Nave de luptă ale Flotilei ruse din M. Caspică au efectuat lansări electronice de rachete Kalibr

Sursa: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 19.09.2019, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, echipaje ale navelor purtătoare de rachete ale Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au executat activități de instrucție și luptă de distrugere a țintelor navale și de coastă cu rachete de mare precizie de tip Kalibr.

 

În timpul desfășurării unor misiuni de patrulare, echipajele de luptă ale fregatei Daghestan și navei mici purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk au primit informații potrivit cărora în unul dintre raioanele de activitate economică ale statelor din zona Mării Caspice a fost descoperită o navă neidentificată cu teroriști convenționali, care amenință în mod direct siguranța navigației civile, și că în zona de litoral se află un punct de comandă întărit al unei organizații teroriste.

 

Conform deciziei comandanților, echipajele unităților de luptă de rachete și artilerie de pe nave au introdus coordonatele țintelor în sistemul de conducere de luptă și au început pregătirile pentru lansarea de rachete Kalibr. După primirea confirmării de distrugere a țintelor, echipajele navelor au efectuat lansări electronice (de instrucție) de rachete la distanțe de aproximativ 350 și 500 de kilometri.

 

În cadrul exercițiului Centru-2019, în zona Mării Caspice sunt implicate 15 nave de luptă și auxiliare, peste 150 de unități de tehnică blindată și auto, peste 6.000 de militari și salariați civili ai marilor unități și unități ale FRMC, precum și peste 20 de aparate de zbor ale Aviației Forțelor Terestre a Regiunii Militare Sud.

 

Pe timpul exercițiului, gruparea de forțe a flotilei desfășoară activități în cooperare cu subunitățile de coastă pentru ducerea acțiunilor de luptă pe direcția maritimă și desfășoară antrenamente pentru apărarea căilor de comunicație maritime și a raioanelor navale pentru activități economice din acvatoriul Mării Caspice, în cooperare cu Forțele Navale ale Republicii Kazahstan.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Flotila rusă din Marea Caspică întrebuințează la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, două din cele patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, respectiv fregata Daghestan și nava mică purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk. Celelalte două platofrme, navele mici purtătoare de rachete Veliky Ustiug și Uglici, îndplinesc misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Toate cele patru nave au lansat, din Marea Caspică, în două rânduri, la sfârșitul anului 2015, rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte de pe teritoriul Siriei.

Deși Marea Caspică este mare închisă, începând din anul 2018, navele FRMC se deplasează pe canalul Volga-Don spre Marea Neagră și respectiv Marea Mediterană.

Lansările electronice parcurg întreg algoritmul de lansare a unei rachete, mai puțin etapa finală cu lansarea efectivă a acesteia.

Mulțumim pentru încredere
20 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro