Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 12.11.2019, că echipajul noii nave mici purtătoare de rachete Ingushetia a efectuat testarea complexului de rachete Kalibr și instalațiilor de artilerie în acvatoriul Mării Negre.

 

Testele au avut loc în cadrul programului de teste de uzină de marș.

 

În timpul verificării armamentelor navei, a fost efectuată o lansare-test a machetei unei rachete Kalibr din instalația de lansare a complexeului de rachete și au fost executate trageri de artilerie asupra unor ținte navale și de coastă.

 

Rezultatele testelor au confirmat faptul că sistemele de armament ale navei funcționează normal.

 

Anterior, echipajul navei mici purtătoare de rachete Ingushetia a verificat funcționarea instalațiilor energetice, a sistemului de direcție, a mecanismelor auxiliare, mijloacelor de comunicații, de navigație și a altor sisteme de la bordul navei. De asemenea, au fost verificate navigabilitatea navei, controlabilitatea și stabilitatea acesteia, precum și caracteristicile inerțiale, în diferite moduri de deplasare.

 

Testele de uzină de marș se desfășoară cu echipajul navei și cu specialiștii întreprinderii producătoaree și reprezintă una din etapele de bază, cu care se încheie procesul de construire a navei. Scopul acestora constă în verificarea caracteristicilor constructive ale navei, a tuturor instrumentelor, mecanismelor și amenajărilor de la bord, în conformitate cu cerințele tehnice și potrivit destinației.

 

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia este o navă multirol, dotată cu categorii moderne de mijloace radiotehnice și armamente de rachete, artilerie, antidiversiune și rachete antiaeriene.

 

Nava, care va fi introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), este a opta navă modernă din clasa Buian-M. Navele de acest tip au un deplasament crescut și sunt dotate cu complexul universal de rachete Kalibr, pentru distrugerea țintelor navale și de coastă. Nava este destinată pentru paza și apărarea zonei economice exclusive a statului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După finalizarea testelor de uzină de marș vor urma testele de stat și introducerea navei în dotarea FRMN.

Nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, Proiect 21631, cu numărul de bord 630, va face parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol, care mai include două nave de acest tip. Nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek, număr de bord 609, s-a alăturat FRMN pe 01.06.2018, iar Orekhovo-Zuevo, număr de bord 626, pe 10.12.2018.

Ingushetia va deveni a 14-a platformă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr din cadrul FRMN, care dispune în prezent de: șase submarine Proiect 636.3, trei fregate Proiect 11356, două nave purtătoare de rachete Proiect 21631 și două nave de patrulare Proiect 22160.

Din cele șapte nave mici purtătoare de rachete construite până în prezent la Șantierul Naval A.M Gorki din Zelenodolsk, trei se află în dotarea Flotilei din Marea Caspică (Grad Svyiazhsk, Uglici și Veliky Ustiug), două în cea a Flotei din Marea Baltică (Zeleny Dol și Serpukhov) și două în cea a FRMN (Vyshniy Volochek și Orekhovo-Zuevo). Alte cinci nave se află in diverse stadii de construcție și urmează să fie livrate astfel: Ingushetia în 2019, Graivoron în 2020, Grad în 2021, Naro-Fominsk în 2022 și Stavropol în 2023.

Probabil, trei dintre acestea, între care sigur Graivoron, vor fi destinate FRMN și una Flotei din Marea Baltică.

Inițial s-a dorit producerea a nouă nave de acest tip, din care trei pentru Flotila din Marea Caspică și șase pentru FRMN. Ulterior, planurile s-au schimbat și au mai fost comandate încă trei nave. Astfel, în total, este planificată construirea a 12 nave Proiect 21631.

12 noiembrie 2019
Noua navă purtătoare de rachete Ingushetia destinată FRMN și-a testat armamentele în M. Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE