Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 07.03.2019, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat îndeplinirea de misiuni de curs K-2: navigarea și ducerea luptei de către o singură navă.

 

În timpul activităților practice, echipajul navei a executat trageri de artilerie și lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei. De asemenea, au fost executate lansări de rachete cu complexul Kalibr-NK asupra unor ținte navale și de coastă.

 

În același timp, au fost executate exerciții navale și antrenamente de război electronic, cu instalațiile de bruiaj pasiv de radiolocație, și de luptă pentru vitalitatea navei, în timpul staționării într-o radă necunoscută.

 

Elementele misiunilor de curs au fost efectuate în poligoane de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

 

Anterior, în cooperare cu grupul de aviație, echipajul navei Vasili Bykov a asigurat primirea la bordul navei a unui elicopter Ka-27 al Aviației navale a FRMN.

 

Următoarea etapă de pregătire pentru luptă a echipajului navei de patrulare va consta în îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, în compunerea unui grup naval tactic de nave ale FRMN.

 

Nava de patrulare Vasili Bykov, Proiect 22160, este prima navă de acest tip, care a intrat în compunerea FRMN, cu punctul de dislocare permanentă în Novorossiysk.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasily Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk. Echipajul acesteia a îndeplinit misiuni de curs de tip K-1 (pregătirea navei pentru marș), începând din 17.01.2019.

În cadrul misiunilor de curs K-2 (activități individuale pe mare), pe 25.02.2019, echipajul navei a executat trageri de artilerie în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Neagră.

Nava Vasily Bykov este prima navă din cadrul Proiectului 22160 și una din cele 12 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr aflate în prezent în dotarea FRMN.

Datele principale despre nava Vasily Bykov:

– Număr de bord: 368;

– Număr de uzină: 161;

– Data începerii construcției: 26.02.2014;

– Data lansării la apă: 28.08.2017;

– Data introducerii în dotare: 20.12.2018.

În total, pentru dotarea Flotei ruse din Marea Neagră vor fi produse șase nave Proiect 22160. Cea de-a doua navă, Dmitri Rogachev, se află în teste la Novorossiysk, și va fi introdusă în dotare în prima parte a anului 2019.

Cea de-a treia navă, Pavel Derzhavin, a fost lansată la apă pe 21.02.2019, la Șantierul Naval din Kerci.

07 martie 2019
Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN a încheiat executarea misiunilor de curs pe mare

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE