18 martie 2019

Sursa: md.gov.ge, uawire.org

  Pe 18.03.2019, în Georgia au început exercițiile militare de Comandă şi Stat Major ale NATO cu numele de cod „GEO EXERCISE 2019”, la care participă militari din 24 țări membre NATO și partenere.

 

Ministerul Apărării din Georgia informează că exercițiile vor avea loc până pe 29 martie, la Centrul Comun de Pregătire și Evaluare NATO-Georgia /JTEC (o bază militară în afara capitalei Tbilisi).

 

La acestea vor participa: peste 350 de militari din 24 de țări, reprezentanți ai organizațiilor umanitare internaționale, ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii și ai Forțelor ONU de menținere a păcii. De asemenea, reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vor participa în calitate de observatori.

 

Pe 25 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va vizita Georgia și va participa la exerciții. Conform unei declarații a ministrului apărării al Georgiei, Levan Izoria, aceste exerciții nu sunt îndreptate împotriva unor "țări terțe".

 

Potrivit lui L. Izoria, "vecinul nordic al Georgiei percepe exercițiile ca pe o amenințare, dar acestea reprezintă o recunoaștere a Georgiei ca partener NATO onorabil, pregătit să devină membru al Alianței". 

 

 

 

NATO începe exerciții militare în Georgia 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE