28 septembrie 2019

Sursa: tass.ru, mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27.09.2019, aparatul de zbor fără pilot de perspectivă Okhotnik a efectuat primul zbor comun cu noul avion de vânătoare de generația a cincea Su-57.

 

Drona a efectuat un zbor în regim automatizat, în configurație completă, cu ieșirea în zona de serviciu.

 

Reprezentanții Ministerului Apărării au informat că, în timpul activității, a fost efectuată cooperarea între dronă și avionul Su-57, pentru extinderea câmpului de radiolocație a avionului de vânătoare și indicarea țintelor în vederea întrebuințării mijloacelor aeriene de distrugere.

 

După cum au comunicat reprezentanții ministerului, durata zborului a fost de 30 de minute. Testarea dronei se desfășoară pe unul dintre aerodromurile de teste ale Ministerului Apărării.

 

Anterior, aparatul vicepremierului rus, Iuri Borisov, a comunicat agenției Tass că livrarea în serie la trupe a aparatului greu de zbor fără pilot Okhotnik va începe în anul 2025. Testarea dronei în versiunea de asalt, cu diferite armamente, se va desfășura în perioada 2023-2024.

 

Primul zbor al dronei, care a fost dezvoltată de Biroul de Proiectare și construcții Sukhoi, a durat 20 de minute. După cum s-a anunțat de la Ministerul Apărării, drona Okhotnik a survolat de mai multe ori aerodromul, la o altitudine de 600 de metri, și a aterizat cu succes.

 

După cum a precizat pentru agenția Tass o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, până la sfârșitul anului 2019, drona Okhotnik va mai executa alte câteva zboruri, dintre care unul se va realiza în regim complet autonom.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Testarea dronei Okhotnik are loc de pe aerodromul Akhtubinsk din Regiunea Astrakhan al Centrului de stat 929 pentru teste de zbor al Ministerului Apărării, unde sunt dislocate și o parte dintre cele 11 prototipuri ale avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Primul zbor al dronei a fost efectuat pe 03.08.2019. Ulterior, s-a informat că aceasta a fost însoțită de un avion de vânătoare Su-30SM.

Ministerul rus al Apărării a prezentat pe canalul său de YouTube un material video cu zborul dronei din 27.09.2019. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/channel/UCQGqX5Ndpm4snE0NTjyOJnA.

La aterizarea dronei, se poate observa că aceasta are numărul de bord 071 roșu, lucru care a fost constatat și la primul zbor din luna august. De asemenea, este de remarcat și faptul că drona este vopsită în aceleași culori de camuflaj ca și avionul Su-57.

Anterior, reprezentanții ruși au anunțat că aceasta va fi culoarea avioanelor de vânătoare care vor fi produse în serie. Nu este exclus, ca aceeași culoare să fie menținută și pentru dronele grele de asalt Okhotnik.

 

 

 

Noua dronă rusească de asalt Okhotnik a efectuat primul zbor comun cu un avion de vânătoare Su-57

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE