22 august 2019

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

  Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, Proiect 21631, este adusă, în prezent, pe apele interne, cu ajutorul remorcherelor Căpitan Volokitin și Bars, în acvatoriul Mării Negre.

 

Se estimează că nava urmează să fie finalizată la una din facilitățile navale din Marea Azov sau Marea Neagră și să fie introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

Nava a fost lansată la apă pe 11 iunie 2019 la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk. Construcția acesteia a început pe 29 august 2014.

 

În dotarea FRMN se mai află deja alte două nave de acest tip, respectiv Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo. Acestea fac parte din compunerea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete, care este comandată de căpitan rang I Igor Vorobiev.

 

Navele mici purtătoare de rachete din clasa Buian-M sunt nave multirole de asalt pentru zona maritimă apropiată. Acestea sunt destinate pentru executarea de atacuri asupra unor ținte de coastă la distanțe de până la 2.500 de kilometri. De asemenea, navele pot fi întrebuințate pentru misiuni de patrulare, de apărare a bazelor și locurilor de dislocare ale navelor sau pentru lupta cu navele de suprafață.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Directorul general al Șantierului Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk, Aleksandr Kaprov, a declarat, pe 16.08.2019, că, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va fi finalizată până la sfâșitul anului 2019.

Cel mai probabil, nava va fi introdusă în dotarea FRMN în cursul anului 2020, urmând să devină a 14-a platformă purtătoare de rachete Kalibr a acesteia.

Nava purtătoare de rachete Ingushetia, destinată FRMN, este adusă remorcată în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE