22 decembrie 2019

Sursa: unuan.info, facebook.com

 Ministerul Transporturilor din Rusia a închis navigația prin Strâmtoarea Kerci timp de patru zile, pentru desfășurarea unor „lucrăril temporare”.

 

"În intervalul  21 decembrie 2019 (00:00) - 24 decembrie 2019 (23:59), nu se recomandă navelor să intre în zona de navigație a Podului Crimeea, datorită desfășurări unor lucrări temporare", a declarat ministerul vineri 20 decembrie.

 

Potrivit informațiilor grupului de monitorizare al Institutului de Studii Strategice din Marea Neagră, preluate de redactorul șef al publicației ucrainene BlackSeaNews, Andrii Klymenko, întreruperea navigației este determinată de deschiderea liniei de cale ferată care leagă Rusia continentală de Crimeea, pe Podul Crimeea. 

 

Navigația este oprită “pentru că însuși președintele rus va lua un tren pentru o plimbare de-a lungul podului, pe 23 decembrie, iar primul tren va fi lansat pe 24 decembrie”, a scris A. Klymenko, pe 21 decembrie, pe pagina sa de facebook.

 

Comentariu BSMAP: Ministerul rus al Transporturilor a anunțat pe 1 noiembrie că trenurile vor începe să circule între Crimeea și Rusia înainte de sfârșitul anului 2019. A fost anunțat un program pentru trenuri din Sankt Petersburg și Moscova către Simferopol și Sevastopol. Aceste trenuri vor traversa bineînțeles Podul Crimeea (19 km) deschis  traficului auto în 2018.

Începând cu sfârșitul lunii octombrie, conform unui raport rus, „trenuri tehnice grele”, constând dintr-o locomotivă cu 23 de vagoane pline cu pietre zdrobite rulau pe pod pentru teste.  

Șinele de cale ferată au fost montate pe pod în iulie 2019. Specialiștii ruși afirmă că sudarea precisă va permite trenurilor să călătorească „lin și silențios”. Autoritățile au instalat, de asemenea, scuturi de zgomot pe pod în zonele apropiate liniei de țărm de pe ambele părți ale podului.

Deschiderea liniei de tren peste pod este o altă etapă importantă pentru integrarea peninsulei, nu în ultimul rând pentru că rușii sunt destul de îndrăgostiți de călătoriile de lungă durată cu trenul - un obicei învățat din vremurile sovietice. De asemenea, Rusia are tendința de a avea încredere în călătoriile cu trenul mai mult decât în rețeaua națională de transport aerian, cu destul de multe probleme. Capacitatea de a efectua ieftin transporturi grele în mod regulat, din partea continentală va fi, de asemenea, un beneficiu substanțial pentru perspectivele de dezvoltare ale peninsulei.

 

Navigația prin Str. Kerci este închisă timp de patru zile pentru inaugurarea căii ferate pe Podul Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE