Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.09.2019, că, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul navei de salvare Kommuna a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a trecut la îndeplinirea de misiuni în poligoanele navale din acvatoriul Mării Negre.

 

Timp de câteva zile, nava, adaptată pentru bazarea aparatelor de salvare submarină cu echipaj, va desfășura activități practice de cooperare cu aparatul de căutare-salvare de tip AS-28.

 

La rândul său, echipajul aparatului AS-28 va executa scufundări ale acestuia la diverse adâncimi, de la 10 la 40 de metri, în timpul cărora va verifica funcționarea comunicațiilor în imersiune și va îndeplini algoritmi de așezare pe fundul mării.

 

În scopul perfecționării deprinderilor salvatorilor, la o adâncime de aproximativ 40 de metri, pe fundul mării, va fi amplasată macheta unui submarin. Specialiștii navei de salvare Kommuna vor asigura lansarea aparatului AS-28 la apă, deplasarea acestuia către submarin și cuplarea cu acesta.

 

La desfășurarea activităților de instrucție pentru luptă mai participă și o navă specializată de scafandri, precum și o navă de asigurare a FRMN.      

 

Comentariu remnmilitaryblog.comKommuna este o navă de salvare a submarinelor, construită sub formă de catamaran. În prezent, aceasta este singura navă operațională a Forțelor Navale ale Federației Ruse rămasă din vremea flotei imperiale și este cea mai veche navă din lume aflată în exploatare.

În luna iulie 2019, nava de salvare Kommuna a împlinit 104 ani și  continuă să participe în mod activ la diverse activități ale Serviciului de avarie-salvare al FRMN, cu ieșirea pe mare.

Începând din luna ianuarie 2012, nava se află în compunerea Grupului 1 al Detașamentului 145 Nave de Salvare – Sevastopol al FRMN.

În februarie 2016, nava a primit în înzestrare aparatul de salvare la adâncime mare de tip AS-28.

10 septembrie 2019
 Nava de salvare Kommuna a FRMN desfășoară activități cu aparatul de mare adâncime AS-28

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE