Surse: ria.ru, mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat, pe 03.12.2019, că echipajul noii nave mici purtătoare de rachete Ingushetia a executat trageri de artilerie, într-un poligon maritim din Marea Neagră.

 

Tragerile au fost executate în cadrul testelor de stat ale navei, înaintea introducerii acesteia în compunerea de luptă a FRMN.

 

Pe timpul ieșirii pe mare, echipajul navei, în comun cu o echipă a uzinei producătoare, a executat trageri cu instalațiile de artilerie ale navei, în regim normal, precum și la unghiuri maxime de rotație și de altitudine, asupra unor ținte navale, aeriene și de coastă.

 

De asemenea, în timpul tragerilor, s-a efectuat, în condiții reale, reglarea și coordonarea echipamentelor din sistemul de control al navei și armamentelor.

 

În același timp, echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia, în comun cu echipajului anui avion de vânătoare Su-30SM din compunerea Aviației navale a FRMN, a verificat sistemul de apărare antiaeriană al navei.

 

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia este o navă multirol, dotată cu sisteme moderne de artilerie, rachete, antidiversiune, apărare antiaeriană și radiotehnice.

 

Nava a fost construită pentru FRMN fiind a opta navă modernizată din seria Buian-M. Navele de acest tip au deplasamentul crescut și sunt înzestrate cu noi armamente de rachete de mare precizie, cu rază lungă de acțiune, respectiv cu complexul de rachete universal Kalibr-NK. Acesta este destinat pentru distrugerea țintelor navale și de coastă.

 

Misiunea principală a navei va consta în paza și apărarea zonei economice exclusive a statului. Introducerea navei în înzestrarea FRMN este planificată pentru sfârșitul lunii decembrie 2019.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va fi introdusă în dotarea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol și va devein a 14-a platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr. În dotarea brigăzii se mai află alte două nave de acest tip, Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, livrate FRMN pe 01.06.2018 și 10.12.2018.

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia a ieșit pe mare pe 22.10.2019, pentru desfășurarea testelor de uzină de marș. Pe timpul acestora, nava a mai executat trageri de artilerie, cât și lansarea unei machete a rachetei de tip Kalibr.

Nava Proiect 21631 a fost construită la Șantierul Naval din Zelenodolsk. Construcția navei a început pe 29 august 2014, iar lansarea la apă a avut loc pe 11 iulie 2019. Inițial, nava trebuia să fie dată în exploatare din anul 2018, însă, din cauza prelungirii termenelor pentru navele Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, finalizarea acesteia a fost amânată pentru 2019.

Caracteristici de bază ale navei: Deplasament 949 de tone. Lungime 74,1 metri, lățime 11 metri, înălțime 6,57 metri, pescaj 2,6 metri. Viteza 25 de noduri. Autonomie 10 zile. Distanță de navigație 2.500 de mile. Echipaj 52 de persoane.

03 decembrie 2019
Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia destinată FRMN a executat trageri în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE