Surse: mil.gov.ua, facebook.com

 Pe 1 decembrie, nava de patrulare "Pryluky" a Forțelor Navale din Ucraina și corveta "Commandant Birot" a Forțelor Navale din Franța au desfășurat un exercițiu naval comun de tipul PASSEX, în zona de nord-vest a Mării Negre.

 

În cursul manevrelor comune, echipajele navelor au urmărit creșterea nivelului de interoperabilitate în conformitate cu standardele navale ale Alianței Nord-Atlantice. 

 

“Misiunile comune cu navele de luptă ale NATO reprezintă o experiență excelentă și o oportunitate de a rezolva elemente ale semnalelor MTP care ne permit să rafinăm și să executăm în mod compatibil misiuni la nivel înalt”, a declarat comandantul navei "Pryluky", căpitan rang 3 Volodymyr Uglinski.

 

La activități au participat și elevi ai Institutului Forțelor Navale din cadrul Universității Naționale „Academia Navală Odesa” (НУ “ОМА”).

 

Comentariu BSMAP: Înainte de a ajunge în Odesa, corveta franceză a vizitat portul georgian Batumi unde, împeună cu reprezentanții Gărzii de Coastă din Ministerul Afacerilor Interne din Georgia și forțele speciale ale Ministerului Apărării din Georgia a desfășurat antrenamente comune în apele internaționale din Marea Neagră.

Passing Execise (PASSEX în terminologia militară navală a SUA și NATO) reprezintă un exercițiu efectuat între două nave pentru a se asigura că ambele sunt capabile să comunice și să coopereze în situații de luptă sau de ajutor umanitar.

MTP reprezintă "Manualul semnalelor tactice navale și de manevră" al NATO.

  

03 decembrie 2019
Nava ucraineană "Pryluky" și corveta franceză "Commandant Birot" au desfășurat un PASSEX

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE