17 iulie 2019

Sursa: vz.ru, remnmilitarynews.ru

Cotidianul rusesc Vzgliad a informat, în ediția din 17.07.2019, că, potrivit presei americane, în documente ale Adunării Parlamentare a NATO, au fost deconspirate, accidental, locurile de dislocare a armamentelor nucleare ale SUA din Europa.  

 

După cum scrie Washington Post, un raport al unui membru canadian al Comitetului pentru Apărare și Securitate al Adunării Parlamentare a NATO, intitulat “O nouă eră a descurajării nucleare? Modernizarea, controlul armamentului și al forțelor nucleare ale aliaților” a fost făcut public în luna aprilie, dar după aceea a fost îndepărtat de pe site-ul alianței. În documentul de 150 de pagini se vorbea despre locurile de dislocare a depozitelor din Europa în care se află armamente nucleare americane.

 

Publicația belgiană De Morgen a publicat, marți, un raport din care rezultă că armele nucleare americane sunt stocate la bazele Kleine-Brogel din Belgia, Büchel din Germania, Aviano și Gedi-Torre din Italia, Volkel din Olanda și Incirlik din Turcia.

 

O sursă din cadrul NATO, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a spus că “acesta nu este un document oficial al NATO”.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Locațiile în care se află armamentele nucleare americane în Europa nu erau chiar atât de secrete. Aproape că se poate vorbi despre un secret al lui Polichinelle, care este cunoscut, de fapt, de toată lumea. Însă, este pentru prima dată când se vorbește în mod deschis despre acest lucru.

 

NATO a deconspirat, din greșeală, locațiile armelor nucleare americane din Europa

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE