Mouse fara fir

mejor-mouse-inalambrico

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun mouse fără fir, aveți noroc. Am creat pentru tine un articol foarte complet în care îți prezentăm în detaliu fiecare dintre datele legate de mouse-urile pentru PC, astfel încât să fii foarte bine informat dacă vrei cu adevărat să obții cel mai bun dispozitiv de pe piață și care să se potrivească perfect și cu caracteristicile tastaturii tale.

Ținând cont de toate nevoile pe care le au utilizatorii care folosesc în mod obișnuit acest periferic (butoane, design, autonomie, garanție, calitatea materialelor, dimensiuni, greutate...) am selectat cele mai bune mouse-uri din punct de vedere al raportului calitate/preț care există în prezent, astfel încât să îl puteți alege pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Cele mai bune mouse-uri fără fir

Care este cel mai bun mouse fără fir?

Pentru a realiza topul nostru, am dorit să selectăm șoareci wireless ieftine care îndeplinesc majoritatea acestor caracteristici, astfel încât să îl găsiți întotdeauna pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Fie că sunteți în căutarea unei precizii ridicate, a unei garanții extinse, a unui design original, a unuia extra ergonomic sau dacă pur și simplu doriți să cumpărați un mouse wireless ieftin cu caracteristici bune, în topul nostru veți descoperi cele mai bune 8 mouse-uri wireless din lume.

Iată cele mai bune șoareci fără fir:

1. Levin Wireless Optical Mouse

41QPyBf8exL

Vezi pretul Emag

Acesta este un model foarte elegant, de culoare neagră, cu o formă rotunjită, care este, de asemenea, rezistent și compact. Acesta măsoară 17 x 4,6 x 9,8 cm și cântărește 82 g.

Dispune de 5 butoane pentru a putea distribui bine toate sarcinile, favorizând funcționalitatea dispozitivului în raport cu sarcinile care trebuie gestionate.

Are nevoie doar de o singură baterie AA, care nu este inclusă. Pentru a economisi energie, dispozitivul se oprește după 5 minute de inactivitate. Pentru a-l porni și a-l utiliza din nou, este suficient să faceți clic pe el.
Acest model funcționează la 2,4 Ghz și 1600 DPI și are o rază de până la 10 metri pentru a lucra departe de calculator, de exemplu pentru a viziona filme din pat.
Pachetul include, pe lângă dispozitiv, mini-receptorul USB pentru a-l conecta la computerul nostru și un manual de instrucțiuni în limba engleză.

Ce ne place

 • Model ultra-sensibil care vă permite să lucrați pe suprafețe instabile.
 • Include o gaură pentru a depozita mini-receptorul atunci când nu este utilizat.
 • Este foarte ergonomică și se potrivește bine în mână.

Ce nu ne place

 • Vândut cu o garanție de numai un an.

2. JETech M0770

51uLSCQkqhL

Vezi pretul Emag

Model modern cu o formă rotunjită care combină culorile negru și gri, foarte rezistent și cu găuri decorative pe laterale.

Măsoară 12 x 9,2 x 4,8 cm și cântărește incredibil de mult: 45 g.
Dispune de mai multe butoane care vă vor permite să vă exploatați calculatorul la maxim, prestabilind mai multe opțiuni pentru fiecare...

Folosește 2 baterii AAA care nu sunt incluse și se estimează că vor dura 6 luni în condiții normale de utilizare.

Vă va permite să economisiți energie cu ajutorul sistemului său de oprire automată, care se suspendă prin simpla apăsare din nou cu calculatorul pornit.

Acest model funcționează la 2,4 Ghz, iar raza de acțiune variază între 8 și 10 metri (în funcție de obstacolele din cale), astfel încât este foarte util pentru a lucra pe birouri mari sau pentru a efectua acțiuni de bază din alte locuri, cum ar fi pornirea sau oprirea muzicii etc.
Operarea este la fel de ușoară ca și conectarea și utilizarea.
Dacă comandați JETech M0770, veți primi, pe lângă dispozitiv, un mini-receptor USB necesar pentru a-l conecta la computer și un manual de instrucțiuni în limba engleză.

Ce ne place

 • Marca susține că oferă o garanție pe viață.
 • Este un dispozitiv incredibil de ușor.
 • Puteți stoca mini-receptorul USB în interiorul mouse-ului însuși, odată ce nu mai este necesar.
 • Cel mai bun raport calitate-preț.

Ce nu ne place

 • Nu știm care este precizia DPI.

3. FamilyMall 29sfnuDN3

31ZC9m+XYIL

Vezi pretul Emag

Model original extraplat, de culoare neagră, cu o dungă subțire de culoare verde fistic și finisaj mixt mat și lucios.

Material foarte rezistent și moale în zona în care este așezată mâna. Este de dimensiuni medii (10 x 6 x 2,5 cm) și destul de ușoară (ideală pentru laptopuri).
Are 3 butoane de bază (stânga, dreapta și roata - cu propriul buton pentru a selecta opțiunea de rotire gratuită -).

Necesită 2 baterii AAA, care nu sunt incluse și se estimează că vor dura câteva luni.

Vă va permite să economisiți energie cu ajutorul sistemului său de oprire automată, care se suspendă prin simpla apăsare din nou cu calculatorul pornit.

Acest model funcționează la 2,4 Ghz și are un DPI variabil, de la 800 la 1600, pe care îl puteți selecta singur, cu 3 niveluri disponibile. Raza sa poate ajunge până la 10 metri fără obstacole.
Nu este nevoie de drivere, este la fel de simplu ca și cum ai conecta și juca.
Comanda dumneavoastră FamilyMall include doar dispozitivul și mini-receptorul USB.

Ce ne place

 • Are un buton pornit/oprit, astfel încât avem control total asupra economisirii energiei și asupra posibilelor accidente cauzate de pornirea mouse-ului.
 • Un raport calitate-preț incredibil.

Ce nu ne place

 • Prea simplu în comparație cu restul, ceea ce este complet rezonabil având în vedere prețul.

4. HP X3000

31M4AFdr+fL

Vezi pretul Emag

Un model modern și atrăgător, în roșu și negru sau albastru și negru - cu posibilitatea de a alege doar negru, ceea ce îl face mult mai elegant - și cu găuri decorative pe părțile laterale.

Are o înclinație destul de mare, adaptându-se în mod adecvat la forma mâinii noastre.

Este un dispozitiv mic și ușor, măsurând doar 9,5 x 5,7 x 3,9 cm și 82 g.

Dispune de butoanele de bază pentru utilizare (dreapta, stânga și rotița de defilare rapidă).
Folosește 2 baterii AA care nu sunt incluse și se estimează că vor dura 12 luni în condiții normale de utilizare.
Acest model funcționează la 2,4 Ghz și are o rază de acțiune de câțiva metri, permițându-vă, ca și celelalte, să lucrați de la distanță, ceea ce este foarte util pentru a vă relaxa în pat ascultând muzică sau vizionând un film, sau chiar pentru a face prezentări PowerPoint sau altele similare.
Nu este necesar sau inclus niciun software.
Odată cu HP X3000 veți primi și receptorul mini USB necesar pentru a-l conecta la computer, documentația și cardul de garanție HP.

Ce ne place

 • Un design atrăgător și foarte frumos.
 • Un produs de o calitate imbatabilă, de la renumita marcă de software și periferice HP.
 • Detectează practic toate suprafețele.

Ce nu ne place

 • Nu este valabil pentru calculatoarele Mac.

5. Logitech M705

31mR-zjRU+L

Vezi pretul Emag

Model modern, cu o formă originală, cu un vârf în stânga care combină culorile negru și gri, foarte rezistent, așa cum marca de mouse-uri prin excelență obișnuiește să fabrice, și are găuri decorative pe laterale. Acesta măsoară 14,4 x 18,7 x 6,1 cm și cântărește 135 g, deci putem spune că este un dispozitiv destul de mare și robust.

Dispune de 6 butoane programabile, astfel încât puteți efectua orice acțiune pe computerul dumneavoastră cu un singur clic.
Folosește 2 baterii AA, care sunt incluse și se estimează că vor dura 36 de luni, în condiții normale de utilizare.
Acest model funcționează la 2,4 Ghz, 1000 DPI, iar raza sa ajunge la 10 metri fără obstacole, ceea ce îl face util pentru lucrul la distanță.
Este suficient să îl conectați și funcționează fără a fi nevoie de instalarea unui driver.
Atunci când comandați Logitech M705 veți primi, împreună cu dispozitivul wireless, receptorul Logitech Unifying corespunzător, 2 baterii AA pentru a putea începe să îl utilizați cât mai curând posibil și toată documentația necesară pentru utilizator.

Ce ne place

 • Mișcarea roții poate fi controlată de un buton care activează sau dezactivează funcția de rotire gratuită.
 • Dimensiunea mică ne permite să o transportăm confortabil dintr-un loc în altul.
 • Marca susține că durata de viață a bateriei este de 3 ani.
 • Disponibil pentru Mac OS, Chrome OS și toate versiunile Windows.
 • Garanție extinsă de 3 ani.

Ce nu ne place

 • Designul este destinat dreptacilor.

6. TeckNet Mini 4G

41hfWsJCLcL

Vezi pretul Emag

Design original și ergonomic rotunjit, disponibil în mai multe culori (bronz, metalic, albastru, roșu, violet, gri și negru). Măsoară 10,7 x 6,8 x 3,9 cm și cântărește doar 54 g, ceea ce îl face o opțiune portabilă excelentă.

Dispune de mai multe butoane care vă vor permite să configurați o serie de opțiuni atât în jocuri, cât și pe desktop sau în pachetele office, facilitându-vă munca cât mai mult posibil.
Are nevoie de 1 baterie AA care nu este inclusă și a cărei durată de viață estimată este de 18 luni (aproximativ 450 de ore de utilizare).
Acest model funcționează la 2,4 Ghz, are o precizie programabilă între 1000 și 2000 DPI, iar raza sa de acțiune ajunge la incredibila distanță de 15 metri, ceea ce îl face dispozitivul cu cea mai mare rază de utilizare din top, ceea ce ne permite să lucrăm confortabil de la distanță.
Nu este nevoie de niciun controler pentru a-l opera, trebuie doar să îl conectați la computer pentru a începe să vă bucurați de el.

TeckNet Mini 4G include receptorul USB necesar pentru conectarea mouse-ului la computer și un manual complet în limbile engleză, germană și franceză, pentru a oferi utilizatorului tot confortul.
Caracteristicile sale cuprinzătoare fac ca acest produs să fie potrivit pentru toate tipurile de utilizatori.

Ce ne place

 • Senzor de mișcare TruWave care permite utilizarea mouse-ului chiar și pe suprafețe reflectorizante sau transparente (inclusiv sticlă).
 • Include un compartiment cu un dispozitiv de siguranță (buton) pentru a adăposti mini-receptorul.
 • Cutia în care este livrat este din carton reciclat.
 • Are un indicator al nivelului bateriei.
 • Raza de acțiune incredibilă de 15 metri.

Ce nu ne place

 • Doar 18 luni de garanție.

7. VicTsing 2400 dpi

Model ergonomic cu formă rotunjită, de culoare neagră sau negru și roșu, foarte rezistent și cu găuri decorative pe părțile laterale. Acesta măsoară 11,4 x 8 x 4,8 cm și cântărește doar 41 g.

Dispune de 7 butoane, astfel încât să puteți profita la maximum de toate funcționalitățile computerului dumneavoastră, fie că este vorba de jocuri, de orice program cu mai multe meniuri de opțiuni sau chiar de desktop.

Utilizează 1 baterie AA care nu este inclusă și a cărei durată de viață este estimată la 250 de ore. Pe de altă parte, este capabil să economisească energie prin sistemul său de oprire automată atunci când nu detectează nicio mișcare.
Acest model funcționează la 2,4 Ghz, are o precizie programabilă cu ajutorul butoanelor superioare, variind de la 800 la 2400 DPI, iar raza de acțiune variază între 8 și 10 metri (în funcție de obstacolele din cale), ceea ce îl face foarte util pentru a lucra pe birouri mari sau pentru a efectua acțiuni de bază din alte locuri, cum ar fi activarea sau întreruperea muzicii etc.
Nu este necesară instalarea niciunui driver; doar conectați mini-receptorul.
Veți primi un manual în limbile engleză, germană și chineză împreună cu mini-receptorul atunci când îl comandați.

Ce ne place

 • Precizie incredibilă, 2400 DPI.
 • Suprafață aspră în zona degetului mare pentru o prindere ușoară.
 • Indicator luminos care indică un nivel scăzut al bateriei, ceea ce ne permite să anticipăm și să prevenim imposibilitatea de a ne folosi calculatorul.
 • Orificiu pentru a găzdui nano-conectorul.
 • Un design foarte frumos.

Ce nu ne place

 • Configuratorul DPI poate fi puțin confuz dacă nu aveți manualul în față, dar numai până vă obișnuiți cu el.

8. Logitech M185

41YId32jLhL

Vezi pretul Emag

Model fabricat din material de foarte bună calitate, cu un design curbat și simplu, complet ergonomic, disponibil în culorile albastru, roșu sau gri. Acesta măsoară 9,9 x 6 x 3,9 cm și cântărește 75,2 g, ceea ce îl face un dispozitiv mic și compact.

Dispune de trei butoane de bază (stânga, dreapta și rotița rotativă).
Utilizează o baterie AA inclusă și se estimează că va dura 12 luni în condiții normale de utilizare. De asemenea, are un buton de pornire/oprire care vă permite să controlați în totalitate consumul de energie electrică.
Acest model funcționează la 2,4 Ghz, are o precizie de 1000 DPI și raza maximă estimată este de 10 metri, așa cum se obișnuiește pentru acest vârf.
Pentru a-l utiliza, trebuie doar să-l conectați la computer.
Logitech M185 este livrat cu conectorul nano necesar, cu bateria AA preinstalată și cu toată documentația de utilizare necesară.

Ce ne place

 • Garanție extinsă de 3 ani pentru hardware.
 • Compatibil cu toate sistemele de operare actuale.
 • Dimensiunea ideală pentru călătorii, ieșiri și chiar pentru a o purta în geantă.

Ce nu ne place

 • În comparație cu celelalte și ținând cont de funcționalitatea sa, prețul poate fi un pic cam mare.

Ce este un mouse wireless?

În general, este un dispozitiv hardware de intrare, utilizat pentru a interacționa cu un sistem informatic.

mouse-optico-300x217

Numele său ne dă o bună idee despre ce este vorba, dar este un mouse obișnuit, însă, spre deosebire de primele care au apărut pe piață, acestea renunță la un cablu pentru a se conecta la computer, folosind un fel de tehnologie fără fir, cum ar fi Bluetooth , RF sau unde radio cu infraroșu. De obicei, acestea includ un receptor USB pe care trebuie să-l conectați la computerul dumneavoastră pentru ca acesta să poată recepționa semnalele mouse-ului.

Au intrat în noul mileniu și au intrat în viața noastră la începutul anilor 2000, când marile companii de calculatoare au început să încorporeze tehnologia RF și Bluetooth. Nu a durat mult până când opțiunea fără fir a devenit populară în rândul consumatorilor care se săturaseră să se descurce cu cablurile lungi ale mouse-urilor mai vechi. Popularitatea sa a fost atât de mare încât utilizarea sa a devenit atât de răspândită încât mulți dintre cei din generația tânără nici măcar nu-și pot imagina o viață fără șoareci fără fir.

În zilele noastre puteți concentra câteva varietăți ale acestui articol și puteți alege în principal între un mouse wireless cu rază lungă de acțiune sau un mouse wireless cu rază scurtă de acțiune, totul depinde de nevoile dumneavoastră specifice. Unele includ, de asemenea, în structura lor un pointer laser.

Este important să știți de unde provine sursa de alimentare a acestor dispozitive, deoarece aceste șoareci, fiind fără fir, au nevoie de baterii pentru a funcționa. Nu neapărat toate folosesc baterii, veți găsi unele cu baterii interne care se încarcă de obicei cu o bază de încărcare și care sunt de obicei incluse în pachetul oferit de producător, dar există și modele care folosesc baterii AA, AAA sau baterii reîncărcabile NiMH sau Li-Ion. Faceți o comparație între ele și veți afla cu siguranță care vi se potrivește cel mai bine.

Tipuri de șoareci

Deși conceptul pare simplu, de-a lungul timpului, caracteristicile acestor mici periferice au evoluat și s-au extins.

De la mouse-ul tipic pentru desktop, conceput pur și simplu pentru a ne deplasa pe ecranul desktop-ului sau al laptopului nostru, la mouse-ul multi-touch cu design ciudat, au trecut câțiva ani.
În mod firesc, funcționalitățile au fost îmbunătățite pentru a facilita interacțiunea cu calculatorul. Există fără fir, cu fir, optice cu LED sau laser, cu multe butoane, cu o rotiță rotativă.

Mouse de călătorie

Acestea se caracterizează prin faptul că sunt fără fir, ceea ce le face mai ușor de utilizat în situații dificile, unde cablurile nu fac decât să strice momentul.

De asemenea, acestea tind să fie mai mici pentru a ocupa cât mai puțin spațiu posibil, astfel încât să încapă confortabil într-un rucsac, în geanta laptopului sau chiar în buzunarul pantalonilor. Acest lucru este minunat pe de o parte, dar pe de altă parte poate fi incomod dacă lucrăm prea multe ore cu el, deoarece mâna noastră nu se va obișnui cu această dimensiune mică.

De asemenea, acestea sunt de obicei alimentate cu baterii de foarte bună calitate, astfel încât să fie disponibile pentru călătorii lungi în afara casei.

Aceasta este cea mai specializată versiune de mouse pe care o veți găsi.

Acestea diferă de celelalte prin faptul că au o multitudine de caracteristici diferite care sunt programate în funcție de tipul de joc de care se bucură.

De obicei, acestea au cea mai bună calitate în toate caracteristicile și funcționalitățile lor: precizie incredibilă, cel mai bun laser de pe piață, conectivitate excelentă prin USB premium, o multitudine de butoane programabile pentru a lua scurtături. Fără îndoială, o mulțime de caracteristici complet inutile pentru persoanele care nu joacă jocuri pe calculator.

Design ergonomic

Conceput pentru persoanele care petrec ore îndelungate în fața calculatorului. Șoarecii cu design ergonomic pot fi incomozi la început, dar imediat ce te obișnuiești cu ei, sunt cea mai bună opțiune, deoarece îți vor permite să lucrezi confortabil ore întregi și, cel mai bine, nu vei suferi de afecțiuni legate de acest mic periferic, cum ar fi sindromul tunelului carpian sau leziuni de efort repetitiv.

Opțiuni de conectivitate

În primul rând, cel mai frecvent mod de conectare a acestor periferice este prin intermediul unui port USB, ceea ce este de obicei suficient. Cu excepția unor mouse-uri speciale pentru gameri, aceste periferice nu necesită instalarea niciunui driver, deși unele dintre ele necesită instalarea unui driver.

O altă opțiune este conexiunea Bluetooth, care vă permite să evitați utilizarea unui port USB suplimentar.
Dacă au un cablu, nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, vă veți putea bucura de mouse-ul dvs. timp de mulți ani. Pe de altă parte, dacă optați pentru un model fără fir, trebuie să știți că acestea funcționează cu baterii și vor trebui înlocuite din când în când.
Alegerea depinde de cât timp îl veți folosi. Pentru mai multă libertate și dacă aveți deja prea multe cabluri, nu ezitați și alegeți o versiune fără fir.

Dacă petreceți mult timp la calculator și aveți nevoie de un răspuns rapid și de o precizie bună, un mouse cu fir este cea mai bună alegere.

Important este să se evalueze nevoile fiecărei persoane pentru a ști ce mouse este cel mai potrivit.

Senzori și sensibilitate

În prezent, mouse-urile funcționează cu senzori optici și cu laser. Cele care se bazează pe utilizarea luminii sunt mai puțin murdare și se descurcă mai bine cu praful. În plus, cu cât sunt mai puține piese în dispozitiv, cu atât mai puține șanse de defecțiune.

Senzor optic

Atunci când este încorporat un senzor optic, se adaugă un LED luminos pentru a indica faptul că totul este în regulă. Practic, ceea ce face este să citească în mișcare cu ajutorul senzorilor disponibili, ceea ce o face mai rapidă și mai curată.

Laser

Funcționează într-un mod similar cu senzorul optic, dar sunt mult mai precise și mai rapide; cu alte cuvinte, sunt o versiune îmbunătățită a celor anterioare. În general, acestea sunt folosite pentru jocuri, deoarece în acest mod se poate folosi întreaga precizie a unui mouse de calculator.

Pentru cine?

Sunt mulți oameni care au nevoie de un mouse wireless bun și ieftin nou.
De exemplu, persoanele care suferă de dureri la mână sau la încheietura mâinii după ce au folosit calculatorul pentru o perioadă lungă de timp.
Persoanele care schimbă constant bateriile, cu cheltuielile financiare pe care le implică acest lucru, vor căuta, de asemenea, un periferic bun.
Un alt sector important care schimbă adesea șoarecii este cel al lucrătorilor din domeniul designului și al altor persoane care au o nevoie absolută de precizie extraordinară.
Singura excepție o reprezintă jucătorii. În aceste cazuri, aceștia tind să prefere șoarecii cu fir, deoarece au un răspuns mai rapid și sunt mai preciși. Cu toate acestea, odată cu îmbunătățirea calității laserelor, mulți jucători pe PC optează acum pentru mouse-uri fără fir, deoarece acestea au și alte avantaje suplimentare.

Ce caracteristici determină un mouse wireless bun?

La fel ca în cazul majorității dispozitivelor simple, există anumite caracteristici și caracteristici sau funcționalități care vor determina dacă un mouse wireless ieftin este bun sau nu.

În primul rând, există confortul de manipulare, care include prinderea mâinii, alunecarea perifericului pe suprafață și a propriei mâini pe acesta, precum și senzația generală a mouse-ului.
Pe de altă parte, avem durabilitatea sa, adică cât durează. Pentru aceasta, sunt importante atât calitatea senzorului, cât și calitatea materialelor.

Consumul bateriei este un aspect care trebuie luat în considerare. Nu trebuie uitat că șoarecii wireless au nevoie de baterii pentru a funcționa, astfel că un model care consumă prea multă energie din baterii poate fi respins de mulți.
Numărul de butoane va fi, de asemenea, foarte important. Unele persoane folosesc computerul doar în modul cel mai elementar, dar alte persoane au nevoie să lucreze continuu cu comenzi rapide, așa că cel mai bun mouse fără fir pentru acestea va fi unul cu multe butoane programabile.
Deși multe persoane nu iau în considerare acest aspect pentru că este un dispozitiv mic, este adevărat că o perioadă de garanție bună va fi de asemenea foarte importantă, deoarece este posibil ca, în timp, senzorul optic să înceapă să funcționeze mai prost și fără garanție nu avem ce face.
Bineînțeles, toate aceste caracteristici nu sunt fixe. De exemplu, o persoană care folosește calculatorul foarte puțin timp pe zi nu se va supăra dacă acesta nu este complet ergonomic. Cu toate acestea, o persoană care lucrează cu un computer toată ziua (un funcționar) va pune cu siguranță această calitate mai presus de restul atunci când achiziționează un periferic.

Beneficiile unui mouse wireless

Deși v-am spus că sunt unii care nu-și mai amintesc viața fără mouse-uri wireless, este adevărat că există o parte a utilizatorilor care încă mai discută cu entuziasm despre mouse-uri cu fir sau wireless, în special utilizatorii de modă veche.

Deși este adevărat că nu există încă un câștigător definitiv, deoarece fiecare are avantaje și dezavantaje importante, trebuie spus că este o alegere oarecum personală. Susțin în mod special mouse-urile fără fir pentru că au funcționat pentru mine și pentru că sunt un mare pariu pe care ar trebui să continuăm să îl facem în ciuda bateriilor descărcate ocazional, deoarece acestea au mai multe puncte forte.

În primul rând, cel puțin pentru cei mai mulți utilizatori, este că oferă un nivel de confort care nu poate fi atins cu un mouse cu fir și, indiferent de lungimea cablului de pe modelul în cauză, nu există libertatea de a merge fără fir!

Fără fir

Dacă, la fel ca mine, sunteți un freelancer căruia îi place să lucreze de pe canapea sau din alte locații netradiționale, vă puteți bucura de confortul și libertatea unui mouse fără fir. Dar gamerii? Și ei își merită banii. Dar bineînțeles că asta nu e tot, odată cu ea vin și alte beneficii, unde îmi voi permite să le numesc pe cele mai concrete și cu greutate.

 • Confort
 • Libertate mai mare de mișcare
 • Răspuns mai precis și mai rapid
 • Mișcare mai lină
 • Fără încurcături

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați cele mai bune mouse-uri wireless?

În timp ce mulți utilizatori petrec ore în șir pentru a se decide asupra monitorului PC-ului sau a procesorului, puțini fac același lucru cu mouse-urile - nu știu dacă importanța lor este subestimată sau dacă pur și simplu iau totul de la sine înțeles și asta e tot.

Dar, la loc de cinste, acesta fiind unul dintre principalele puncte de acces la internet, navigarea fără mouse ar fi un dezastru, deoarece acesta se ocupă de principalele acțiuni pe care le facem atunci când navigăm. Prin urmare, este important ca acesta să fie nu numai funcțional, eficient, ci și fiabil și de înaltă calitate.

Șoareci fără fir Bluetooth vs. RF

Există două tehnologii diferite care pot fi utilizate pentru aceste dispozitive, fie Bluetooth, fie frecvența radio, mai bine cunoscută sub acronimul RF. Pentru a alege una în locul celeilalte, cel mai bine este să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecăreia înainte de a decide care este cea mai bună pentru dumneavoastră.

Pentru cei care utilizează Bluetooth ca mijloc de comunicare, este important să îl folosească pe un computer care are capacități Bluetooth integrate - de obicei, nu este nevoie de adaptoare pentru a funcționa. Acestea vin cu un dongle USB pentru a se conecta la computer, așa că veți avea nevoie de cel puțin un port USB disponibil, dar nu uitați că mouse-ul dvs. nu este nimic fără acel dongle - pierderea acestuia va fi fatală.

Sensibilitatea mouse-ului fără fir

Pentru a determina importanța acestui punct, trebuie să clarificăm cum funcționează aceste dispozitive. Veți vedea că acestea au o mică fantă, o gaură sau o lumină intermitentă în partea de jos, astfel încât, în orice caz, mouse-ul fără fir detectează mișcările dvs. prin iluminarea mesei sau a mouse-ului și mișcarea cursorului în funcție de mișcarea luminii.

Deci, ce este sensibilitatea? Ei bine, totul se reduce la câte ori sau la cât de mult efort va trebui să faceți pentru ca acesta să răspundă la mișcările dumneavoastră și, de asemenea, la cât de precis poate fi.

Acest lucru poate fi foarte complicat, dar nu este, sensibilitatea unui mouse este reflectată în CPI (counts per inch) și DPI (dots per inch), unele au butonul dpi.

În cele din urmă, ambele metode de măsurare sunt identice și, cu cât sunt mai mari, cu atât mai sensibil va fi dispozitivul în cauză, știind acest lucru vă va ajuta să decideți care dintre ele vi se potrivește cel mai bine, dacă aveți nevoie de mai multă sau mai puțină sensibilitate.