19 aprilie 2019

Sursa: bmpd.livejournal.com, remnmiitarynews.com

Potrivit unor date preliminare, în dimineața zilei de 18.04.2019, aflată la câteva mile de Cap Hersones, nava mare de desant Cezar Kunikov, Proiect 775/2 din dotarea Brigăzii 197 Nave Desant – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care se deplasa către Feodosia, s-a oprit din marș, din motive tehnice.

 

În ajutorul navei au venit remorcherul de salvare SB-5 și nava de stins incendii PJS-123.

 

Ulterior, nava a fost remorcată de remorcherul SB-5 și deplasată în locul de dislocare permanentă.

 

Departamentul pentru informare și comunicații în masă al Ministerului rus al Apărării informase anterior că, în Marea Neagră, se desfășoară un exercițiu al Detașamentului de avarie-salvare al FRMN, care include și acordarea de sprijin unor nave de suprafață aflate în dificultate. Pe lângă navele detașamentului, la acesta au participat și fregatele Smetlivy și Pytlivy.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de desant Cezar Kunikov ambarcase o companie de infanterie marină și, probabil, se pregătea să efectueze debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în raionul poligonului Opuk de lângă Feodosia.

Având în vedere vechimea navelor de acest tip, nava de desant Cezar Kunikov aflându-se în serviciu din anul 1986, și folosirea intensă a acestora în ultimii ani în campania din Siria, producerea unor incidente de acest tip este inevitabilă.

 

Nava de desant Cezar Kunikov a Flotei ruse din Marea Neagră a fost avariată

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE