01 septembrie 2020

Sursa: mil.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 31.08.2020, echipajul noii nave de patrulare Pavel Derzhavin, Proiect 22160, construită pentru Flota rusă din Marea Neagră (FRMN), a executat primele trageri de artilerie în Marea Neagră.

 

Activitățile s-au desfășurat într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă, în cadrul testelor de stat ale navei.

Pe timpul celei de-a treia ieșiri pe mare, echipajul navei a executat trageri cu instalația de artilerie AK-176, cu mitralierele navale de calibru mare și sistemele de lansatoare de grenade antidiversiune DP-65.

 

De asemenea, echipajul a verificat capacitatea de luptă a complexului de bruiaj pentru zona apropiată, de tip PK-10, ale cărui proiectile sunt destinate pentru crearea de ținte false, precum și pentru protecția navei împotriva armamentelor dirijate ale adversarului, care folosesc sisteme de radiolocație sau optice pentru navigație.

 

Testele de uzină și de stat ale navei de patrulare Pavel Derzhavin se desfășoară în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN și direct în acvatoriul Mării Negre.

 

Anterior, în timpul testelor, echipajul navei, împreună cu echipa de predare a constructorului, au verificat funcționarea sistemelor, dispozitivelor și mecanismelor de la bord.

 

După încheierea tuturor testelor, nava de patrulare Pavel Derzhavin va fi introdusă în dotarea FRMN și va avea punctul de dislocare permanentă la Novorossiysk.

 

Navele Proiect 22160 au fost proiectate la Biroul nordic de construcții și proiectare din Sankt Petersburg. Pentru prima dată în Federația Rusă, pe acest tip de nave a fost implementat un concept modular de armamente. Navele sunt destinate pentru paza și apărarea zonei economice maritime.

 

Pavel Derzhavin este a treia navă de patrulare Proiect 22160. Prima navă din serie, Vasili Bykov, precum și cea de-a doua navă de acest tip, Dmitry Rogachev, îndeplinesc misiuni în compunerea FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele de patrulare Proiect 22160 fac parte din cadrul Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk aparținând Bazei Navale – Novorossiysk. În cadrul brigăzii, a fost format un divizion pentru navele de acest tip, din care vor face parte șase nave.

După nava de patrulare Pavel Derzhavin, care va fi introdusă în dotarea FRMN până la sfârșitul anului 2020, vor urma alte trei nave, aflate în construcție la Șantierul Naval din Zelenodolsk, ce vor fi livrate FRMN într-un ritm de o navă pe an. Astfel, nava de patrulare Serghei Kotov va fi livrată în 2021, Viktor Veliky în 2022 și Nikolay Sipyagin în 2023.

Trebuie menționat faptul că navele de patrulare Proiect 22160 sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

 

Noua navă de patrulare Pavel Dezhavin destinată FRMN a executat trageri de artilerie în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE