează raza de lucru a lucrării solului. Cu toate acestea, sunt disponibile și aparate alimentate cu baterii, deși nu sunt la fel de puternice.

Cât de mult contează lamele și dinții?

Aceste componente sunt foarte importante pentru cultivatorul de grădină, deoarece determină lățimea și adâncimea de tăiere. Acestea trebuie să fie puternice, deoarece intră în contact direct cu solul și fac toată munca, la propriu.

La ce ar trebui să mă uit dacă grădina mea nu a fost niciodată spartă?

Este ideal să aveți un motocultor de grădină care este pregătit să abordeze tot felul de terenuri dificile. Luați în considerare motorul motocultorului, indiferent dacă este un motocultor electric sau pe benzină. Ideal este să aveți un motor suficient de puternic.

Alte lucruri pe care trebuie să le căutați

Nu uitați să țineți cont de aceste detalii înainte de următoarea achiziție:

Roți

Roțile unei sape de grădină sunt importante, deoarece trebuie să susțină întreaga greutate a mașinii în timp ce aceasta se deplasează pe sol. Ca în cazul majorității echipamentelor de grădinărit, cu cât sunt mai mari roțile, cu atât mai bine.

Manevrabilitate

Rețineți că utilizarea unui motocultor electric înseamnă o manevrabilitate oarecum limitată și incomodă, deoarece cablul de alimentare este limitat dacă nu folosiți conexiuni alternative, plus că va trebui să aveți grijă să nu treceți peste cablul încrucișat. Cu un cultivator pe benzină nu va trebui să aveți de-a face cu cabluri, dar va trebui să vă confruntați cu volumul și greutatea mare.

Rezervor de balast

Un rezervor de balast este un compartiment din motocultor în care se adaugă nisip, deci este o componentă utilă, deoarece această greutate suplimentară creează mai multă tracțiune, permițând motocultorului să sape mai adânc, împreună cu mai mult control și echilibru din partea motocultorului.

Suplimente

Există cultivatoare care pot fi echipate cu accesorii, acestea sunt accesibile și vă vor economisi bani, deoarece nu va trebui să cumpărați produse noi, specifice anumitor sarcini și funcții. Puteți adăuga accesorii suplimentare, cum ar fi mașini de tuns gard viu, un plug și un tăietor de margini, astfel încât să aveți o singură unealtă multifuncțională.

Sfaturi despre cum să vă întrețineți cultivatorul de grădină

Primul avertisment pe care trebuie să vi-l dau este să stați departe de apă dacă este un model electric. Deși poate părea evident, este ușor să uităm de el, deoarece, în afară de asta, nu necesită prea multă întreținere. Cu toate acestea, dacă este vorba de un cultivator pe benzină, atunci ar trebui să alegeți să îl întrețineți bine și să folosiți întotdeauna tipul de benzină care îl face să funcționeze cel mai eficient. De asemenea, ar trebui să evitați schimbarea tipului de combustibil.

Întrebări frecvente despre motocultoarele electrice

În cazul în care încă mai aveți câteva îndoieli cu privire la aceste unelte de grădinărit, este timpul să vă oferim o perspectivă mai bună asupra acestor unelte.

Pot să-mi transform curtea din spate într-o grădină folosind doar un motocultor?

Totul depinde de tipul de sol pe care îl aveți în curtea din spate, dacă solul este moale și aveți un cultivator mare, atunci da, îl puteți transforma, poate cu ceva muncă, dar o puteți face. Acum, dacă solul este dur, stâncos și înrădăcinat, atunci va fi o sarcină foarte dificilă, va necesita mai mult timp și s-ar putea să vă gândiți de două ori înainte de a o face.

Care este mai bună, o sapă pe benzină sau una electrică?

Depinde de tine, dacă ești suficient de atent poți cumpăra un motocultor pe benzină. Va trebui doar să goliți combustibilul după fiecare sarcină. Dacă vă considerați o persoană căreia îi place ușurința, optați pentru un cultivator electric, acestea aproape că nu necesită întreținere, sunt ușoare și foarte silențioase.

De unde pot cumpăra cel mai bun cultivator de grădină?

Dacă găsiți unul la o vânzare de garaj, aveți grijă, cineva ar putea încerca să vă descarce de proasta lor întreținere. Cu toate acestea, uneori este o modalitate excelentă de a găsi o afacere extraordinară, dar, sincer, este vorba de obicei de modele vechi și bine uzate. Puteți găsi o mare varietate de astfel de unelte în magazinele de bricolaj și grădinărit, deși cumpărăturile online sunt adesea cea mai bună opțiune.