05 ianuarie 2020

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.01.2020, citând o sursă din cadrul structurilor de forță din Crimeea, că nava mare de desant Orsk, Proiect 1171, aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) are nevoie de reparații la sistemul de propulsie.

 

“În timpul unei deplasări în Siria, pe nava de desant s-a defectat unul din cele două motoare diesel”, a precizat sursa.

 

Potrivit declarațiilor acesteia, durata reparațiilor pe nava Orsk va depinde de existența pieselor de schimb. În cazul în care acestea nu există, vor trebui să fie produse.

 

Pe 03 decembrie, site-urile turcești au publicat fotografii cu nava de desant Orsk în Strâmtorile de la Marea Neagră, remorcată de remorcherul de salvare MB-304.

 

Nava de desant Orsk a avut ca misiune transportul de mărfuri în Siria, în cadrul operațiunii denumite în presă Expresul sirian.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de desant Orsk aparține Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii de află șapte nave mari de desant, între care trei Proiect 1171 și patru Proiect 775.

În ultima perioadă, mai multe nave de desant ale FRMN au avut diverse probleme tehnice și au avut nevoie de reparații.

Directorul Întreprinderii 13 de Reparații Navale din Sevastopol, Aleksandr Iuriev, a declarat, pe 04.01.2020, că, în perioada noiembrie-decembrie 2019, au fost efectuate reparații pe navele de desant Saratov, Novocerkassk, Orsk și Cezar Kunikov.

Navele de desant ale FRMN sunt uzate fizic și moral, după ce au fost întrebuințate intens în ultimii cinci ani pentru executarea de transporturi de mărfuri de la Novorossiysk la Tartus în Siria. De regulă, după aspectul fizic exterior al navelor, s-a apreciat că acestea au fost încărcate la capacitate maximă.

 

Nava de desant Orsk a Flotei ruse din Marea Neagră s-a întors remorcată din Siria

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE