04 iulie 2019

Sursa: dumskaya.net

 Pe 3 iulie, nava franceză de cercetare electronică Dupuy de Lome  (A759) a intrat în Marea Neagră. 

 

Sistemele de cercetare elecronică instalate pe navă permit detectarea, interceptarea și efectuarea analizei tehnice a diferitelor surse de radiații electomagnetice în banda de frecvențe de la 300 MHz până la 90 GHz, precum și interceptarea și analiza semnalelor sistemelor de comunicații (inclusiv satelitare) în toată banda de frecvențe de la 30 kHz la 100 GHz.

 

Echipamentul navei este capabil să intercepteze și decodifice cele mai moderne tipuri de comunicații de date și voce, bazate pe o serie largă de protocoale, inclusiv e-mailuri și convorbiri telefonice.

 

Nava Dupuy de Lome a fost introdusă în serviciul de luptă în aprilie 2006. Aceasta poate atinge viteze de 16 noduri, iar echipajul său este alcătuit din 30 de marinari și 80 de operatori.

 

 

 

Comentariu BSMAP: Este demn de remarcat că nava franceză nu va participa în mod direct la exercițiul multinațional Sea Breeze-2019. În principal activiatea acesteia va fi îndreptată spre cercetarea comunicațiilor și în special a activității electronice a navelor rusești care, la rândul lor, monitorizează activitatea navelor participante la Sea Breeze, în mod deosebit distrugătorului american USS Carney.

 

Nu este prima dată când Dupuis de Lom a intrat în Marea Neagră pentru defășurarea activităților specifice de cercetare radio-electronică. Se poate spune că aceasta execută periodic astfel de misiuni, la un interval regulat de patru ani. Nava a mai fost prezentă în Marea Neagră în 2006, 2010, 2014 și 2015. Singura excepție de la respectarea ciclului de patru ani fiind în perioada 2014-2015, datorită situației generate de anexarea Crimeei și intensificarea conflictului ucraineano-rus.

 

Având în vedere specificul navei, pe timp de pace aceasta își îndeplinește cel mai bine misiunile în momentele de tensiune și de încordare militară, când mijloacele țintă sunt întebuințate aproape de capacitatea lor reală și există șansa apariției unor breșe în măsurile de protecție și mascare radioelectroică pe care acestea le respectă în mod normal. Acesta este principalul motiv pentru care nava franceză a fost trimisă în Marea Neagră pe timpul desfășurării exercițiului Sea Breeze-2019.

 

 

 

Nava franceză de cercetare electronică Dupuy de Lome  a intrat în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE