06 noiembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 05.11.2019, citând o sursă din cadrul structurilor de forță din Crimeea, că nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, a ieșit în Marea Mediterană, unde, în compunerea escadrei ruse, va executa o serie de exerciții cu Forțele Navale ale statelor din regiune.

 

“Luni, nava de patrulare Vasili Bykov a trecut prin strâmtorile de la Marea Neagră și a intrat în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. Una din misiunile pe care nava le va îndeplini în cadrul marșului de lungă durată va consta în participarea la exerciții comune cu nave din două state din sudul Mării Mediterane”, a precizat sursa.

 

Nava de patrulare Vasili Bykov este prima navă a Proiectului 22160. Aceasta a fost dezvoltată la Biroul de Proiectare și Construcții Nordic, parte a Corporației Întrunite Constructoare de nave (OSK). Nava a fost construită la Șantierul naval din Zelenodolsk și a fost predată flotei în luna decembrie 2018.

 

În luna octombrie 2019, nava de patrulare Vasili Bykov a mai fost pentru câteva zile în Marea Mediterană. În timpul marșului, aceasta a vizitat portul grecesc Pilos, unde marinarii ruși au participat la activitățile consacrate sărbătoririi a 192 de ani de la bătălia navală de la Navarino.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Escala navei de patrulare Vasili Bykov în portul grecesc Pilos a fost efectuată în perioada 19-22.10.2019. Aceasta a plecat de la Sevastopol pe 16 octombrie și a revenit, probabil, pe 25 octombrie.

În aceste condiții se pune întrebarea de ce nava a mai revenit în Marea Neagră, dacă peste 10 zile era planificată deplasarea în Marea Mediterană?

Este foarte posibil ca actuala misiune să nu fi fost planificată anterior, iar deplasarea navei în Marea Mediterană să aibă loc din cauza evoluției situației din Siria.

În urmă cu câteva zile, forțe și mijloace aparținând Forțelor Navale și Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, aflate în estul Mării Mediterane și în Siria, au executat un atac masiv cu rachete asupra unor poziții ale insurgenților din Provincia Idlib.

În prezent, în copunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană se află trei platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Amiral Makarov și submarinele Stary Oskol și Krasnodar din compunerea FRMN. Alături de acestea, în cadrul grupării se mai află și fregatele Pytlivy și Yaroslav Mudry ale FRMN și Flotei din Marea Baltică

 

 

Nava de patrulare Vasili Bykov a FRMN va îndeplini misiuni în cadrul grupării navale din Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE