Mouse gaming

svg%3E

Vă oferim o selecție actuală a celor mai bune mouse-uri de gaming ieftine de pe piață. În funcție de preferințele tale în materie de jocuri, de nevoile tale în materie de jocuri sau pur și simplu de preferințele tale estetice, poți găsi aici informații detaliate despre diverse mouse-uri de gaming.

Dacă sunteți un jucător multiplayer, dacă vă plac jocurile cu împușcături sau dacă vă plac jocurile masive multiplayer, cu ajutorul listei noastre puteți obține informații interesante pentru a alege un mouse de calitate la cel mai bun preț.

Multe acțiuni de joc, de la sărituri la țintire, depind de o configurație ideală a mouse-ului. Puteți alege cel mai bun mouse pentru fiecare nevoie de joc pe baza unor criterii obiective.

De la șoareci cu dpi mare, șoareci de la mărci renumite sau pur și simplu șoareci din materiale bune la un preț bun, vă oferim o listă de șoareci actuale.

Cele mai bune mouse-uri de gaming

Care este cel mai bun mouse de gaming?

Indiferent de nevoile tale ca jucător, indiferent dacă ești profesionist sau nu, stângaci sau dreptaci.

Un mouse pentru jocuri este, de asemenea, potrivit pentru tehnicieni, cum ar fi arhitecții, de exemplu, care trebuie să deruleze și să selecteze cu precizie între numeroase opțiuni de program cu programele lor de proiectare, fără nicio marjă de eroare.

În plus, piața oferă o gamă largă de șoareci la prețuri accesibile, cu mai multe sau mai puține caracteristici.

Caracteristicile specifice ale fiecărui mouse sunt adaptate la nevoile jocurilor dvs. preferate, fie că aveți de-a face cu un schimb de focuri sau conduceți o hoardă avansată.

Șoarecii de tip First-person shooter se bazează foarte mult pe opțiunea de clichet de pe roata mouse-ului, un clichet receptiv înseamnă o derulare rapidă și continuă prin arsenalul de arme.

De asemenea, în cazul zborului, pixelii pe inch DPI sunt ajustați foarte mult. Alegerea între o unitate joasă și lentă, care este pozitivă pentru momentele de tragere intensă sau un DPI ridicat necesar pentru trăgătorii de precizie.

Găsirea celui mai bun mouse pentru jocuri implică cunoașterea stilului dvs. de joc, stabilirea dacă aveți sau nu nevoie de caracteristici mai complexe și, în cele din urmă, adaptarea mouse-ului ales la gusturile dvs. personale.

Iată cele mai bune mouse-uri de gaming

1. TeckNet Raptor M268

svg%3E

Vezi pretul Emag

Mouse de gaming TeckNet de înaltă precizie. Modelul M268 cu trei setări dpi reglabile. Ergonomic, cu șase butoane, are un comutator dpi chiar sub rotița mouse-ului. Senzorul optic dpi pentru jocuri de noroc poate fi ajustat la 1000/1600/2000 și are o suprafață ușor de alunecat.

Cel mai bun dintre toate, o greutate de numai 40 de grame și un design absolut ergonomic, perfect pentru multe ore de utilizare. Este conceput pentru a se potrivi cu sensibilitate în palma mâinii. Poziționarea butoanelor este intuitivă.

Suprafața de alunecare are o frecare foarte redusă. Perfectă pentru mișcări rapide și precise, alunecând pe orice suprafață fără probleme. O rotiță de mouse sensibilă la atingere asigură menținerea controlului, precum și părțile laterale de prindere confortabile.

Pro:

 • Ușor
 • Glisare ușoară
 • Material de calitate

Aceasta este o combinație câștigătoare concepută pentru jucători. Fiecare componentă a mouse-ului, de la cablajul împletit fin și suprafețele tactile până la conectorul USB placat cu aur, este proiectată cu precizie din materiale de calitate.

2. Topelek USB Gaming Mouse

Cu cinci setări dpi, este optic și nu necesită un CD de instalare a driverului. Compatibil cu diverse sisteme de operare, de la Windows la Mac. Materialul de calitate are funcții de oprire, pornire și aprindere și lumini intermitente.

Are șapte butoane și este mare. Cântărește 222 de grame și măsoară 16,8 x 12 x 5,8 cm. Dezavantajul este că cele două butoane pentru pagina înainte și înapoi nu înregistrează apăsările lungi. Aceasta înseamnă că, atunci când sunt apăsate, acestea înregistrează doar o atingere rapidă. Dpi-ul este configurabil, 5500 fiind maximul.

Luminile sunt configurabile cu o multitudine de culori. Acestea pot fi configurate în mod implicit sau în funcție de preferințe. Prin utilizarea butonului de navigare 'înapoi' se poate selecta o anumită culoare sau se poate reveni la setările din fabrică. Apăsați și mențineți apăsat butonul dpi pentru a le dezactiva.

Marele avantaj al acestui mouse de gaming Topelek este că este plug & play. Nu necesită niciun software de instalare, trebuie doar să fie conectat și puteți începe să îl utilizați. Este un așa-numit mouse inteligent de înaltă calitate.

Pro:

 • Dpi configurabil
 • Design atractiv și ușor
 • Plug & Play

3. Mars Gaming MM0

svg%3E

Vezi pretul Emag

Mars Gaming MMO este un mouse care combină precizia maximă cu confortul perfect. Cu posibilitatea de reglare a dpi-ului, dispune de schimbarea nivelului din mers. Defilarea de mare viteză permite o precizie imbatabilă, menținând în același timp concentrarea.
Are o durată de viață de 5 milioane de apăsări de taste cu un senzor optic de 600/1600 și 2000 dpi. Funcționalitatea din mers vă permite să modificați nivelul dpi prin simpla apăsare a unui buton.

Șoarecele este negru cu lumini roșii. Cântărește doar 135 de grame, este absolut ergonomică și are un finisaj cauciucat. Garantează performanțe ridicate cu cel mai bun confort. Cu toate acestea, rigiditatea butoanelor este criticată.

Cel mai bun preț imbatabil, perfect pentru bugetele restrânse. Fiecare jucător căruia îi plac jocurile de tip shooter sau de strategie ar trebui să aibă Mars Gaming MMO.

Conectarea sa la portul USB cu un cablu de 1,5 metri este mult mai lină decât a altor șoareci cu conexiuni similare și chiar a șoarecilor fără fir.

4. Patuoxun 500Hz

Programabil prin funcția de memorie pentru când este oprit. Are 8 butoane cu 13 tipuri de lumină. Este de tip plug & play, fără a fi nevoie de controlere. Capacitatea sa wireless de 500 Hz garantează viteza.

Un mouse perfect pentru jocurile MMO. Cu o rezoluție de până la 9200 dpi, este perfect pentru activități online de mare viteză și rezoluție ridicată. Programarea dpi face posibilă reținerea obiceiurilor de joc, astfel încât să puteți continua un joc din același punct de plecare material ca atunci când ați renunțat.

Pro:

 • Până la 9200 dpi
 • Compatibil cu multe sisteme de operare
 • 13 moduri de iluminare

Contra:

Are un finisaj de calitate din materiale ecologice. Compatibil cu toate sistemele de la Windows 7 încoace, precum și cu MAC.

Are 13 moduri de iluminare. În timpul utilizării, consumă mai multă baterie, însă are un mod de economisire a energiei.

Nu este inclusă nicio baterie, iar manualul de instrucțiuni este în limba engleză.

5. VicTsing 8000 DPI

Are 6 niveluri de dpi cu 13 moduri de iluminare și 8 butoane personalizabile. Are un spectru larg de dpi, cu o asociere de culori deschise pentru fiecare nivel. Design bun din materiale ecologice. Se conectează prin cablu. Este de tip plug & play.

Acest mouse VicTsing este perfect pentru gameri. Cele șase niveluri dpi 1000-1600-2400-3200-5500-9200 sunt codificate prin culori. Roșu pentru 1000 dpi, albastru pentru 9200 dpi. De asemenea, poate fi programat să clipească.

Precizia ridicată datorită frecvenței de 500 Hz cu 6666 fps garantează o transmisie de date lină și continuă. Este compatibil cu toate sistemele de operare Windows începând cu 7, precum și cu MAC și alte sisteme de operare.

Pro:

 • Șase niveluri dpi
 • Precizie ridicată până la 6666 fps

Contra:

 • Potrivit pentru mâini mari

Design bun, cu performanțe ridicate ale senzorului optic. Greutatea mouse-ului poate fi mărită de la 150 de grame cu un set de 8 greutăți la 170 de grame.

Acest mouse este mai potrivit pentru mâinile mari. Mâinile mici nu vor putea profita pe deplin de ergonomia mouse-ului. Cinci dintre butoane pot fi programate și configurate după bunul plac al utilizatorului.

6. DLAND T80-NEW-UK

svg%3E

Vezi pretul Emag

Un mouse mare la un preț bun. Setări DPI de până la 5500 dpi. Diverse culori, disponibile în negru și albastru. Este un mouse universal pentru jocuri care se conectează la computer prin intermediul unui cablu USB. Acesta are o greutate de 181 de grame.

Șoarece practic, potrivit pentru palmele mari. Datorită greutății sale ridicate, este potrivit, printre altele, pentru jocurile de tir. Este ideal pentru adulți, deoarece are o ergonomie suficientă pentru a se potrivi cu mâinile mari. Critica sa este că alunecă.

Are cinci niveluri de dpi cu un buton de setare sub rotița de defilare. În funcție de nivelul ales, se aprinde într-o culoare sau alta.

DLAND T80 este un mouse de gaming la un preț accesibil. Pentru doar 9,99 EUR, primiți un produs distractiv și colorat, ale cărui lumini pot fi și stinse. Acest lucru economisește energie. Manualele sunt în limbile engleză și germană.

Are șapte butoane. Nu există o funcție de memorie pentru dpi, adică atunci când calculatorul este oprit și pornit din nou, dpi-ul trebuie resetat.

7. KingTop

svg%3E

Vezi pretul Emag

Mouse optic pentru jocuri cu configurație înaltă. Dacă aveți un monitor de înaltă rezoluție, este mai bine să jucați cu un nivel ridicat de dpi. 13 tipuri de lumină, configurabile. Poate fi setat la intermitent, constant sau oprit. 8 butoane.

Cablul împletit îl face mai rezistent la desfacere. Are greutăți pentru a regla greutatea acestuia. Greutatea totală este de 299 de grame.

Potrivit pentru mâini mari, cu o bună ergonomie. Fabricat din materiale de calitate, critica se referă la rezistența materialelor. În cazul unei utilizări intense, butoanele încep să prezinte semne de uzură.

Pentru prețul menționat, obțineți mouse-ul optic de gaming KingTop perfect pentru jocurile de tip shooter. În cazul fotografierii intense, este bine să selectați un nivel ridicat de dpi, care în acest caz poate fi setat până la 9200.

Jocul de lumini este amuzant și, în funcție de nivelul dpi, se aprinde într-o culoare sau alta.

Pro:

 • Nivel ridicat de dpi
 • Configurabil cu o lumină sau alta în funcție de dpi
 • Materiale de bună calitate

Contra:

 • Greutate de 299 de grame
 • Doar pentru mâini mari

8. Sharkoon Drakonia

svg%3E

Vezi pretul Emag

Un șoarece grozav, cu multe comentarii pozitive. De foarte bună calitate, lăudată pentru calitatea, textura și ergonomia sa. Este cu laser și are 11 butoane. Finisaje și materiale robuste, cu cablu placat cu aur. De culoare verde, are până la 5000 dpi.

Acest mouse de gaming Sharkoon Drakonia este potrivit pentru toate tipurile de mâini, chiar și pentru stângaci. Cu toate acestea, este cel mai potrivit pentru o persoană dreptace. Este potrivit atât pentru mâinile mici, cât și pentru cele mari. Greutatea de 349 de grame și ergonomia sunt foarte bune. Textura este fină și vine cu șase greutăți.

Partea proastă este că nu este potrivit pentru Linux, iar manualul este în limba engleză. Dar un jucător profesionist va ști cum să se adapteze. Pentru acest preț, veți obține un mouse cu un raport preț/performanță bun.

Materialele sunt bune, iar mouse-ul are 11 butoane cu patru poziții de defilare. Aceasta înseamnă că rotița de defilare poate fi apăsată înainte, înapoi și în lateral. Funcțiile butoanelor pot fi programate și există chiar și o funcție de memorie pentru a reține setările.

Designul cu fulgi verzi este un adevărat punct de atracție. Acest mouse laser cu sigiliu Drakonia este disponibil și în culorile roșu, albastru și negru. Dar verdele șarpelui este unul dintre cele mai populare.

9. Mouse wireless generic

Cu viteză de transmisie de 2,4 Ghz. Finisat în cauciuc, este confecționat din plastic dur. Valoarea implicită de 1200 dpi este configurabilă până la 2000 dpi. Are o baterie reîncărcabilă de 1400 mAh cu microfon integrat. Este de culoare albastră și este de tip plug & play.

Acest mouse wireless oferă calitatea Patuoxun la un preț bun. Dispune de tehnologie chipset pentru o mai bună transmisie a datelor până la 10 metri. În plus, consumul de energie este îmbunătățit de EDR pentru o transmisie mai bună.

Este ergonomică și se potrivește confortabil în mână, cu finisajul său cauciucat. Plasticul dur acoperă întregul mouse, cu excepția părții superioare. Disponibil în două culori, roșu și albastru.

Manualele sunt în limbile engleză și germană. Compatibil cu toate sistemele de operare, inclusiv MAC, începând cu Windows 7.

Trebuie doar să îl conectați și sistemul îl detectează. Are o greutate reglabilă de 200 de grame prin intermediul unui set de șase greutăți. (CSL-Computer svg%3E

Vezi pretul Emag

Mouse pentru jocuri cu 18 butoane și 16400 dpi. Toate butoanele pot fi programate cu 5 memorii de profil. Ușor de instalat. Disponibil în două culori: negru și roșu. Dpi-ul poate fi setat prin intermediul software-ului de la 50 la maxim.

Pro:

 • Nivel incredibil de dpi
 • Memorii de profil
 • Funcția de aprindere a tastelor

Acest mouse de gaming CSL oferă multe la un preț rezonabil. Este de tip plug & play, dar dpi-ul poate fi configurat prin intermediul unui software. În mod implicit, este prevăzut cu cinci niveluri dpi. Ideal pentru jocurile online cu mulți jucători. Acesta are o funcție de cheie de foc, adică apăsați și eliberați un buton de x ori în decurs de 0,1 secunde.

Absolut totul poate fi personalizat. Fiecare dintre cele 18 butoane poate fi configurat după bunul plac al utilizatorului. Chiar și cu culori pentru fiecare tip de configurație. Meniul de control este foarte intuitiv.

Butoanele din dreapta și din stânga au o duritate ideală, dar nu și butoanele laterale. Designul spectaculos are un finisaj cauciucat. Alunecă perfect pe orice suprafață. Cablul roșu este placat cu aur.

Conexiunea USB 2.0 are 6 butoane în partea de sus și 12 butoane pe lateral. Butonul de jos servește la selectarea profilului stocat. În funcție de preferințele dvs. și utilizând software-ul furnizat, puteți alege între funcțiile speciale ale ferestrelor, cum ar fi blocarea ecranului, controlul programului sau funcțiile obișnuite de navigare și dpi.

11. Mad Catz R.A.T. 3

svg%3E

Vezi pretul Emag

Mouse de gaming de la prestigioasa companie Mad Catz. R.A.T. 3 este un dispozitiv ușor cu dpi de până la 3500. Este un mouse optic de bună calitate, cu dimensiuni mici, dar ergonomice.

Acest mouse cântărește doar 150 de grame și se potrivește bine în mână datorită ergonomiei sale. Materialele sunt de înaltă calitate și sunt fabricate de Mad Catz. Este un mouse de gaming pentru jocurile FPS, dar nu se potrivește pentru jocurile multiplayer online. Dispune de trei profiluri configurabile cu funcție de memorie.

Pro:

 • Mouse de marcă
 • Potrivit pentru mâini mici
 • Greutate redusă

Contra:

 • Preț
 • Pentru jucătorii neprofesioniști

Cablul este lung și robust. Conectorii sunt placați cu aur pentru a asigura calitatea transmisiei. În timp ce ușurința de configurare și ușurința cablului sunt lăudate, se pare că butoanele și derularea încep să scârțâie în curând.

În general, Mad Catz R.A.T. 3 este un mouse optic ideal pentru copii sau pentru mâini mici și mai ales pentru cei care nu sunt profesioniști sau pentru cei care trag la prima persoană.

Ce este un mouse pentru jocuri? Tot ce trebuie să știi

Numit și mouse de gaming , acesta este unul dintre accesoriile esențiale pentru gameri , deoarece de el depinde avantajul utilizatorului în fața adversarilor săi.svg%3E

Un mouse pentru jocuri - în comparație cu mouse-ul standard de birou - are funcții și caracteristici suplimentare semnificative care pot fi utilizate chiar și în diverse domenii, cum ar fi programarea de înaltă densitate, designul grafic, contabilitatea și editarea video, printre altele.

Vorbesc despre un design ergonomic și confortabil, timpi de răspuns mai rapizi, butoane programabile și sensibilitate mai mare, printre alte caracteristici.

Cu titlu ilustrativ, atunci când jucați jocuri video pe calculator, un mouse de jucător vă oferă niveluri mai ridicate de precizie și experiențe de utilizare superioare, cum ar fi reacții mai rapide și mai agile, precum și mișcări mai confortabile.

Ce face un mouse bun pentru jocuri?

Pe baza analizei textelor de pe internet, a opiniilor jucătorilor profesioniști și a descrierilor de produse, putem defini caracteristicile unui bun mouse de gaming pentru PC.

Indiferent de motivele de confort și de părerea personală despre un mouse, este esențial să cunoașteți detalii precum poziționarea butoanelor, reacția la clic, greutatea, rugozitatea materialului și rezistența la transpirație, opțiunile software-ului de instalare și senzorul mouse-ului în sine.

Pentru a face acest lucru, vom trece la descrierea funcționalităților pe care le are fiecare mouse. Pe de o parte, trebuie să definim punctele pe centimetru care ne interesează. Vorbim aici despre o unitate metrică care definește numărul de puncte pe care senzorul le definește pe centimetru. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai mare este viteza de deplasare a cursorului în raport cu fiecare centimetru pe care îl deplasează mouse-ul.

O altă funcționalitate interesantă este reacția clic. Adică, timpul de reacție între clicurile de mouse după apăsarea butoanelor. În general, pentru butoanele din dreapta și din stânga, timpii de reacție mai mici sunt mai buni. Într-un joc, acest lucru poate face diferența între a da sau a primi lovitura.

De asemenea, depindem de distanța de citire a senzorului pe suprafață. Adică, distanța la care senzorul mouse-ului trebuie să nu mai citească suprafața în mișcare. Acest lucru este extrem de important pentru jocurile de tip first-person shooter, cum ar fi Counter Strike. În acest caz, jucătorii care operează cu un număr mic de puncte pe inch vor trebui să miște mai mult mouse-ul pentru a muta cursorul.

Astfel, ei se vor juca pe mouse pad-uri mari și vor ridica mouse-ul de pe pad și îl vor muta pentru a-l repoziționa în altă parte. Dacă distanța de citire este prea mare, mouse-ul va continua să citească suprafața de dedesubt, ceea ce poate duce la mișcări eronate ale cursorului.

Preferințele personale în ceea ce privește aderența și forma, în afară de alte caracteristici, influențează în mod fundamental discuția despre cel mai bun mouse de gaming. Realitatea este că nu există un adevărat consens în ceea ce privește desemnarea 'celui mai bun' mouse de gaming.

Avantajele pentru un șoarece au puncte de plecare diferite. Acestea nu sunt doar considerații tehnice, ci se concentrează mai degrabă pe senzațiile pe care le transmite fiecare mouse. Punem în evidență în principal senzațiile tactile, rugozitatea mouse-ului, amplasarea butoanelor, greutatea și alunecarea (cât de ușor și de lin se deplasează mouse-ul pe suprafață)

Caracteristicile pe care trebuie să le aibă un mouse de gaming

Acum, pe lângă cele de mai sus, trebuie să cunoașteți aspectele specifice pe care trebuie să le aibă orice mouse de gaming , pentru a garanta o performanță care să nu dezamăgească niciodată.

DPI mare

Aceasta se referă la Dots Per Inch ( DPI ) și stabilește sensibilitatea mouse-ului; adică, atunci când mouse-ul este mișcat, acesta detectează cât de mult s-a mișcat și se potrivește cu cursorul.

Ceea ce înseamnă că, cu cât este mai mare DPI, cu atât mai bine se derulează mouse-ul și cu mai puține mișcări ale mâinii.

La un mouse pentru jocuri , gama de setări variază de la 100 DPI la 8000 DPI, în timp ce un mouse optic standard funcționează în general la 800 DPI.

Majoritatea modelelor de șoareci pentru jocuri oferă posibilitatea de a modifica setarea DPI în timpul sesiunii de joc - prin simpla apăsare a unui buton - pentru a răspunde unor nevoi specifice.

Vorbesc, de exemplu, despre setări DPI scăzute pentru un control precis în fotografierea de aproape și setări DPI ridicate pentru mișcări rapide.

Butoane programabile

În general, șoarecii pentru jocuri de înaltă calitate sunt prevăzuți cu butoane programabile care oferă posibilitatea de a accesa rapid funcții și/sau acțiuni specifice pentru un joc mai ușor și mai fluent.

În plus, datorită profilului anti-ghosting , este posibilă apăsarea simultană a mai multor butoane - fără a se bloca reciproc - pentru a obține alte funcționalități și/sau cheats în cadrul jocului video.

Aceste butoane sunt amplasate pe o parte a dispozitivului, în cazul unui mouse pentru jocuri pentru stângaci, de exemplu, sau pe ambele părți, în cazul modelelor ambidextre .

Aceste butoane programabile se adaugă, desigur, la cele tradiționale: pentru clic stânga și dreapta și rotița de defilare.

Accelerația

Această caracteristică este exprimată în forțe G; un G fiind egal cu 9,8 metri pe secundă.

Acum, accelerația determină capacitatea mouse-ului de a se mișca mai repede în funcție de viteza aplicată.

Mă refer, de exemplu, la cursorul ar putea să se deplaseze la 1000 de pixeli, dacă mișcați mouse-ul cu un centimetru în jumătate de secundă; sau la cursorul la 500 de pixeli, dacă mouse-ul se mișcă cu un centimetru într-o secundă.

Cu fir sau fără fir

La fel ca și în cazul mouse-ului standard pentru desktop, printre variantele de mouse-uri pentru gameri se numără alegerea între modelele cu fir și cele fără fir, acestea din urmă fiind mai răspândite în prezent.

Acest lucru se datorează celor mai inovatoare caracteristici în ceea ce privește autonomia, precum și tehnologia wireless, printre altele.

Bineînțeles, totul depinde de gustul jucătorului.

O rată de interogare mai mare

În primul rând, este important de știut că rata de interogare se măsoară în Hertz (Hz); la șoarecii de birou standard, aceasta este de obicei de 125Hz, iar jucătorii cer de obicei 250Hz, 500Hz sau chiar 1000Hz.

Motivul este că, cu cât viteza este mai mare, cu atât mouse-ul este mai receptiv, oferind mai multă precizie pe monitorul de jocuri , precum și o senzație mai fină.

Senzor laser

Majoritatea mouse-urilor sunt echipate cu senzori laser, deoarece, spre deosebire de senzori optici, aceștia oferă timpi de răspuns mai rapizi și sunt mai preciși.

Greutate reglabilă

Unele modele de mouse pentru jocuri oferă utilizatorului posibilitatea de a adapta greutatea dispozitivului după bunul său plac printr-o selecție de greutăți mici; cu toate acestea, există, de asemenea, mouse-uri disponibile pe piața care sunt la fel de grele ca un mouse tradițional sau foarte ușoare.

Design și confort

Șoarecii pentru jocuri de noroc sunt adesea dezvoltați cu un design ergonomic pentru a oferi un confort sporit jucătorului; cu toate acestea, această caracteristică poate varia semnificativ, în funcție de forma, dimensiunea dispozitivului și de utilizator.

Acesta este motivul pentru care este cel mai bine recomandat să încercați diferite forme și mărci de șoareci pentru jocuri până când găsiți modelul care vă oferă cu adevărat cea mai bună potrivire și confort pentru multe, multe ore de joc.

Acestea sunt tipurile de mânere de joc - care este al tău?

Dacă sunteți un gamer, ați observat, în mod evident, că modul în care țineți un mouse standard nu este același cu cel în care țineți un joc video pe desktop-ul de gaming sau pe laptopul de gaming.

Notă: Acestea nu sunt legi universale, nici pe departe. Totul ține de tipul de joc, precum și de ceea ce te face să te simți bine.

Și, evident, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă schimbați în mod intenționat aderența, deoarece designul și dimensiunea mouse-ului în sine pot influența mișcarea.

De exemplu, șoarecii de joc mari și largi , de exemplu, conduc la o prindere generală cu palma; în timp ce șoarecii scurți și mai ușori , pentru confort în manevrele de prindere cu vârful; și șoarecii înguste cu butoane primare subțiri și alungite, pentru prinderea cu gheara.

Dar cum fiecare jucător este diferit, merită să analizăm aceste trei stiluri de prindere: palmă, vârf și gheară.

Prinderea în palmă

Aceasta este prinderea standard folosită de majoritatea jucătorilor; se bazează pe plasarea degetelor pe butoanele mouse-ului, în timp ce întreaga palmă se sprijină pe corpul mouse-ului.

Prinderea prin vârf

Acest tip de prindere apare în timp ce degetul mare se prinde de partea laterală a mouse-ului, iar vârfurile degetelor arătător, mijlociu și inelar se sprijină pe butoanele din stânga și din dreapta, precum și pe rotița de defilare.

Prindere în gheară

Tip de prindere în care funcționează primele două prinderi și care este evidentă atunci când palma se sprijină numai pe marginea din spate a mouse-ului, în timp ce vârfurile degetelor se sprijină înclinate spre butoane.

Diferitele tipuri de șoareci pentru jocuri

Având în vedere complexitatea în continuă evoluție a jocurilor video pentru PC, producătorii de accesorii pentru jocuri nu au lăsat șoarecii pe dinafară, după cum o demonstrează dezvoltarea unor modele dedicate anumitor tipuri de jocuri.

Vorbesc despre subdiviziunile de șoareci de gaming, shootere, MOBA sau MMO, ambidextru, mobil și hibrid.

Toate, diferențiate nu prin corpul lor sau prin faptul că sunt mai bune pentru un anumit stil de prindere, ci prin designul și amplasarea butoanelor.

Șoareci pentru jocuri de tip shooter

Sunt cunoscute și sub numele de 'șoareci shooter' și sunt considerate cele mai rapide și mai simple șoareci pentru jocuri, deoarece funcționează într-o configurație convențională, care reflectă majoritatea șoarecilor de birou tradiționale, dar cu două sau trei butoane pentru degetul mare.

Astfel de butoane în majoritatea jocurilor video de tip shooter la persoana întâi și a treia corespund focului principal sau secundar, precum și selecției acțiunilor cu grenade sau de luptă corp la corp, a armelor, a modurilor de zoom și de ochire.

Cu toate acestea, există unele modele de șoareci shooter care sunt prevăzute cu un buton de precizie - sau așa-numitul buton 'lunetist' - care, atunci când este apăsat, reduce temporar DPI pentru fotografii foarte sensibile.

MOBA sau mouse-uri MMO

Aceștia sunt mouse-urile ideale pentru jocuri online multiplayer masiv și de strategie, de exemplu, deoarece dispun de 12 butoane care se folosesc doar cu degetul mare și care compun un set de abilități care, deși nu trebuie folosite tot timpul, trebuie activate rapid.

Șoareci ambidextru pentru jocuri

Acestea sunt șoareci pentru jocuri dezvoltate atât pentru utilizatorii stângaci , cât și pentru cei dreptaci și au corpuri complet simetrice pentru a se potrivi ambelor mâini.

O altă caracteristică a acestor șoareci este faptul că, în general, au un design cu butoane de tip 'pull' și butoane pentru degetul mare pe ambele părți.

Mouse-uri mobile pentru jocuri

Acestea sunt mouse-urile ideale pentru laptopurile de jocuri , deoarece, pe lângă faptul că sunt - de obicei - mai ușoare decât mouse-urile standard, producătorii oferă o gamă de dimensiuni mai mici și portabilitate, aceasta din urmă fiind evidentă în cazul modelelor fără fir .

Șoareci hibride pentru jocuri

După cum sugerează și numele lor, acestea sunt șoareci care se adaptează la orice mediu de joc și includ, în general, mai mult de două butoane pentru declanșare, dar fără a exagera, precum șoarecii MMO.

Mă refer, de exemplu, la modelele care includ o rotiță care permite comutarea între sarcinile de shooter și MOBA; sau la acele mouse-uri care sunt reglabile.

Acesta este prețul unui mouse pentru jocuri

Ca și în cazul oricărui alt produs, prețurile mouse-urilor pentru jocuri variază în funcție de retailer, precum și de rata de vânzare și de noutatea modelului.

Cu toate acestea, este posibil să cumpărați un mouse de gaming bine echipat și promițător ieftin , dar este important să țineți cont de faptul că toate cele trei categorii de costuri sunt decisive.

Vorbesc despre șoareci de gaming pentru mai puțin de 45 de euro, între 45 și 85 de euro, și pentru mai mult de 85 de euro.

În ceea ce privește primele, acestea sunt cele mai puțin costisitoare șoareci pentru jocuri, cu opțiuni DPI și software limitate, precum și cu o estetică nu foarte atractivă și o durabilitate scăzută.

În plus față de mouse-urile de gaming între 45 și 85 de euro, care, deși sunt dezvoltate de mărci bine cunoscute și vin de obicei cu senzori excelenți, design ergonomic și software robust ajustabil la mai multe genuri, nu oferă opțiuni de personalizare hardcore.

Și, în cele din urmă, mouse-urile de gaming de peste 85 de euro sunt cele care oferă opțiuni de personalizare de lux, precum și corpuri de care să te îndrăgostești.

Alte aspecte de luat în considerare înainte de a cumpăra un mouse de gaming

Pe lângă stilul de joc, aderența și prețul, există un trio de particularități care merită luate în considerare înainte de a decide să cumpărați un anumit brand sau model de mouse de gaming.

Vorbesc despre opțiunile de iluminare, tipul de senzor și conectivitate; care, deși sunt caracteristici pur estetice - și chiar versatile - ar putea fi cireașa de pe tort pentru orice jucător care își dorește o experiență de utilizare superioară.

Opțiuni de iluminare

Evident, acestea - deja prezente în majoritatea modelelor - nu îmbunătățesc strategia nimănui, dar ajută la sincronizarea și gestionarea profilurilor și a zonei de joc.

Tipul de senzor

În ceea ce privește jucătorii obișnuiți, atât senzorii laser, cât și cei optici funcționează bine, mai ales dacă mouse-ul oferă posibilitatea de reglare a suprafeței; cu alte cuvinte, prin calibrarea perifericului, dispozitivul poate funcționa pe mouse pad-uri, birouri și coli de hârtie, printre alte suprafețe.

Bineînțeles, în cazul jucătorilor de turnee, cerința ar merge mai departe; de exemplu, pentru un mouse cu 8000 DPI sau mai mult și chiar cu o gamă între 200 DPI și 2600 DPI.

Conectivitate

Câteva dintre cele mai importante mărci de pe piața , oferă astăzi platforme software unificate care oferă utilizatorului posibilitatea de a sincroniza mouse-ul cu căștile de jocuri , cu tastaturile, cu aplicațiile mobile și chiar cu scaunul său de jocuri , printre alte dispozitive și accesorii.

Toate acestea, pentru a oferi sesiuni și mai realiste și pentru a extinde posibilitățile de funcționalități.

Cele 6 avantaje ale unui mouse de gaming pe care nu ți le-ai fi imaginat vreodată

A devenit clar că un mouse de gamer este înzestrat cu caracteristici deosebite care îl fac să iasă - enorm - în evidență față de un mouse convențional; atât de mult, încât chiar și în domeniul muncii, mouse-ul prezentat în acest număr ar putea ieși în evidență în mod semnificativ.

Performanță și durabilitate

În esență, mouse-urile pentru jocuri sunt fabricate din materiale de înaltă calitate ; nu numai pentru o performanță mai bună, ci și pentru durabilitate.

Confort și ergonomie

Șoarecii pentru jocuri sunt concepuți pentru a se potrivi mâinii și a fi confortabili pentru perioade lungi de utilizare.

Mai multă productivitate

Pe lângă acțiunile specifice din timpul jocurilor, butoanele personalizabile de pe mouse-urile de jocuri pot fi folosite și pentru a efectua alte sarcini, cum ar fi copierea, lipirea, ștergerea și multe altele.

Acesta este cel mai bun mouse pentru gameri

Numele său sugerează acest lucru, iar caracteristicile sale confirmă acest lucru. Mouse-ul de gaming este cel mai potrivit dispozitiv de acest gen pentru fiecare utilizator care dorește să obțină maximum de avantaje și să exceleze în jocuri.

Întotdeauna pornit

Spre deosebire de șoarecii convenționali, șoarecii pentru jocuri nu se opresc niciodată, chiar dacă rămân inactivi pentru o anumită perioadă de timp.

Precizie și personalizare

Un mouse pentru jocuri nu numai că se împodobește cu numere mari de CPI (counts per inch) și DPI (dots per inch), dar oferă și posibilitatea de a ajusta aceste valori în funcție de cerințele de joc ale utilizatorului.

În cazul în care există îndoieli: Diferențe între un mouse de gaming și un mouse standard

Pe lângă preț, un mouse de gaming diferă de un mouse standard prin faptul că este atât de calitativ încât este capabil să funcționeze atât în medii de joc - așa cum este esența sa - cât și în medii de lucru.

Un mouse pentru jocuri de bună calitate va avea întotdeauna mai mult de patru butoane personalizabile și reglabile pentru diferite tipuri de jocuri, precum și pentru sarcini obișnuite. Pe lângă faptul că sunt dezvoltate cu cele mai bune materiale și componente pentru a garanta durabilitatea.

În ceea ce privește aspectul estetic, oricât de 'elegante' s-ar strădui să fie diversele modele de șoareci convenționali, șoarecii pentru jocuri prezintă, în general, cele mai 'seducătoare corpuri', adăugându-se la aspectele de ergonomie și confort.

Toate acestea, pe lângă alte plusuri, cum ar fi iluminarea, conectivitatea și diverse alte configurații care au ca scop oferirea celor mai bune și mai convenabile experiențe de utilizare.

Chei pentru a afla de ce există un procesor în șoarecii de gaming

Da, la fel ca un computer, șoarecii de gaming au un procesor încorporat de câțiva ani. Iar acest lucru, pe lângă faptul că a crescut puțin prețul dispozitivului - și spun 'puțin' pentru că microprocesoarele sunt ieftine în zilele noastre - este un plus de marketing.

Cu toate acestea - și în ciuda scepticismului multora - o unitate centrală de procesare oferă posibilitatea de a extinde posibilitățile de a include și de a rula diverse tehnologii într-un mouse, pe lângă faptul că face ca ajustările CPI să fie mai precise.

Acesta este motivul pentru care un mouse de gaming are un IPC ridicat

Deși nu este întotdeauna necesar, acest număr servește drept momeală pentru a agăța mai mulți cumpărători.

Și o spun așa, pentru că mulți trăgători profesioniști, de exemplu, chiar dacă trebuie să își miște mâna cam o jumătate de metru, joacă în general cu un CPI foarte mic pentru a asigura o precizie ridicată a loviturilor lor.

Cu toate acestea, există jucători care aleg o rată mare de IPC, deoarece, chiar dacă aceasta înseamnă o reducere semnificativă a preciziei, face minuni pentru ei în ceea ce privește lovirea loviturilor.

Cu toate acestea, morala poveștii se află - fără îndoială - în preferințele fiecărui jucător.

Începeți și obișnuiți-vă să jucați cu sensibilitatea extravagantă a 8000 CPI, de exemplu, sau cu 1200 CPI. Iar dacă, în plus, sunt disponibile funcții precum ExactAim / ExactAccel, utilizatorul va avea o sensibilitate ridicată atunci când este necesar.