21 aprilie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Surse de informare din Istanbul au anunțat, pe 21.04.2020, că nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strîmtoarea Bosfor și a intrat în Marea Mediterană.

 

Potrivit site-urilor locale turcești, nava mare de desant Novocherkassk se deplasează către portul sirian Tartus, în care se află o bază de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

După aspectul exterior al navei se poate aprecia că aceasta este puternic încărcată. Este a doua deplasare din acest an a navei de desant Novocherkassk în Siria. În total, în perioada ianuarie-martie 2020, navele mari de desant ale FRMN au efectuat cel puțin șase deplasări în Siria.

 

În Marea Mediterană acționează pe baze permanente o escadră rusească. Din compunerea acesteia fac parte până la 15 nave de luptă și auxiliare.

 

Anterior, fregatele rusești, precum și submarinele diesel-electrice, din compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană au efectuat mai multe atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra unor poziții ale insurgenților din Siria.

 

Potrivit presei străine, navele mari de desant și nave ale Flotei auxiliare din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, precum și o serie de nave închiriate, participă la operația denumită Expresul sirian, pentru livrarea de mărfuri către Grupul de aviație rus din Baza Aeriană – Hmeimim din Provincia Latakia, Baza de asigurare tehnico-materială a Forțelor Navale din Tartus și pentru trupele guvernamentale siriene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mare de desant Novocherkassk aparține Brigăzii 97 Nave de Desant din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Anterior, nava a mai trecut prin strâmtorile turcești de la Marea Neagră pe 02.03.2020, deplasându-se către Baza Navală – Tartus din Siria. De asemenea, nava mare de desant Orsk a FRMN a traversat strâmtorile pe 28.02.2020.

Ulterior, la întoarcerea din Siria, nava mare de desant Novocherkassk a participat la activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră, împreună cu alte nave de desant ale FRMN. Astfel, pe 21.03.2020, echipajele navelor mari de desant Saratov, Novocherkassk și Cezar Kunikov au executat un complex de trageri de artilerie asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă, în poligoane maritime din Marea Neagră.

 

Nava mare de desant Novocherkassk a Flotei ruse din Marea Neagră a intrat în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE