30 septembrie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a declarat, pe 30.09.2019, că nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a trecut la desfășurarea testelor în acvatoriul Mării Negre.

 

“Echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a ieșit din Novorossiysk și a trecut la efectuarea testelor de uzină de marș. Pentru echipajul navei este prima ieșire autonomă pe mare, după construirea și lansarea la apă a navei”, a precizat acesta.

 

Potrivit declarațiilor sale, în timpul testelor, echipajul navei va verifica fiabilitatea instalațiilor energetice, a mecanismului de direcție, mecanismelor auxiliare, mijloacelor de comunicații, de navigație și altor sisteme și echipamente.

 

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia este cea de-a opta navă din seria modernizată Buian-M și este destinată FRMN. Navele de acest tip au un deplasament crescut și sunt echipate cu cele mai noi rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, respectiv cu complexul universal de rachete Kalibr, conceput pentru a distruge țintele navale și de coastă. Navele din clasa Buian-M sunt destinate pentru paza și apărarea zonei economice exclusive a statului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, Proiect 21631, a fost adusă remorcată în acvatoriul Mării Negre, în a treia decadă a lunii august 2019.

Nava a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, începând din 29 august 2014, și a fost lansată la apă pe 11 iunie 2019.

În dotarea FRMN se mai află deja alte două nave de acest tip, respectiv Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo. Acestea fac parte din compunerea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol, care este comandată de căpitan rang I Igor Vorobiev.

Directorul general al Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, Aleksandr Kaprov, a declarat, pe 16.08.2019, că, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va fi finalizată până la sfâșitul anului 2019.

Cel mai probabil, nava va fi introdusă în dotarea FRMN în cursul anului 2020, urmând să devină a 14-a platformă purtătoare de rachete Kalibr a acesteia.

 

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a început testele în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE