Surse: mil.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.01.2020, echipajul navei mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un antrenament privind întrebuințarea complexului de rachete Kalibr-NK.

 

În timpul antrenamentului, personalul unității de luptă artilerie și rachete de pe nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a îndeplinit algoritmi de acțiune pentru executarea lansărilor electronice de rachete asupra unei ținte de suprafață.

 

Potrivit planului exercițiului, echipajul navei a respins atacul aerian al adversarului convențional, întrebuințând complexul de artilerie antiaeriană AK-630M-2 Duet și a executat un atac de răspuns cu rachete, sub forma lansărilor electronice, cu ajutorul complexului de rachete Kalibr-NK.

 

Antrenamentul s-a desfășurat în punctul de dislocare permanentă, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.comNava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek, Proiect 21631, aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

În compunerea brigăzii se mai află alte două nave de acest tip, respectiv Orekhovo-Zuevo și Ingushetia.

Recent, echipajul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a executat elemente ale misiunilor speciale de curs K-2 pe mare, adică “navigația și ducerea luptei în mod individual de către o navă”.

În cadrul exercițiului de amploare desfășurat pe 09 ianuarie în acvatoriul Mării Negre de către nave de luptă și auxiliare ale FRMN și Flotei de Nord, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a lansat o rachetă antinavă de tip Kalibr (3M54) asupra unei ținte navale.

Pe timpul antrenamentului din 23 ianuarie, nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a simulate lansarea unei rachete similare. Este interesant de remarcat faptul că lansarea electronică de rachete nu s-a efectuat de pe mare, ci din punctul de dislocare permanentă.

Acest lucru înseamnă, că, în situații de urgență, în care nu va exista timp pentru deplasarea navelor pe mare, lansările de rachete de tip Kalibr vor putea fi efectuate direct din punctele de dislocare de la Sevastopol și Novorossiysk.

23 ianuarie 2020
Nava mică purtătoare de rachete V. Volochek a FRMN a executat lansări electronice de rachete Kalibr

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE