08 februarie 2020

Sursa: mil.gov.ua

 Pe 7 ianuarie, siteul oficial al Ministerului Apărării din Ucraina a informat că, în conformitate cu directivele comune ale Ministerului Apărării din Ucraina și ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost finalizată prima etapă de reformare a Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

Drept urmare, au fost create noi comandamente și au fost numiți comandanții acestora, după cum urmează:

- Comandamentul Forțelor Întrunite ale Forțelor Armate din Ucraina - comandant (interimar) general locotenentul Sergey Naev;

- Comandamentul Forțelor Medicale ale Forțelor Armate din Ucraina - general maior Igor Khomenko;

- Comandamentul Forțelor de Sprijin ale Forțelor Armate din Ucraina - colonel Mykola Zhirnov;

- Comandamentul Trupelor de Comunicații și Securitate Cibernetică - general maior Yevhen Stepanenko.

 

Restructurarea armatei are ca scop realizarea unei delimitări clare a atribuțiilor structurilor militare de conducere, în concordanță cu organizarea adoptată de statele membre NATO.

 

În paralel, se lucrează și la îmbunătățirea legislației privind securitatea și apărarea, astfel încât să permită continuarea reformei Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

Tranziția către standardele și organizarea specifice NATO este considerată de actuala conducere politico-militară ucraineană drept “un proces ireversibil”.

 

Comentariu BSMAP: Pe 11 ianuarie, Statul Major Geral al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat "Viziunea privind dezvoltarea Forțelor Armate în următorii 10 ani". 

Forțele Întrunite sunt formate pe baza Forțelor pentru Operații Întrunite ale Forțelor Armate ale Ucrainei.  

Comandamentul Forțelor Întrunite este condus de comandantul Forțelor Întrunite, care se subordoneaz direct comandantului FA ale Ucrainei și conduce Forțele Întrunite în toate spațiile de ducere a acțiunilor de luptă (pe uscat, în aerul, pe mare).

 

 

 

 

Noi comandamente înființate în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE