18 iunie 2020

Sursa: ria.ru

 Serviciul de presă al Flotei a 6-a din cadrul Forțelor Navale ale SUA a informat că, pe 18.06.2020, nava de desant Oak Hill a început deplasarea către Marea Neagră, unde se va alătura distrugătorului Porter, cu care va îndeplini misiuni comune de patrulare.

 

“USS Oak Hill a început transferul către Marea Neagră. Aceasta va deveni a patra navă a Forțelor Navale ale SUA care intră în Marea Neagră de la începutul acestui an și se va alătura distrugătorului USS Porter pentru îndeplinirea de misiuni comune de patrulare”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții Flotei a 6-a au menționat că prezența navelor Oak Hill și Porter în Marea Neagră oferă o nouă oportunitate pentru sporirea securității maritime și pentru extindea cooperării cu partenerii regionali.

 

Anterior, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că distrugătorul Porter din clasa Arleight Berk aparținând Forțelor Navale ale SUA a intrat în Marea Neagră, iar forțele Regiunii Militare Sud controlează activitățile navei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul american Porter a intrat în Marea Neagră pe 17.06.2020.

Anterior, acesta s-a mai aflat în Marea Neagră începând din 13 aprilie 2020. De asemenea, în luna februarie, în regiune s-a aflat și distrugătorul Ross, care face parte din sistemul de apărare antirachetă Aegis.

În total, în anul 2019, nave de luptă ale NATO au efectuat 13 întrări în acvatoriul Mării Negre.

Conform Convenției internaționale de la Montreux din anul 1936, navele de luptă ale statelor neriverane Mării Negre au dreptul să se afle în acvatoriul acestei mări timp de maximum 21 de zile.

 

Nava americană de desant Oak Hill a început deplasarea către Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE