23 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 22.12.2019, că, în cursul săptămânii viitoare, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, dotată cu armament de mare precizie, va fi introdusă în înzestrarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

 

După cum au precizat reprezentanții ministerului, festivitatea de introducere a navei în dotarea flotei este planificată pentru perioada 26-27 decembrie.

 

“La Sevastopol, se va desfășura ceremonia de introducere în dotarea FRMN a navei mici purtătoare de rachete Ingushetia, care va include arborarea drapelului Sfântului Andrei, în prezența reprezentanților Comandamentului Principal al Forțelor Navale, militarilor și veteranilor flotei”, se arată în comunicatul de presă.

Ingushetia este o navă multirol, dotată cu sisteme moderne de artilerie, rachete, apărare antiaeriană și antidiversiune.

 

Nava a fost construită pentru FRMN, fiind a opta navă din clasa Buian-M.

 

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631 sunt nave din clasa râu-mare, proiectate special pentru Forțele Navale, ținând cont de posibilitățile de întrebuințare a acestora în Marea Caspică și Marea Neagră.

 

“Navele din cadrul proiectului sunt dotate cu noile complexe de rachete de mare precizie cu rază lungă de acțiune, respectiv complexul universal de rachete Kalibr-NK. Întrebuințarea în luptă a navelor de acest tip din acvatoriile Mării Caspice și Mării Mediterane împotriva obiectivelor teroriștilor de pe teritoriul Siriei a demonstrat o mare eficiență a acestora și posibilități de luptă extinse în timpul acțiunilor desfășurate în zona maritimă îndepărtată”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia va fi introdusă în dotarea Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN, alături de celelalte două nave de acest tip, Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, livrate flotei în iunie și decembrie 2018.

În urma introducerii în înzestrare a navei mici purtătoare de rachete Ingushetia, FRMN va dispune de 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, din care șase submarine și opt nave de suprafață.

În anul 2020, în dotarea FRMN, este planificată introducerea altor șase platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, astfel:

– nava de patrulare Pavel Dezhavin (Proiect 22160);

– nava de patrulare Serghei Kotov (Proiect 22160);

– nava mică purtătoare de rachete Graivoron (Proiect 21631);

– nava mică purtătoare de rachete Kozelsk (Proiect 22800);

– nava mică purtătoare de rachete Tsiklon (Proiect 22800);

– nava mică purtătoare de rachete Okhotsk (Proiect 22800).

La sfârșitul anului 2020, FRMN va dispune de 20 de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr (14 nave de suprafață și șase submarine). Acestea vor putea să lanseze, la o salvă, 112 de rachete de tip 3M14T și 36 de rachete 3M14K. În total, va fi vorba despre 148 rachete de croazieră de tip Kalibr.

 

Nava purtătoare de rachete Ingushetia va fi introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE