Nivela laser

mejor-nivel-laser

Cu toții avem chiar și o mică doză de tulburare obsesiv-compulsivă în anumite momente din viața noastră, mai ales când vine vorba de agățarea unui tablou astfel încât să atârne drept, într-o linie orizontală frumoasă și precisă.

Poate că în cutia ta de scule ai tot ce-ți trebuie pentru a agăța tabloul, dar probabil că încă te mai chinui să nu-l faci să se ducă într-o parte.

Cel mai bun nivel cu laser face exact acest lucru sau, cu alte cuvinte, vă permite să trasați linii orizontale și verticale perfecte, indiferent de distanță, înălțime sau lățime, o posibilitate pe care nu o oferă nivelele tradiționale.

Aceste nivele se potrivesc în palma unei mâini, oferă precizie lucrărilor de construcție și remodelare și, în plus, nu va trebui să vă confruntați cu un dispozitiv greu de utilizat.

Cele mai bune nivele laser

Care este cea mai bună nivelă laser?

Dintre toate cele disponibile pe piață, aceste 8 nivele laser profesionale, care oferă recenzii pozitive despre ceea ce cred alți cumpărători.

Există câte ceva pentru toată lumea, fie că aveți nevoie de unul care să atingă distanțe mari, fie că aveți nevoie de unul care să se potrivească buzunarului dumneavoastră, am alcătuit o listă care pune preț pe calitate, practicitate și utilitate.

Iată dintre cele mai bune nivele laser:

1. Nivel laser profesional Bosch GCL 2-15

51qJ-WocEcL

Vezi pretul Emag

Acest nivel are un distanțier laser mare, plus că este dotat cu ochelari de vedere cu laser, un panou receptor, o baterie cu litiu de 10,8 V, un încărcător și o telecomandă, ceea ce înseamnă că o astfel de unealtă este pentru cei mai profesioniști din domeniul construcțiilor: dacă sunteți inginer sau antreprenor care este și diriginte de șantier, este ideal pentru dumneavoastră, dar și dacă lucrați ca topograf sau trebuie să evaluați podele.

Bosch GCL 2-15 are avantajul că verifică neregularitățile pe orice suprafață solidă, este potrivit pentru orice.

2. Leica Lino L2P5 nivel laser autonivelant

41+hLHOrLaL

Vezi pretul Emag

Aceasta este probabil cea mai elegantă dintre toate de pe listă, probabil datorită capetelor sale rotunjite și culorilor negru și roșu. Cântărește doar 2,5 kilograme și este dotat cu o placă țintă pentru o mai bună precizie a ochiului uman, un adaptor magnetic cu multifuncționalitate, baterii alcaline (tip AA, 4 x 1,5V) și o husă de transport.

Nivelul cu laser cu linie încrucișată Leica Lino L2P5 poate trasa în spațiu până la două linii și patru puncte de referință care vor fi chiar mai vizibile decât cele ale concurenței datorită calității optice ridicate a sistemului Leica. În plus, are o rază de acțiune de peste 30 de metri.

3. Nivel cu laser DeWalt DW088K XJ

DeWalt cântărește doar 460 de grame, dar asta nu înseamnă că nu este eficient, deoarece poate atinge o vizibilitate interioară de până la 15 metri. Laserul său verifică neregularitățile suprafeței, astfel încât aceasta se autonivelează sau se adaptează chiar dacă acestea sunt înclinate, astfel încât nicio construcție nu ar trebui să fie o problemă.

Una dintre caracteristicile sale este că are două butoane, unul pentru pornire/oprire și un altul foarte util care indică nivelul bateriei.

Cele mai bune atribute ale sale sunt baza acestui nivel laser, care este realizată din material magnetic pentru a putea lucra pe suprafețe metalice, carcasa sa pentru a-l transporta cu cea mai bună protecție și un cârlig pentru perete.

Și cum știm că sectorul construcțiilor poate fi oarecum riscant, este acoperit de o carcasă de cauciuc pentru a preveni deteriorarea în caz de lovituri.

4. Nivel laser Bosch PLL 360

41jQccKHDHL

Vezi pretul Emag

Bosch a dezvoltat un instrument de măsurare cu linii laser autonivelante de 360 de grade, astfel încât va oferi o orientare exactă și fără greș, în ciuda obiectelor din spațiu, asta deoarece nivelarea sa este automată, ideală pentru cei mai perfecționiști utilizatori care doresc rezultate în doar câteva secunde și care sunt mulțumiți de un dispozitiv care cântărește doar 499 de grame.

Acest nivel cu laser PLL 360 este unul dintre cele mai versatile, deoarece poate face proiecții de linii orizontale, verticale și chiar diagonale din orice punct prin intermediul unei funcții de blocare. Spre deosebire de celelalte, acesta are un trepied pentru o înălțime suplimentară și o husă de protecție.

5. Makita SK104Z laser level

41BGFqbqliL

Vezi pretul Emag

Un panou de control simplu, astfel încât să puteți activa fiecare dintre funcțiile laserului, alți cumpărători spun că această nivelă laser încrucișată este unul dintre cele mai bune modele practice. Lumina roșie poate desena linii orizontale, verticale și chiar linii încrucișate.

De asemenea, are un sistem de nivelare automată care funcționează cu ajutorul unui pendul, ceea ce este util și pentru lucrul pe pante sau terenuri abrupte, fără a uita că are un suport magnetic pentru înșurubarea pe orice suprafață. Makita are două butoane de comandă pentru a acționa toate funcțiile disponibile pentru nivelarea laserului.

6. Nivel laser Prexiso XL2

31ayeKXXslL

Vezi pretul Emag

Cu culorile tradiționale de construcție gri și galben, Leica nu dezamăgește cu acest model de nivel laser. Este dotat cu o placă de țintă pentru cei care au nevoie de puțin ajutor, precum și cu un pătrat multifuncțional și baterii alcaline (tip AA, 3 x 1,5V). De asemenea, vine cu o husă de transport căptușită.

Dacă nu sunteți cel mai experimentat în construcții și aveți nevoie doar de ajutor tehnic pentru a remodela sau decora un spațiu din casa dumneavoastră, un astfel de nivel este ideal. Direcția fasciculului său, care ajunge până la 10 metri, este atât orizontală, cât și verticală.

7. Bosch 360 Flexi laser level

512PqMRrCOL

Vezi pretul Emag

Da, am ales deja trei dintre cele mai bune modele Bosh, dar asta pentru că este un pionier în materie de nivele laser. Acest dispozitiv alimentat cu baterii alcaline poate traversa liniile rapid și precis, ajungând până la 10 metri în zona de lucru. În interior, lumina laserului este foarte vizibilă.

360 Flexi de la Bosch este unul dintre cele mai practice și compacte, atât de mult încât este foarte intuitiv de utilizat. Trebuie doar să așteptați patru secunde pentru ca acesta să se niveleze automat. Acesta este livrat cu baterii și o husă de protecție.

8. Nivel laser Skil LL051

4159QeQbStL

Vezi pretul Emag

Skil, poate fi cel mai simplu și mai economic model de pe listă, dar nu este mai puțin eficient pentru asta. Este ideală pentru utilizatorii care doresc să efectueze mici lucrări de remodelare în locuințele lor, deoarece este perfectă pentru nivelarea plăcilor de faianță, a patrufoițelor, a oglinzilor și a altor obiecte, deoarece proiecția sa laser este încrucișată.

Este prevăzut cu un trepied mic pentru o mai mare funcționalitate și notifică printr-o lumină LED atunci când unealta nu este la nivel sau când bateria este descărcată. Unul dintre avantajele sale este că poate ajunge până la 10 metri și poate crea orice unghi cu un pendul.

Ghid de cumpărare pentru cele mai bune nivele laser

4183Q1G8-OL

Ce este o nivelă laser și la ce se folosește?

Acest produs este utilizat pentru a proiecta o linie de lumină constantă și comună pe o suprafață plană verticală sau orizontală. Acest lucru este foarte util atunci când se transferă nivelul dintr-o locație în alta, de exemplu, atunci când se încearcă să se plaseze un tablou pe un perete dintr-o cameră.

Există mai multe tipuri diferite de nivelare, dar o nivelă cu laser constă, în principiu, într-o unitate care încorporează un pendul de nivelare prin utilizarea unui laser pentru a detecta o linie constantă.

Nivele laser fixe

Acest tip de aparat este fixat într-o anumită poziție pentru a proiecta o linie de lumină. Se utilizează doar pentru a reflecta o linie de lumină pe un plan simplu ale cărui marcaje sunt utile pentru poziționare sau calcul.

Acest model indică pur și simplu un punct pe perete, care se deplasează pe măsură ce mișcați capul laserului. Acestea sunt ușor de reglat și de utilizat. Deoarece sunt mai puțin sofisticate decât alte modele, acestea tind să fie mai ieftine și mai simple. Acestea sunt mai puțin versatile și ideale pentru o utilizare periodică la domiciliu.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un nivel laser

Câți bani ar trebui să cheltuiți? Nivelele laser sunt o investiție perfectă dacă lucrați în construcții, acestea pot elimina o mulțime de greșeli și calcule greșite. Pentru a cumpăra un nivel laser bun, puteți urma câteva sfaturi.

Dacă agățați un tablou vechi și nu este un capăt de lume dacă nu este absolut nivelat, unul dintre aceste produse vă va depăși cu siguranță așteptările și vă va permite să faceți o treabă excelentă.

Într-un loc în care veți folosi frecvent unul dintre aceste instrumente și trebuie să vă asigurați că aveți o măsurătoare foarte precisă în întreaga încăpere, un nivel rotativ merită cu siguranță. Nimeni nu dorește podele sau plafoane strâmbe și, fără unul dintre aceste produse, ați putea petrece zeci de ani încercând să le nivelați fără succes.

Prețul depinde în principal de nivelul de precizie al dispozitivului. Această precizie este vitală pentru orice lucrare, iar o rată de +/- 2 mm la 50 de metri este indispensabilă. Cu toate acestea, la domiciliu, această rată nu ar trebui să fie atât de precisă.

O precizie de +/- 5 mm la 30 de milimetri este norma pentru o unitate standard, ideală pentru multe lucrări de bricolaj.

Tipuri de nivele cu laser

Există un număr mare de astfel de produse, care variază în funcție de aplicație și cost.

Acesta este cel mai simplu model dintre toate. În principiu, este un model care trage un laser cu puncte și, uneori, încorporează un generator de linii care poate fi rabatat în fața fasciculului.

Această unitate proiectează un singur punct care poate fi pătrat, drept sau vertical. Există o varietate de modele disponibile, cu prețuri cuprinse între 18 și 400 de euro. Cele mai ieftine sunt ideale pentru casă, în timp ce cele mai scumpe sunt destinate utilizării în aer liber.

  • Nivele laser cu linie sau linie transversală

nivel-laser-650x650

Acesta este un dispozitiv puțin mai avansat decât unitățile fixe, deoarece proiectează o linie pe perete. Este foarte util dacă trebuie să vă asigurați că aveți atât o linie verticală, cât și una orizontală.

Acesta este un laser static pe care îl mișcați cu mâna pentru a transfera un punct sau o linie continuă dintr-o parte în alta a camerei, în timp ce pe perete apare o altă linie la 90 de grade față de planul orizontal.

Această metodă este ceva mai complexă decât o unitate de puncte, deoarece durează ceva mai mult timp pentru a fi configurată. Cu toate acestea, majoritatea modelelor actuale sunt destul de ușor de utilizat. Acestea tind să fie mai scumpe, dar vă permit să faceți treaba mai repede și mai ușor.

Este ideală pentru amplasarea de rafturi, tablouri sau orice alt obiect care trebuie poziționat pe perete și care trebuie să fie la nivel. Este excelent pentru a vedea dintr-o privire cât de drept este peretele pe care îl construiți și cât de mult corespunde cu peretele pe care trebuie să-l construiți în cealaltă parte a grădinii.

  • Nivele auto-rotitoare

Aceste unități realizează proiecții cu ajutorul unui laser și al unor oglinzi. Această proiecție rotativă se rotește cu o anumită viteză, proiectând în același timp o linie constantă într-un spațiu închis.

Acest lucru înseamnă că aveți o linie trasată pe perete cu laserul care se află la un nivel uniform - acest lucru este foarte util dacă trebuie să obțineți o măsurătoare destul de precisă în întreaga cameră sau zonă în care lucrați.

Un nivel optic este o unealtă care are un vizor - odată nivelat - pentru a marca calculul cu o bandă. Această bară este apoi mutată dintr-o locație în alta, permițându-vă să determinați cât de ridicat sau scăzut este un punct în comparație cu altul.

Aceste unelte nu sunt atât de comune în lumea bricolajului, deși sunt foarte utile pentru zidari. Este o unitate destul de profesională, folosită în general pentru lucrări mult mai solicitante.

nivelador-láser

Acest model este de obicei diferit din cauza variațiilor de lumină. Deoarece nivelele cu laser proiectează un fascicul de lumină, acestea sunt foarte ineficiente atunci când sunt utilizate în aer liber, deoarece acest fascicul nu este suficient de luminos pentru a fi observat în aer liber.

Prin urmare, această unitate, special concepută pentru utilizare în exterior, proiectează un fascicul foarte luminos care poate fi văzut chiar și în lumina soarelui.

În ceea ce privește precizia, această unitate este una dintre cele mai bune. Unele au o precizie de 0,7 mm la o distanță de până la 30 de metri.

Aceste unități concepute pentru a fi utilizate mai ales în proiecte de interior sunt de obicei mai mici și au un fascicul de putere mai mică, care poate fi observat cu ușurință la iluminatul casnic. De exemplu, în lumina slabă a unui subsol, fasciculul de la aceste nivele laser va fi mult mai util.

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că citiți descrierile furnizate de companie, deoarece nu toate aceste produse au puterea de a funcționa în afara casei, unde lumina este cea mai puternică.

Acestea sunt utilizate în principal pentru nivelarea țevilor, atât deasupra cât și sub pământ. Unele opțiuni oferă un nivel automat de auto-nivelare, ceea ce le face deosebit de utile atunci când conducta trebuie instalată pe o varietate de niveluri.

Unele dintre aceste opțiuni oferă o utilizare mai precisă în condiții în care există vibrații mai mari sau în care zona este mai umedă. În proiectele în care instalațiile de conducte sunt supuse unor elemente subterane care pot fi distructive, cum ar fi acizii și sărurile, unele niveluri sunt realizate din materiale rezistente la coroziune.

Caracteristica care face ca acest produs să fie diferit de altele este emisia a două fascicule. Un fascicul este proiectat în sus, în timp ce al doilea este înclinat în jos, permițând lucrătorului să stabilească un fascicul vertical dintr-o locație centrală de pe stâlpul în care este poziționat.

Unele modele sunt autonivelante, în timp ce altele oferă un design special, ideal pentru menținerea unor calibrări precise pe șantierele de construcții. Alte unități oferă caracteristici precum magneți, care mențin laserul atașat de o țeavă metalică.

Componente ale sistemului de nivelare cu laser

41wutths3xL

Aceste produse constau din următoarele componente principale:

Transmițătorul laser este montat pe un trepied, ceea ce permite fasciculului de lumină să se deplaseze deasupra câmpului.

Receptorul laser este un receptor multidirecțional care detectează poziția planului de referință al laserului și transmite acest semnal către cutia de comandă.

Cutia de comandă acceptă și procesează semnalele de la receptorul montat pe mașină. Acesta afișează aceste semnale pentru a indica cupei de colectare poziția față de nivelul finit.

Care este mecanismul de funcționare al acestor dispozitive?

Sistemul include o unitate de transmisie cu laser care emite un fascicul de lumină în infraroșu care poate parcurge până la 700 de metri în linie dreaptă. A doua parte a sistemului, un receptor, detectează acest fascicul infraroșu și îl transformă într-un semnal electric.

Semnalul electric este dirijat de o cutie de control care activează o supapă hidraulică electrică. De mai multe ori pe secundă, această supapă hidraulică ridică și coboară fierăstrăul examinatorului, pentru a-l menține urmărind acest fascicul infraroșu.

Nivelarea cu laser a unui teren se realizează cu ajutorul unui nivel cu dublă înclinare care controlează automat ferăstrăul de nivelare a solului pentru a nivela cu precizie suprafața în vederea eliminării tuturor ondulațiilor care au tendința de a reține apa.

Transmițătoarele laser creează un plan de referință deasupra zonei de lucru prin rotirea unui fascicul de 360 de grade. Sistemul de recepție detectează fasciculul și ghidează automat aparatul pentru a menține o măsurare corectă. Unitatea poate fi nivelată sau înclinată în două direcții. Toate acestea se realizează în mod automat.

Cum se utilizează un nivel cu laser

Fiecare produs are propriile specificații pe care trebuie să le urmăriți îndeaproape pentru a vă asigura că măsurați corect. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele urmează următoarea metodă.

  1. Stabiliți nivelul: în general, acestea vor trebui să fie așezate pe un fel de suport sau înșurubate pe perete. Odată ce se află într-o poziție sigură, în care nu se poate mișca, trebuie să nivelați dispozitivul - există baloane sau penduluri pentru a realiza acest lucru, deși o nivelă cu bulă de aer este mult mai frecventă.
  2. Porniți și poziționați laserul: odată ce este fixat și nivelat, veți putea proiecta laserul pe suprafața de care aveți nevoie. Poate fi puțin dificil să vă asigurați că măsurarea este adecvată, dar multe dispozitive includ controale pentru acest tip de ajustare.
  3. Asigurați-vă că unitatea este încă la nivel.
  4. Delimitați nivelul atunci când sunteți sigur că dispozitivul este absolut nivelat și că laserul este proiectat exact acolo unde aveți nevoie de el - atunci ar trebui să delimitați nivelul pe suprafața pe care lucrați. Acest lucru este foarte util în cazul în care dispozitivul este deranjat sau mutat, deoarece nu veți pierde marcajul.

De unde puteți cumpăra un nivel laser?

Există multe locuri de unde puteți cumpăra unul la un preț bun-calitate, unul dintre cele mai bune locuri este Amazon, deoarece au o mare varietate de mărci și modele, care ajung la ușa dvs. în câteva zile.

Alte site-uri pot fi Leroy Merlin, Bauhaus, Brico Depot sau orice alt magazin specializat în unelte pentru construcții și bricolaj pe care îl aveți în orașul dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Pot fi utilizate în lumina directă a soarelui?

Nu există dispozitive disponibile cu vizibilitate totală în exterior în lumina directă a soarelui pe o distanță mai mare de câțiva metri.

Cele mai multe lasere rotative au receptoare laser electronice care pot detecta și recepționa punctul de rotație al laserului la anumite distanțe. Este posibil să nu puteți vedea fasciculul la lumina zilei.

Modelele fixe au o rază de vizibilitate de 10 metri, dincolo de această distanță, este important să aveți în vedere utilizarea unei lentile reflectorizante și să folosiți lentile laser pentru a crește raza de acțiune puțin mai mult.

Lumina laser poate afecta vederea?

Cea mai frecventă problemă asociată cu laserele și vederea este incidența orbirii bruște. Aceasta apare atunci când ochii sunt expuși la flash-uri de lumină de mare intensitate care pot dura câteva secunde sau minute. Acesta poate fi chiar temporar sau permanent.

Orbirea permanentă cauzată de utilizarea laserului rezultă din deteriorarea continuă a retinei. Aceste produse de nivelare și alte produse cu laser sunt clasificate pe grupe și sunt însoțite de o etichetă de avertizare pentru a atenționa consumatorii.

Este un nivel cu laser mai precis decât un nivel de apă?

Da, sunt mult mai precise și economisesc timp la măsurarea cadranelor, având posibilitatea de a marca liniile și de a le muta rapid.