01 februarie 2019

Sursa: dw.com

  Nava de sprijin Werra A-514 (clasa 404 Elbe), din cadrul Forțelor Navale germane, se va alătura Grupării navale permanente a NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2) din Marea Neagră.

 

Potrivit Deutsche Welle, care citează un oficial din Ministerul german al Apărării, în cursul lunii februarie nava auxiliară va ajunge în porturile bulgare din Burgas și Varna.

 

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Germania a dat asigurări privind continuarea sprijinului Ucrainei în eliberarea echipajelor și navelor reținute de forțele ruse, în descurajarea acțiunilor ostile ruse, inclusiv prin asigurarea prezenței navelor militare germane în Marea Neagră, precum și în reformele din domeniul securității și apărării.

 

Pe de altă parte, sursa Deutsche Welle a precizat că în prezent autoritatea germană nu intenționează să trimită alte nave în Marea Neagră.

 

SNMCMG-2 a fost ultima dată prezentă în Marea Neagră în perioada 30.10-18.11.2018, timp de 20 de zile, timp în care navele au efectuat escale în porturile Batumi (Georgia) şi Burgas (Bulgaria), în zona estică a portului bulgar participând la exerciţiul multinaţional bilateral româno-bulgar Poseidon 18. Gruparea navală a NATO ost constituită din: nava comandant, Rhein A513 (clasa 404 Elbe, Germania), vânătorul de mine Turia (clasa Segura, Spania), vânătorul de mine Erdemli (clasa Engin,Turcia), dragorul maritim Lt. Dimitrie Nicolescu (România), dragorul de mine Tsibar(Bulgaria) şi vânătorul de mine Evropi (Grecia).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nava germană de sprijin Werra va intra în Marea Neagră în februarie, în cadrul SNMCMG-2 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE