24 august 2019

Sursa: russian.rt.com, uawire.org

 Pe 23 august, prim-vicepreședintele Comisiei de Afaceri Internaționale din cadrul Dumei de stat a Federației Ruse a declarat pentru RT că o revizuire a Noului Tratat Strategic de Reducere a Armelor (New START) care să țină cont de toate armele potențiale ale Rusiei nu este posibilă, deoarece mai multe prototipuri încă nu sunt gata pentru luptă.

 

„Rusia are o serie de evoluții, dar, de regulă, există o perioadă destul de lungă de timp între dezvoltarea unui nou tip de armă și momentul în care este introdusă în serviciu. Și, în acest caz, este exact genul de situație cu care ne confruntăm”, a spus parlamentarul.

 

Novikov a comentat o declarație a secretarului american al Apărării, Mark Esper, potrivit căreia „toate armele noi pe care Rusia încearcă să le achiziționeze” trebuie să fie incluse în New START.

 

În luna mai, subsecretarul de stat american pentru Controlul armelor și Afacerile internaționale de securitate, Andrea Thompson, a declarat că racheta hipersonică „Avangard”  și racheta balistică intercontinentală RS-28 „Sarmat” intră sub incidența New START. Pe de altă parte, aceasta a preciza că sistemul rusesc de rachete hipersonice „Kinzhal”, racheta de croazieră cu propulsie nucleară „Burevestnik” și vehiculul subacvatic fără pilot „Poseidon”, îndeplinesc criteriile americane pentru „o nouă clasă de arme strategice ofensive”.

 

Comentariu BSMAP: Strategii americani își fac în continuare treaba foarte bine, fiind cu un pas înaintea celor ruși. Ca și în cazul tratatului INF, aceștia pregătesc retragerea din mai importantul tratat New START (măsuri pentru reducerea viitoare și limitarea armamentului strategic ofensiv) care expiră în februarie 2021.

De ce nu ar mai prelungi SUA tratatul cu cinci ani așa cum dă posibilitatea textul documentului și cum probabil și-ar dori Moscova? În primul rând pentru că tratatele semnate de Washington cu Kremlinul limitează SUA în competiția militară cu o mare putere mai importantă decât Rusia și cu un potențial mai mare decât aceasta. Nefiind parte semnatară a tratateor ruso-americane, China are libertatea de a produce și testa armament performant fără limite. Acest lucru îngrijorează Washingtonul care, pe termen scurt, riscă să se trezească într-un dezavantaj semnificativ față de China din punct de vedere cantitativ și calitativ al armamentului strategic ofensiv.
Nu mai puțin important este faptul că SUA doresc să atraga Rusia într-o nouă cursă a înarmării, una cel puțin de natură calitativă, de la care Moscova nu se poate abține. Coroborată cu actualele sancțiuni economice, alunecarea Rusiei într-o nouă cursă a înarmării reprezintă o formulă sigură de colaps economic, pe care Moscova a mai experimentat-o în anii '80-'90.

New START - un alt tratat ruso-american care probabil se va stinge în următorii ani

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE