08 iulie 2020

Sursa: mil.gov.ua

 Nave ucrainene de diferite tipuri au executat (perioadă neprecizată) acțiuni de antrenament de luptă în în zona de responsabilitate din Marea Neagră.


Scopul activității l-a reprezentat testarea și coordonarea elementelor de pregătire pentru luptă și, de asemenea, de a afișa forța militară ucraineană în Marea Neagră.

 

La acțiune au participat subunități de infanterie marină și aviație tactică din organica Foțelor Aeriene ale Ucrainei.


Au fost executate exerciții tactice de debarcare ale desantului maritim pe o zonă de coastă neamenajată, aflată sub controlul aerian și terestru al inamicului, minarea raioanelor maritime, protecția comunicațiilor maritime, prevenirea blocării bazelor navale etc. În general au fost executate acțiuni de respinge a inamicului care acționează naval și de protecție a naufragiaților.

 

De menționat est faptul că la activitate au acționat nave care au intrat în dotarea Foroțelor Navale în anul 2020, iar comanda acestora a fost realizată dintr-un punct de comandă dispus naval (pe navă n.n.).


Conducerea Forțelor Navale ucrainene precizează că vor fi desfășurate în continuare astfel de acțiuni, în conformitate cu standardele de instruire ale NATO.

 

Comentariu BSMAP: Este greu de spus care sunt navele participante la exercițiu care au intrat în înzestrarea Forțelor Navale ucrainene în 2020. Ultimele nave despre care sunt informații că au fost transferate acestei categorii de forțe sunt vedetele de patrulare americane calsa Island, „Slavyansk” și „Starobilsk”, care au ajuns în Ucraina pe 21 octombrie 2019 (deși fuseseră oficial vândute Ucrainei, de cître SUA, din 2018). Însâ până în prezent nu a fost anunțată operaționalizarea acestora.

În ceea ce privește cele 16 vedete de patrulare Mark VI, achiziționate în 2020 tot din SUA, acestea nu au fost încă livrate Ucrainei, iar operaționalizarea lor este puțin probabil să aibă loc mai devreme de anul 2021.

 

 

 

 

 

Nave și mijloace de luptă aeriene ale Ucrainei au executat un exercițiu de apărare în zona de costă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE