21 aprilie 2019

Sursa:ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Sursa Bosphorus Observer, care urmărește mișcarea navelor prin Strâmtoarea Bosfor, a informat că, pe 21.04.2019, nava de cercetare Echo aparținând Forțelor Navale ale Marii Britanii a intrat în Marea Neagră. Potrivit sursei de monitorizare Marine Traffic, în prezent, nava se deplasează în direcția Nord.

 

Nava Echo este destinată pentru executarea operațiilor de cercetare în sprijinul submarinelor sau navelor de desant și poate transmite informații în regim de timp real. Nava este dotată cu trei mitraliere cu șase țevi M134 Minigun, calibru 7,62 milimetri, două puști antiaeriene Oerlikon, calibru 20 de milimetri, și cu patru mitraliere de calibru mare.

 

Anterior, nava de cercetare Echo s-a mai aflat în Marea Neagră în luna decembrie 2018.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în acvatoriul Mării Negre se află o puternică grupare navală a statelor membre NATO.

În primul rând este vorba despre navele Grupării Navale Permanente a NATO (SNMG-2/Standing NATO Maritime Group), între care se află nava amiral a acesteia, distrugătorul olandez Evertsen, fregata canadiană Toronto, fregata spaniolă Santa Maria, fregata turcă Gelibolu și nava auxiliară franceză Var. Gruparea a intrat în Marea Neagră pe 28.03.2019 și deja se apropie termenul maxim de 21 de zile, după care trebuie să părăsească regiunea.

De asemenea, începând din 14.03.2019, în Marea Neagră se află și distrugătorul american Ross.

Forțele și mijloacele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) monitorizează activitățile navelor străinte aflate în Marea Neagră. La supravegherea directă a acestora participă nava de patrulare Vasily Bykov și nava de cercetare Ivan Khurs.

Probabil, nava de cercetare Echo nu va beneficia de o monitorizare foarte strictă, ținând cont de faptul că la bordul acesteia nu se află armamente ofensive, care să poată reprezenta un pericol pentru forțele ruse.

Trebuie menționat faptul că nava de cercetare britanică Echo a fost prima navă dintr-un stat membru NATO, care a intrat în Marea Neagră după incidentul ruso-ucrainean din zona Strâmtorii Kerci din 25.11.2018.

 

Nava de cercetare britanică Echo a intrat în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE