Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Pe 07.03.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul navei de salvare a submarinelor Kommuna a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat activități de coborâre a aparatului subacvatic pilotat de căutare-salvare AS-28.

 

În cadrul activităților, nava de salvare Kommuna a ieșit pe mare în unul din poligoanele de pregătire pentru luptă, unde echipajul a executat pregătirea aparatului AS-28 pentru marș, coborârea acestuia în apă și deplasarea în punctul de scufundare indicat.

 

Ulterior, marinarii au efectuat coborârea aparatului la o adâncime de 10 metri, au verificat comunicațiile și au desfășurat algoritmi de așezare pe fundul mării și de ridicare la suprafață.

 

Pentru perfecționarea desprinderilor practice ale salvatorilor, pe fundul mării a fost fixată macheta unui submarin, iar echipajul aparatului AS-28 a realizat o scufundare până la aceasta.

 

În vederea asigurării scufundării aparatului AS-28, în raionul de desfășurare a activităților a fost deplasată vedeta de radă de scafandri RVK-1112 a FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși în luna iulie 2018, nava de salvare Kommuna a împlinit 103 ani, aceasta continuă să participe în mod activ la diverse activități ale Serviciului de avarie-salvare al FRMN, cu ieșirea pe mare.

Astfel, în anul 2016, nava a participat la exercițiul strategic Caucaz-2016, iar în 2017 a luat parte, în mod repetat, la exercițiile FRMN.

Începând din luna ianuarie 2012, nava se află în compunerea Grupului 1 al Detașamentului 145 Nave Salvare – Sevastopol al FRMN.

În februarie 2016, nava a primit în înzestrare aparatul de salvare la adâncime mare de tip AS-28.

07 martie 2019
 Nava de salvare Kommuna a FRMN a executat activități de instrucție pe mare

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE