Multimetru digital

Multímetros-Digitales

Atunci când vă ocupați de lucrări de măsurare precisă în mod profesional sau ca hobby în tâmplărie sau mecanică, este ideal să aveți la dispoziție cel mai bun etalon pe care îl puteți găsi pe piață.

Aceste dispozitive sunt disponibile într-o multitudine de tipuri, cel digital fiind unul dintre cele mai moderne și mai populare, deși nu este întotdeauna preferatul tradiționaliștilor. Există, de asemenea, calibre pneumatice, care sunt adesea folosite pentru repararea anvelopelor și calibre chirurgicale pentru uz medical.

Un etalon va fi foarte util pentru măsurători precise în proiectele casnice și profesionale, este foarte ușor de folosit și foarte intuitiv. Pentru a-l folosi bine nu trebuie să fii mecanic sau să sfidezi legile fizicii sau cele mai elementare formule ale chimiei.

Are marele avantaj că este foarte portabil și îl puteți alege în funcție de nevoile dumneavoastră.

Puteți găsi aparate cu baterii, electronice și cu diferite puncte de măsurare. Atunci când cumpărați ar trebui să vă asigurați care dintre acestea vi se potrivește cel mai bine și să investiți în cel mai convenabil.

Pentru a face o alegere trebuie să vă uitați la marcă, la cost și la ceea ce poate face unealta. Există unele multifuncționale, dar veți găsi și unul care este foarte specializat într-un singur tip de măsurare, este doar o chestiune de a decide ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Este o idee bună să faceți câteva comparații, există o mare varietate între ofertele comerciale și cu cât sunteți mai în siguranță, cu atât mai bine.

Am făcut un test, printre calitățile a ceea ce am văzut în oferta disponibilă, am realizat un ghid în care puteți găsi mai multe dintre aceste dispozitive, poate cu aceste sugestii puteți lua o decizie mai bună.

Cele mai bune calibratoare digitale

Iată cele mai bune calibratoare digitale:

1. JUNING electronic digital caliper

51C-eRAEhJL

Vezi pretul Emag

Dacă v-ați săturat să cumpărați unelte de calitate îndoielnică și din plastic care nu se ridică la înălțimea celor mai simple sarcini de bricolaj sau de măsurare a instalațiilor sanitare, uitați-vă la cei de la Juning, care au proiectat un calibru precis, cu citire rapidă, cu o roată metalică ușor de glisat și o piuliță de blocare.

Pentru durabilitate, dispozitivul este fabricat din oțel inoxidabil; afișajul său digital mare permite citiri clare, iar scara riglei este gravată cu laser.

2. JOYLINK CALIPER Calibru digital

41QK6lfqCTL

Vezi pretul Emag

Încheind lista de calibre selectate pentru această analiză, aș dori să vă recomand unul dintre cele mai versatile, fiabile și rentabile calibre pe care le veți găsi pe piața instrumentelor de măsură. Acesta este Joylink, un calibru digital fabricat din plastic călit, rezistent la coroziune, care vă permite să glisați și să vă poziționați fără probleme atunci când faceți orice activitate de bricolaj.

Este prevăzut cu un afișaj digital LCD foarte mare, ușor de citit, cu două moduri de măsurare ușor de schimbat (inch și milimetri) și cu baterie inclusă. Este un vernier foarte recomandat chiar și pentru industria auto.

3. Calibru digital precis Futec DC-1

51SXKQny1gL

Vezi pretul Emag

Acest micrometru de tip vernier are un domeniu de măsurare de la 0 la 150 mm, care măsoară, de asemenea, dimensiunile interne și externe și adâncimea.

Este prevăzut cu o funcție de oprire automată și funcții metrice comutabile. Adică, în afară de milimetri, se măsoară și în inci.

Are un preț ridicat, dar este rezistent la apă, la praf și este fabricat din oțel inoxidabil de calitate, astfel încât investiția pe care o faceți pentru el vă va dura mult timp. (KS Tools 300.0532 digital caliper (0-150 mm)

51p0Re8uFuL

Vezi pretul Emag

Fabricat din oțel inoxidabil, dispozitivul KS Tools are un dispozitiv de blocare a șurubului cu vernier și o gradație a filetului. În consecință, este capabil să măsoare atât adâncimea internă, cât și cea externă.

Oferă măsurători în milimetri și în inci. Cei care îl au îi laudă performanțele, deși se plâng de timpul lent de resetare, spun că este un dispozitiv de bună calitate. Este accesibil, este de culoare roșie și include o cutie de depozitare.

5. Etrier Mannesmann - M 823-160

Multímetros-Digitales

Vezi pretul Emag

Cu un afișaj LCD cu 5 cifre, acest dispozitiv face parte din grupul de etaloane digitale care oferă soliditate în schimbul unei investiții mici.

Unitatea sa de măsură este în inci, milimetri și miimi de inci, este fabricat din materiale solide și funcționează cu o baterie rotundă RL44.

Este economic și performant, fiind foarte recomandat de către cei care îl dețin datorită calității instrumentului în raport cu investiția făcută pentru achiziționarea lui.

6. Calibru digital Louisware

Equipar-Magazine

Vezi pretul Emag

Echipat cu un șurub micrometric, acest instrument are patru funcții de măsurare și unități numerice ușor de citit.

Este prevăzut cu un afișaj mare, ușor de citit, în special pentru cei care petrec ore întregi la acest tip de muncă și a căror vedere este slabă.

Are un preț scăzut și, după părerea celor care îl au deja, este un aparat solid, realizat din materiale rezistente, capabil să facă măsurători bune și cu multă precizie. Este o piesă de bijuterie.

7. Fixpoint WZ SL 150 D - Calibrator digital ieftin

[#Z]

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai puțin scump de pe listă. Cei care îl au insistă asupra faptului că nu este un instrument foarte avansat, deși este corect și precis.

Oferă forme standard de măsurare, iar capacitatea sa este mai degrabă universală, deoarece măsoară adâncimea și dimensiunile interne și externe.

Aceasta, în special, este metalică și nu ca altele care vin în culori, o baterie rotundă care este inclusă în pachet împreună cu manualul. Funcționează la o tensiune de 1,5 V.

Ghidul de cumpărare al calibratorului digital

[#Z]

Nu este nevoie de un doctorat pentru a utiliza un calibrator, fiind un dispozitiv extrem de simplu de utilizat și oricine cu un minim de curiozitate și bun simț îl poate folosi pentru a măsura fără probleme. Acestea sunt simpliste în ceea ce privește designul și utilizarea.

Ele constau din două puncte egale care sunt plasate la fiecare capăt. Trebuie doar să plasați punctele la capătul cel mai îndepărtat de ceea ce urmează a fi măsurat și, odată ce fiecare capăt este plasat în spațiul care urmează a fi măsurat, trebuie să îl îndepărtați pentru a măsura distanța dintre ele. Unele calibre sunt vândute chiar cu măsurători fixe, astfel încât nu va trebui să recurgeți la instrumente de măsură secundare pentru a obține măsura pe care doriți să o cunoașteți.

Tipuri de calibre digitale

Există nenumărate tipuri de calibre pe piață, toate cu aceeași funcție, dar fiecare adaptat la nevoile și preferințele dumneavoastră, aici le explicăm pe cele mai populare.

Intern:

Se utilizează pentru a măsura, de exemplu, lățimea părții interne a unei piulițe, adică pentru a măsura distanța internă a unui obiect. Punctele sunt, de obicei, prestabilite și se află în interiorul obiectului care urmează să fie măsurat. Unele etriere folosesc un șurub de reglare, altele se reglează prin lovirea ușoară a suprafeței.

Externe:

Au picioare de reglare în formă de arc și măsoară distanța dintre marginile exterioare ale unui obiect. Acestea sunt reglate în același mod ca și etrierii interni.

Separatoare:

Acestea sunt cel mai adesea reglate cu șuruburi și, de obicei, au vârfuri fine și picioare drepte care rețin în mod eficient suprafața pe care trebuie să o măsurați. Acestea sunt utilizate pentru a măsura distanța dintre două puncte dintr-un obiect, cum ar fi o electrocardiogramă sau o hartă.

Hermafrodit:

Folosit pentru a trasa linia de la marginea unui obiect până la un punct situat undeva în centrul acelui obiect. Acesta este format din două tipuri de picioare, un picior îndoit cu un vârf ascuțit care marchează punctul din centrul obiectului și rămâne acolo și un picior drept care are un vârf plictisitor și strâmb cu care se apucă marginea obiectului.

Vernier:

Măsoară distanțele interne și externe și chiar adâncimea. Acestea se caracterizează prin fălci mari cu margini drepte orientate una spre cealaltă, care sunt responsabile pentru măsurătorile externe.

Veți vedea că are, de asemenea, fălci mai mici cu margini zimțate care măsoară în interior. De asemenea, are o sondă, care măsoară adâncimea obiectului.

Cadran:

Acestea au aceeași funcție ca și Vernier, cu diferența că cele cu cadran au, așa cum le indică numele, un cadran în față care face ca măsurătorile mici să fie mai ușor de citit.

Digitale:

Acestea au aceeași funcție ca și Vernier și cadranul, dar, în loc să folosească o riglă, vă oferă un mic ecran pe care puteți vedea numerele care sunt rezultatul măsurătorii pe care ați făcut-o.

Micrometru:

Există calibre interne, externe și de adâncime, fiecare măsurând în funcție de specificațiile sale. Acestea arată diferit față de etrierele convenționale. Se reglează cu un șurub și are un cadran pe componentă care indică măsura pe care o veți obține atunci când reglați șurubul.

Ce calibru digital să cumpărați?

[#Z]

Fiecare dispozitiv are o calitate specifică, însă toate au o serie de calități la care ar trebui să acordați atenție pentru a cumpăra dispozitivul potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Trebuie să învățați elementele de bază și aspectele tehnice pentru a face alegerea corectă. Pentru a face acest lucru, este esențial să luați în considerare următoarele elemente:

Tip:

Fiecare calibru are un scop diferit, le veți găsi Vernier, Dial, digital, printre altele. Ar trebui să știți care dintre ele vă va oferi cele mai bune rezultate și să o alegeți pe aceea.

Nivelul de precizie:

Un factor determinant dacă este vorba de instrumente de măsurare. Cu cât este mai precisă, cu atât mai bine, deci aceasta este o calitate la care ar trebui să acordați o atenție deosebită, indiferent dacă sunteți un utilizator ocazional sau profesionist.

Căutați construcția:

Trebuie să vă uitați neapărat la structura dispozitivului, la materialele din care sunt făcute. Vom recomanda întotdeauna oțel inoxidabil de înaltă calitate.

Aceste materiale oferă rezistență la apă și la alte elemente, cum ar fi murdăria și grăsimea, și sunt, de asemenea, foarte durabile.

Durata de viață a bateriei:

În acest caz, este important să căutați unul cu sistem de oprire automată care să vă împiedice să irosiți bateria. Această funcție va fi extrem de utilă deoarece, în cazul unei utilizări neglijente, bateriile acestor dispozitive tind să dureze doar o perioadă scurtă de timp, astfel încât această opțiune poate fi foarte utilă pentru a vă prelungi munca de măsurare.

Ușor de utilizat:

În mod ideal, în orice caz, ar trebui să cumpărați o unealtă care să vă facă viața mai ușoară, nu una care să vă dea bătăi de cap. De aceea, ar trebui să căutați acele caracteristici care să vă ușureze utilizarea. Rotițele sensibile la degetul mare, afișajele lizibile, mișcările netede ale fălcilor sunt câteva dintre elementele pe care le veți găsi într-un etrier ușor de utilizat.

Preț:

Prețurile sunt la fel de variabile ca și mărcile și, deși etrierele nu sunt exagerat de scumpe, va trebui să alegeți în funcție de mijloacele dumneavoastră. Totuși, nu uitați că ieftinul va fi scump pe termen lung. Cu cât puteți investi mai mulți bani în dispozitiv, cu atât acesta va fi mai precis și mai durabil.

Ce dimensiune de calibrator aveți nevoie?

Este extrem de important să răspundeți la această întrebare înainte de a face o investiție. Cel mai probabil, veți avea nevoie de un calibru standard de 0-6 inch, acesta fiind cel mai frecvent utilizat model, însă merită să analizați caracteristicile zonei care urmează să fie măsurată, deoarece este posibil să aveți nevoie de ceva mai mare.

După cum știți, etrierii vin într-o varietate de dimensiuni, trebuie doar să fiți siguri de ceea ce aveți nevoie, astfel încât să puteți lua acasă cel potrivit.

Este importantă certificarea?

Dacă sunteți un profesionist, este posibil să aveți nevoie de un instrument foarte precis, care să fie certificat, dacă faceți lucrări de detaliu, veți avea nevoie de o garanție suplimentară, iar acesta este cu siguranță un element foarte important de luat în considerare, astfel încât, în acest caz, merită să investiți niște bani în plus într-un instrument cu toate certificările sale. Dacă veți folosi calibratorul doar pentru câteva lucrări mici, informale, atunci nu este necesar să cheltuiți mai mulți bani pentru un instrument certificat.

Cum se utilizează un calibru digital?

Întrebări frecvente

Ce este un calibru digital?

Numite și calibre electrice, acestea sunt un instrument de măsură de precizie pentru înregistrarea măsurătorilor de mare precizie. Calibrul digital este cea mai recentă inovație în tehnologia de măsurare și afișează măsurătorile pe un ecran LCD.

Cât de precis este un calibru digital?

Etalonurile digitale comută cu ușurință între sistemele de centimetru și inch. Aceste dispozitive pot citi la o rezoluție de 0,01 mm sau 0,0005 inch, cu o precizie de aproximativ ± 0,02 mm sau 0,001 inch pentru calibre de 150 mm (6 inch).

Este necesară calibrarea manometrelor?

Răspunsul este da. Este necesar să se calibreze fălcile interioare și exterioare ale unei cleme. Aceste calibre ajută operatorii să măsoare cu precizie dimensiunile mici, ceea ce este esențial pentru integritatea generală a pieselor în multe industrii de producție și construcții.