29 mai 2020

Sursa: mil.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 28.05.2020, că testele de marș pentru cea de-a treia navă de patrulare Proiect 22160, Pavel Derzhavin, construită de corporația Ak Bars, se află în faza activă.

 

Problemele legate de graficul de testare a navei au fost analizate la o consfătuire de lucru desfășurată la Sankt Petersburg, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov.

 

Contractul pentru construirea navei a fost încheiat între reprezentanții Ministerului Apărării și cei ai Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, parte a corporației Ak Bars pe 09 octombrie 2014.

 

În prezent, nava se află în baza de predare externă din Novorossiysk. Aceasta este pregătită pentru demagnetizare, în vedera ieșirii pe mare. Restricțiile legate de pandemia de coronavirus nu i-au împiedicat pe constructori să aducă nava în etapa de testare.

 

În acest fel, cea de-a treia navă de patrulare Pavel Derzhavin este planificată să fie predată Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) înainte de termenele stabilite în contract.

 

Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk a predat deja flotei două nave Proiect 22160: Vasili Bykov, pe 20 decembrie 2018, și Dmitri Rogachev, pe 11 iunie 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, în contractul de construire a navei, termenul de predare a fost stabilit pentru luna decembrie 2020. Este posibil însă, ca aceasta să fie livrată mai devreme cu câteva luni.

Nava de patrulare Pavel Derzhavin va fi introdusă în dotarea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Aceasta va deveni a 15-a platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul FRMN.

În total, brigada va avea în înzestrare șase nave de acest tip. Ultimele trei nave Proiect 22160, Serghei Kotov, Viktor Veliky și Nikolai Sipyagin, vor fi livrate FRMN în 2021, 2022 și 2023

 

Nava de patrulare Pavel Derzhavin va fi introdusă în dotarea FRMN înainte de sfârșitul anului

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE