Mouse vertical

ratón-vertical

Cel mai bun mouse vertical este o inovație care a venit pentru a optimiza ergonomic spațiul de lucru și pentru a oferi un nou mod de a controla popularul dispozitiv.

Acesta va reduce semnificativ durerea comună a încheieturii mâinii cauzată în mod regulat de mouse-ul trackball tradițional după o utilizare prelungită.

Mouse-ul vertical are un design inovator care, în timp ce îl folosiți, vă odihnește mâna într-o poziție relaxată care evită răsucirea antebrațului și tot disconfortul care apare în cazul unei poziții necorespunzătoare.

Sunt persoane care au probleme cu încheietura mâinii și doar încercând mouse-ul vertical au arătat îmbunătățiri, de fapt sunt cei care din curiozitate decid să își facă unul și să experimenteze designul pentru a vedea dacă mouse-ul vertical este potrivit și apoi când văd rezultatul favorabil al experimentului decid să investească într-o piesă de marcă specializată.

Un alt tip de echipament este mouse-ul de gaming vertical , perfect pentru amatorii și profesioniștii de jocuri, cu care pur și simplu nu veți avea limite în a executa acele mișcări care depind de acele click-uri precise.

Mouse-ul este un semn că atunci când vine vorba de echipamente electronice designul evoluează constant, iar cu această nouă piesă vedem cum fabricile sunt mai preocupate de confortul și eficiența utilizatorului atunci când lucrează cu dispozitivul, astfel că există mărci și modele care ies în evidență mai mult decât altele și care oferă utilizatorului cea mai bună experiență.

Cele mai bune mouse-uri verticale

Care este cel mai bun mouse vertical?

Dacă sunteți hotărât să cumpărați un mouse vertical, piața vă oferă de la cel mai simplu până la cel mai avansat, iar pentru a vă ușura alegerea am pregătit un ghid care vă va ajuta să îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Următoarele dispozitive s-au remarcat prin funcțiile și versatilitatea lor, pe lângă faptul că sunt accesibile și răspund nevoilor utilizatorilor care lucrează ore îndelungate cu mouse-ul .

Iată șase dintre cele mai bune șase, unde veți găsi cu siguranță mouse-ul vertical potrivit pentru dumneavoastră.

Iată cei mai buni șoareci verticali:

1. Mouse vertical ergonomic Zelesouris

41xtsC51FML

Vezi pretul Emag

Este un mouse ergonomic, wireless și optic, special pentru dreptaci și conceput pentru a vă face să lucrați mai confortabil.

Este ușor de instalat, tot ce trebuie să faceți este ca sistemul informatic să detecteze dispozitivul și, după o simplă configurare, acesta va fi gata de utilizare.

Are trei butoane, clic dreapta, clic stânga și rotița centrală; pe de altă parte, există suprafața rotundă superioară cu ajutorul căreia se controlează precizia mișcării indicatorului și, de asemenea, două butoane suplimentare pentru a merge înainte sau înapoi în paginile de internet.

Acesta este un mouse funcțional, care nu vă va forța încheietura mâinii și nu vă va provoca leziuni pe termen lung. De asemenea, designul pare de bună calitate, iar butoanele răspund la o presiune ușoară.

2. Mouse optic vertical Esynic

41UppvobWAL

Vezi pretul Emag

Cele șase butoane incluse vă vor oferi versatilitatea pe care o căutați. Acesta este mouse-ul preferat al gamerilor și, deși acest model se conectează prin cablu, fabrica oferă o versiune wireless.

Este un mouse de înaltă precizie, ușor de utilizat, la care vă veți adapta rapid, chiar dacă are atât de multe butoane și o funcționalitate extinsă.

Dacă petreceți ore întregi pe internet verificând pagină după pagină, acesta este mouse-ul pe care trebuie să-l aveți, precum și dacă lucrați multe ore în fiecare zi și doriți să evitați orice fel de rănire a încheieturii mâinii.

Este plug and play ușor de instalat, nu aveți nevoie de drivere sau proceduri suplimentare, doar conectați-l și este gata de utilizare.

3. Germax wireless vertical mouse

41HXt9iRfbL

Vezi pretul Emag

Structura este rezistentă și solidă, este confortabil de ținut în mână și are cinci butoane care îi conferă operativitatea de care aveți nevoie atunci când lucrați.

Butoanele sale sunt moi, se adaptează la orice dimensiune a mâinii și, datorită designului ergonomic, nu veți simți crampe sau presiune, indiferent cât de lungă este ziua de lucru.

Vă va plăcea precizia indicatorului și veți avea senzația că operați liber datorită poziției naturale a brațului dumneavoastră.

Vă veți adapta cu ușurință la apăsarea butoanelor și veți găsi soluția ideală pentru a lucra confortabil, fără dureri de antebraț sau de încheietura mâinii.

4. Evoluent VM4R

41bCBYVe7hL

Vezi pretul Emag

Detectarea mișcării se bazează pe tehnologia optică și veți fi surprins să simțiți capacitatea de deplasare de 360° în orice direcție.

Cursorul este exact ceea ce trebuie și poate fi utilizat pe aproape orice suprafață fără a fi nevoie de un tampon special.

Confortul este punctul său forte și în plus față de cele șase butoane programabile în funcție de nevoile dumneavoastră.

Mouse-ul se configurează rapid cu orice sistem de operare, inclusiv Windows, Linux și Mac.

Este o piesă cu o sensibilitate bună, ușor de mișcat și cu o construcție de calitate care o diferențiază de alte modele.

5. CSL Optical Mouse TM137U

41dj9G54uyL

Vezi pretul Emag

Punctul său forte constă în precizia mișcărilor, o caracteristică care îl face să se remarce printre modelele similare.

Previne afecțiuni precum sindromul de tunel carpian sau cotul de tenis și este, de asemenea, netedă și ușor de manevrat.

Este negru, fără fir și de o calitate remarcabilă având în vedere prețul său accesibil.

Vă va plăcea poziția neutră în care se va afla brațul dumneavoastră, fără a-l forța în deviații osoase sau în poziții nefirești care provoacă dureri mai târziu.

Această piesă este una dintre cele mai bine cotate de către utilizatori, deoarece oferă cu siguranță ceea ce promite, iar calitatea mouse-ului este garantată.

6. Mouse wireless 2.4G Perixx

31tCDC6BYTS

Vezi pretul Emag

Este un mouse funcțional care vă va permite să prelungiți durata de viață a bateriei, deoarece are un mod de economisire a energiei.

Este compatibil cu toate versiunile de Windows. Iar datorită tehnologiei sale wireless, îl puteți utiliza atât pe tabletă, cât și pe PC sau laptop.

Este unul dintre cele mai moderne de pe piață, ergonomia sa este superioară și este complet echipat cu cele mai noi caracteristici pe care le poate avea un mouse vertical.

Calitatea este superioară, astfel încât utilizatorii care îl au deja au fost mulțumiți după investiție.

Fără îndoială, șoarecii verticali prezentați aici au cel mai bun raport calitate-preț, au cele mai bune caracteristici și sunt concepuți pentru a vă oferi cel mai bun confort în timp ce lucrați, reducând în același timp posibilitatea de rănire și crescând productivitatea; iar când vine vorba de îmbunătățirea condițiilor de lucru la birou, acești șoareci sunt o investiție care merită pentru beneficiile semnificative pe care vi le vor aduce.

La ce se folosește un mouse vertical?

În zilele noastre, suntem mulți cei care ne petrecem ziua la calculator, așa că este necesar să avem un echipament cât mai confortabil și ergonomic, care să se adapteze la forma corpului nostru și să ne permită să avem o poziție cât mai naturală.ratón-vertical

Printre aceste echipamente se numără și mouse-ul de calculator, pe care de multe ori îl trecem cu vederea și folosim orice mouse obținut, ceea ce este o greșeală care poate duce la apariția durerilor, iar pentru a preveni acest lucru, cea mai bună opțiune este să avem un mouse vertical.

Diferite tipuri de șoareci verticali

Când vine vorba de șoareci verticali sau ergonomici, trebuie să știți că veți găsi diferite modele, care sunt concepute pentru a se adapta la diferite nevoi, în funcție de modul în care utilizați acest dispozitiv util.

Nu este vorba doar de confort în timp ce lucrați, mouse-ul computerului trebuie să vă ofere confort oriunde vă aflați și indiferent de scopul pentru care îl folosiți, fie că vă aflați acasă pentru a vă verifica corespondența sau chiar dacă sunteți la jocuri de noroc, acesta va oferi mâinilor o poziție naturală, pentru a evita crampele și diferite afecțiuni.

Tipurile de șoareci verticali includ:

Mouse-uri de productivitate:

După cum sugerează și numele, aceste mouse-uri sunt folosite în lumea muncii, așa că nu sunt cunoscute pentru designul lor deosebit sau pentru numărul de butoane fanteziste, însă își îndeplinesc foarte bine funcția de a oferi confort la utilizare, mai ales în zilele lungi petrecute în fața calculatorului.

Trăim în era tehnologiei, iar jocurile video au devenit nu doar un mare hobby, ci sunt considerate acum un sport profesionist, motiv pentru care progresele în ceea ce privește echipamentele folosite nu au întârziat să apară, inclusiv mouse-ul.

Un mouse de gaming permite utilizatorului o experiență complet personalizabilă, deoarece au o mulțime de butoane pe care le poți configura în funcție de nevoile tale, iar modelele lor cu lumini sunt destul de interesante.

Șoareci medicali:

Aceste șoareci sunt special concepute pentru a preveni și a ajuta la tratarea afecțiunilor mâinilor cauzate de utilizarea incorectă a mouse-urilor și tastaturilor, cum ar fi sindromul tunelului carpian sau leziunile cauzate de efort repetitiv.

Acestea tind să aibă prețuri mai mari, dar dacă aveți oricare dintre aceste condiții, investiția va merita.

Alegerea unui mouse vertical în funcție de stilul de prindere

Atunci când alegeți un mouse vertical, este important să luați în considerare nu numai dimensiunea acestuia, ci și forma mânerului și dacă este confortabil de ținut în mână.

Din fericire, există diferite modele, mărimi și forme din care puteți alege, unde veți găsi cel care se potrivește cel mai bine cu ceea ce căutați, iar printre acestea se numără:

Palm grip:

Cu acest tip de mouse-uri va trebui să așezați întreaga palmă pe calculator, ceea ce vă oferă o prindere mult mai confortabilă, dar care nu este potrivită pentru gameri, deoarece atunci când vine vorba de precizie, nu vor fi prima opțiune de ales, chiar dacă vă permit să mutați rapid cursorul.

Acești șoareci sunt cunoscuți pentru faptul că au o umflătură pe spate, unde se poate sprijini palma, ceea ce îi face printre cei mai confortabili șoareci de utilizat.

Stilul ghearei:

Numele acestor șoareci se datorează modului în care mâna ta se sprijină pe mouse, unde palma se poate sprijini pe spatele acestuia, dar degetele tale vor lua o formă de gheară, ceea ce îți va permite să-ți folosești degetul mare, degetul mic și degetul inelar.

Acesta este tipul de mouse căutat de gameri, deoarece puteți avea mai multă precizie fără a compromite confortul.

Prindere cu vârful degetelor:

Știți cum sunt șoarecii cu prindere în palmă, iar aceștia sunt exact opusul lor, deoarece este un mouse care se controlează în întregime cu vârful degetelor și oferă o utilizare mult mai precisă.

Pe de altă parte, acestea pot fi oarecum inconfortabile pentru persoanele cu afecțiuni precum sindromul de tunel carpian și, prin urmare, nu sunt la fel de recomandate în aceste cazuri din cauza tipului de prindere pe care îl au.

Sensibilitate:

Indiferent de modelul pe care îl alegeți, trebuie să acordați atenție nivelului de sensibilitate al mouse-ului, care se măsoară prin numărul de puncte emise de laser pe centimetru, ceea ce definește precizia mouse-ului.

În funcție de model, veți putea găsi șoareci care vă permit să modificați sensibilitatea la o sensibilitate mai mare sau mai mică, în funcție de ceea ce aveți nevoie.

Avantajele și dezavantajele alegerii unui mouse vertical

Mouse-urile verticale sunt cunoscute pentru ergonomia și capacitatea lor de a vă oferi confort atunci când lucrați în fața calculatorului, au o serie de avantaje de care vă veți putea bucura încă de la prima utilizare.

Printre cele mai notabile avantaje se numără faptul că sunt confortabile pentru a fi purtate timp de mai multe ore, vă vor da stil atunci când le folosiți și vă veți putea odihni încheietura mâinii.

Cu toate acestea, veți descoperi, de asemenea, că poate dura ceva timp până când vă veți obișnui cu forma lor și poate fi o experiență care nu va fi pe placul tuturor în același mod.

Șoarecii verticali vă mențin brațul într-o poziție naturală

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le veți găsi atunci când utilizați un mouse vertical este că vă mențin brațul într-o poziție naturală, ceea ce previne durerea sau rănirea cauzată de utilizarea mouse-urilor neergonomice care tind să vă plaseze mâna într-o poziție îndoită, cunoscută sub numele de pronație.

Șoarecii verticali reorientează poziția mâinii, ajutând la menținerea mâinii relaxate și într-o poziție naturală.

Acestea reduc utilizarea mușchilor brațului

Utilizarea unui mouse în poziție verticală va reduce tensiunea asupra mușchilor mici ai mâinii prin reducerea pronației, ceea ce, la rândul său, reduce tensiunea musculară, ameliorând stresul cauzat de utilizarea incorectă a mouse-ului.

Mai multe studii au constatat că, atunci când se utilizează un mouse în poziție verticală, activitățile musculare ale brațului sunt reduse.

Mai puține șanse de rănire

Prin utilizarea unui mouse greșit, vă expuneți la diverse afecțiuni musculo-scheletice, care vă pot afecta performanțele zilnice, chiar și pentru cele mai simple sarcini, de aceea este necesar să investiți în echipamente de calitate, care sunt responsabile pentru prevenirea apariției acestor afecțiuni.

Prevenirea este posibilă prin utilizarea șoarecilor verticali, deoarece aceștia fac mâna să lucreze într-o poziție naturală, fără a fi nevoie să forțăm mușchii mici ai mâinilor noastre, care, atunci când există prea multă tensiune, pot duce la apariția unor afecțiuni precum artrita sau tendinita.

Care este diferența dintre un mouse convențional și un mouse vertical?

Șoarecii convenționali s-au schimbat foarte mult. La început au fost dispozitive care aveau o bilă care se rostogolea în baza lor, care, după un timp de utilizare și murdărie, ajungea să afecteze performanța dispozitivului.

Apoi au apărut șoarecii optici, care au evoluat în numeroase stiluri și modele, inclusiv șoareci verticali sau ergonomici.

Acești șoareci diferă de șoarecii convenționali prin simplul fapt că permit menținerea brațului într-o poziție naturală și, după cum probabil știți, acest lucru ajută la prevenirea apariției diferitelor afecțiuni ale mâinilor.

De ce să folosiți un mouse vertical și pot preveni durerile de încheietura mâinii și de antebraț?

Șoarecii verticali au devenit aliați de nădejde, mai ales pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului și pot uita să ia o pauză din când în când.

Utilizarea lor este foarte eficientă, pe lângă faptul că sunt recomandate și știți deja motivele pentru care sunt recomandate, ele ajută enorm la reducerea durerilor de încheieturi și de mâini, produse de utilizarea neîntreruptă a mouse-urilor tradiționale care nu au o suprafață sau un grip ergonomic.

Prin urmare, dacă vă petreceți mult timp folosind calculatorul, un mouse vertical este ideal.

De ce este o îmbunătățire utilizarea unui mouse vertical?

Până acum, ar trebui să fiți destul de clar cu privire la diversele avantaje ale utilizării unui mouse vertical, dar de ce sunt considerate o îmbunătățire a confortului și a performanței dumneavoastră?

Ei bine, munca de calitate este posibilă atâta timp cât aveți condiții adecvate, ceea ce se traduce prin confort și, în acest sens, șoarecii verticali sunt câștigători, permițând mâinii să se odihnească într-o poziție corectă și oferind încheieturii mâinii odihna de care are nevoie, reducând tensiunea musculară.

Lucruri de luat în considerare

Înainte de a cumpăra oricare dintre aceste dispozitive, este important să țineți cont de anumite considerente, astfel încât să puteți alege modelul care se potrivește cel mai bine utilizării dumneavoastră, printre acestea numărându-se următoarele:

Mărime:

Ar trebui să achiziționați un mouse vertical care să se potrivească dimensiunii mâinii dvs., deoarece unul prea mare sau prea mic va sfârși prin a fi incomod, lăsându-vă fără rezultatele așteptate.

Potrivit pentru utilizatorii dreptaci și stângaci:

Atunci când alegeți un mouse vertical, nu trebuie să vă faceți griji dacă acesta se potrivește cu mâna dvs. dominantă, deoarece va funcționa atât pentru stângaci, cât și pentru dreptaci.

Sunt ușor accesibile:

Acești șoareci au particularitatea de a avea o dimensiune mai mare pe una dintre laturile lor, ceea ce facilitează accesul la ei.

Asigurați-vă că aveți mouse-ul aproape de tastatură:

Este important ca poziția mouse-ului să fie aproape de tastatură, în acest fel puteți reduce distanța dintre unul și celălalt, făcând strângerea mai confortabilă.

Ajută la reducerea durerilor de cot:

Cu acești șoareci nu numai că puteți reduce riscul de a suferi de diferite dureri, unde una dintre cele mai cunoscute este durerea de cot din cauza unei prinderi incomode, dar vă vor ajuta și la ameliorarea acesteia, deoarece puteți folosi mouse-ul într-o poziție naturală și neutră.

Nu vă opriți din odihnă:

Este important ca, chiar dacă aveți un mouse vertical, să faceți pauze de la utilizarea calculatorului, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni apariția tensiunii musculare, care poate declanșa o serie de afecțiuni în organism.

Ar trebui să trec la un mouse vertical?

Răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori, inclusiv de preferințele și bugetul dumneavoastră, dar, în general, utilizarea unui mouse vertical vă va oferi multe avantaje, așa că utilizarea acestuia este foarte recomandată.

Țineți cont de starea mouse-ului pe care îl aveți acasă sau la birou, s-ar putea să fie timpul să îl schimbați, iar un mouse vertical este o alegere ideală.

În plus, le puteți obține într-o mare varietate de prețuri, modele și dimensiuni care se vor adapta perfect la ceea ce aveți nevoie.

Este posibil să joci cu un mouse vertical?

Răspunsul este da, dar trebuie să țineți cont de faptul că va dura ceva timp până vă veți obișnui să folosiți acest tip de mouse pentru jocuri, mai ales dacă sunteți obișnuit să folosiți un mouse convențional.

Cu toate acestea, există modele de mouse-uri verticale care sunt special concepute pentru jocuri, ceea ce vă va ajuta să alegeți un model cu care să puteți juca cele mai bune jocuri, în timp ce mâna dumneavoastră se află într-o poziție confortabilă.