16 decembrie 2019

Sursa: tvzvezda.ru, remnmlitarybog.com

 Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat că, pe 15.12.2019, în partea de sud-vest a Mării Negre a intrat distrugătorul Ross al Forțelor Navale ale SUA.

 

Nava mică purtătoare de rachete Vysny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început monitorizarea distrugătorului american. Aceasta va asigura controlul asupra acțiunilor navei americane, pe timpul prezenței acesteia în Marea Neagră.

 

“Forțele și mijloacele stabilite aparținând Flotei din Marea Neagră au organizat monitorizarea unui distrugător american, care a intrat pe 15 decembrie în partea de sud-vest a Mării Negre”, se arată în comunicatul CNCA.

 

În acest an, este vorba deja despre a opta navă a Forțelor Navale ale SUA care intră în Marea Neagră. În luna octombrie, în acest acvatoriu s-a aflat distrugătorul american Porter. Atunci, controlul asupra acțiunilor navei americane a fost asigurat de fregata Amiral Essen, precum și de navele mici purtătoare de rachete Vysny Volochek și Orekhovo-Zuevo.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Procedurile standard de monitorizare a navelor străine din Marea Neagră prevăd întrebuințarea de forțe și mijloace navale, aeriene și terestre din dotarea FRMN pentru supravegherea activităților desfășurate de acestea în regiune.

De regulă, amploarea monitorizării este stabilită în funcție de mărimea și de importanța navei, precum și de activitățile la care urmează să participle aceasta în acvatoriul Mării Negre.

În anumite situații, FRMN organizează chiar activități de pregătire pentru luptă în contrapartidă la prezența navelor străine.

Potrivit Convenției de la Montreux, care reglementează tranzitul Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, distrugătorul american nu poate rămâne în Marea Neagră mai mult de 21 de zile.

 

Nava rusească Vysny Volochek monitorizează distrugătorul american Ross în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE