30 aprilie 2020

Sursa: balabin-1712.livejournal.com​

Potrivit sursei, în dimineața zilei de 30.04.2020, nava de cercetare electronică Ivan Khurs, Proiect 18280, din compunerea divizionului de nave de cercetare al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a revenit la Sevastopol.

 

Nava a încheiat astfel primul marș de lungă durată efectuat după introducerea în dotarea Forțelor Navale. Acesta a fost început pe 28 noiembrie 2019. În cele cinci luni în care s-a aflat în misiune, echipajul navei a desfășurat, în mod activ, o serie de activități potrivit destinației, în acvatoriile Mării Mediterane, Oceanului Atlantic și Oceanului Indian, asigurând monitorizearea unor grupări navale ale NATO.

 

Revenită în Marea Neagră pe 21.04.2020, nava de cercetare electronică Ivan Khurs a continuat să îndeplinească misiuni specifice.

 

După ce a ajuns în rada portului Sevastopol, echipajul navei a fost supus unui examen medical, în legătură cu introducerea regimului de carantină.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de cercetare electronică Ivan Khurs aparține Divizionului 519 Nave de Cercetare Electronică – Sevastopol din cadrul FRMN. Aceasta a fost introdusă în dotarea Forțelor Navale pe 25.06.2018.

Nava a traversat Strâmtoarea Bosfor spre Marea Mediterană pe 30 noiembrie 2019 și înapoi spre Marea Neagră pe 21 aprilie 2020. Astfel, echipajul acesteia a îndeplinit misiuni în zona maritimă îndepărtată timp de 144 de zile.

Pe lângă misiunile îndeplinite în Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian, nava de cercetare electronică Ivan Khurs s-a mai aflat în Marea Roșie și Marea Arabiei.

 

Nava de cercetare electronică Ivan Khurs a Flotei ruse din Marea Neagră a revenit la Sevastopol

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE