Surse: mil.ru, militarynews.ru

 Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 26.05.2020, echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a executat un exercițiu de apărare antiaeriană, în acvatoriul Mării Negre.

 

La asigurarea activităților desfășurate în timpul exercițiului au participat două avioane de vânătoare Su-30SM din compunerea regimentului de aviație de asalt al Aviației navale a FRMN.

 

Potrivit planului exercițiului, avioanele de vânătoare, care au jucat rolul adversarului convențional, au executat un atac cu rachete asupra navei, iar echipajul acesteia a respins atacul și a eliminat amenințarea aeriană.

 

În timpul activităților, marinarii din postul de apărare antiaeriană al navei mici purtătoare de rachete Ingushetia au descoperit amenințarea aeriană, iar echipajul acesteia a executat bruiaj acti și pasiv, cu întrebuințarea mijloacelor de război electronic. Cu toate acestea, echipajele avioanelor Su-30SM și-au continuat încercările de a lansa un atac aerian asupra navei.

 

Utilizând datele mijloacelor de dirijare, echipajul unității de luptă de rachete și artilerie de pe navă a început să escorteze țintele și, ulterior, a distrus avioanele adversarului, prin întrebuințarea armamentelor de rachete și artilerie de la bord.

 

Exercițiul a fost executat în acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Aceasta a fost introdusă în dotarea FRMN pe 28.12.2019, fiind ultima platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr livrată acestei flote (a 14-a).

Avioanele de vânătoare de tip Su-30SM aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din compunera Aviației și Apărării Antiaeriene a FRMN. Unitatea dispune de o escadrilă de avioane de acest tip (12 aeronave).

Este posibil ca nava mică purtătoare de rachete Ingushetia să desfășoare activități de pregătire K-2 pe mare (activități individuale ale unei nave de luptă), în vederea unei eventuale deplasări în Marea Mediterană.

26 mai 2020
Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a FRMN a executat un exercițiu de apărare antiaeriană 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE